notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit.

hirdetes

Hamis autókat gyárt Kína

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit. Nem tudnánk olyan terméket vagy márkanevet mondani, amelynek a hamisításával ne próbálkozott volna Kína. Tele van a piac lemásolt parfümökkel, ruházattal és műszaki cikkekkel, azonban pár éve az autók hamisításba is belekezdtek. 

Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit.

 

 

Kínai autópiac fejlődése

Talán az ötlettelenségüket próbálják a kínai tervezők luxusautó hamisítással leplezni. Nemrégiben robbanásszerűen kezdett el fejlődni a kínai autópiac, így egyre több hazai modell jelent meg, amelyek tervezésénél egyetlen új ötletet sem használtak fel. Természetesen ez szabályellenes, mivel a luxusautó gyártó cégek hírnevét és imázsát lerombolják. A helyi kormány mindezidáig nem tett semmit.
 
 

Kínai hatóság lépései

A kínai hatóságok legtöbbször tudják, hogy mikor, hová és milyen mennyiségben szállítják a hamisított alkatrészeket. Az elmúlt pár évben több vállalkozást is leleplezett, valamint több millió dolláros bírságot szabtak ki rájuk. Azonban ez nem elég ahhoz, hogy megállítsák ezt a folyamatot, hiszen nincs elegendő kapacitásuk arra, hogy minden hamisító ellen fellépjenek.
 
 
A kínai kormány rengeteg kedvezményt ad ezeknek a cégeknek, így megkönnyíti a helyi gyártók dolgát. A politikusok a szabad piacra hivatkoznak, mivel a hamisító vállalatok gyarapítják az ország GDP-jét. Az elfogadható luxusautó másolathoz csak annyi kell, hogy más legyen a neve, új emblémája legyen és a formája se legyen teljesen ugyanolyan.
hirdetes
 

Kínai autóhamisítás

Az autók másolása sokkal veszélyesebb, mint például egy parfüm vagy egy ruha hamisítása. Természetesen a kínaiak óvatosabbak, hiszen tudják, hogy az egy az egyben nem másolhatják le az autókat. Tehát nem tehetik meg, azt hogy legyártanak a saját gyárukban egy teljesen ugyanolyan Rolls Roys-t, emblémával és névvel együtt. Ezt még a helyi kormány sem nézné el nekik. Mivel Kínában rohamosan növekszik az autókra való igény, ezért nincs idejük – és véleményem szerint ötletük sincs – ezért egyszerűen lemásolják a külföldi autógyártók (főleg luxusautó gyártók) termékeit. A formatervezésük szinte ugyanaz, azonban némi változtatás meg kell ejteniük a törvények betartásának érdekében.
hirdetes
 

 

Rolls Roys vs. Kína

Nemrégiben nagy port kavart a Geely cég, amely a GE nevű autóját a Rolls Roys Phantom nevű modelljéről mintázta. Amint megtudta a brit luxusautó gyártó cég, felemelte a szavát, hiszen saját szellemi tulajdonát lopták el, valamint a kínai másolat rontja a márkáról kialakult képet és ezzel hatalmas anyagi károkat okoz. A Rolls Roys presztízsokokkal magyarázta meg a felháborodását. Mivel a Phantom háromszázezer dollárért kapható, a GE-hez pedig tizedannyiért hozzá lehet jutni, ezért sértik a márka jó hírnevét. A Geely válasza annyi volt, hogy az autó belseje teljesen eltér a brit luxusautóétól. Valóban ez kiskapu lehet, azonban ebben az ügyben a Rolls Roys nyerte a pert.
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy... Tovább

Sholtz 34+2

Scholtz 34+2 lábas túra jacht   Széles fedélzet, extra méretű cockpit, 2... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 164

Átlagos értékelés: 5.0