Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hamis autókat gyárt Kína

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hamis autókat gyárt Kína


2013/05/22

Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit. Nem tudnánk olyan terméket vagy márkanevet mondani, amelynek a hamisításával ne próbálkozott volna Kína. Tele van a piac lemásolt parfümökkel, ruházattal és műszaki cikkekkel, azonban pár éve az autók hamisításba is belekezdtek. 

Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit.

 

 

Kínai autópiac fejlődése

Talán az ötlettelenségüket próbálják a kínai tervezők luxusautó hamisítással leplezni. Nemrégiben robbanásszerűen kezdett el fejlődni a kínai autópiac, így egyre több hazai modell jelent meg, amelyek tervezésénél egyetlen új ötletet sem használtak fel. Természetesen ez szabályellenes, mivel a luxusautó gyártó cégek hírnevét és imázsát lerombolják. A helyi kormány mindezidáig nem tett semmit.
 
 

Kínai hatóság lépései

A kínai hatóságok legtöbbször tudják, hogy mikor, hová és milyen mennyiségben szállítják a hamisított alkatrészeket. Az elmúlt pár évben több vállalkozást is leleplezett, valamint több millió dolláros bírságot szabtak ki rájuk. Azonban ez nem elég ahhoz, hogy megállítsák ezt a folyamatot, hiszen nincs elegendő kapacitásuk arra, hogy minden hamisító ellen fellépjenek.
 
 
A kínai kormány rengeteg kedvezményt ad ezeknek a cégeknek, így megkönnyíti a helyi gyártók dolgát. A politikusok a szabad piacra hivatkoznak, mivel a hamisító vállalatok gyarapítják az ország GDP-jét. Az elfogadható luxusautó másolathoz csak annyi kell, hogy más legyen a neve, új emblémája legyen és a formája se legyen teljesen ugyanolyan.
 

Kínai autóhamisítás

Az autók másolása sokkal veszélyesebb, mint például egy parfüm vagy egy ruha hamisítása. Természetesen a kínaiak óvatosabbak, hiszen tudják, hogy az egy az egyben nem másolhatják le az autókat. Tehát nem tehetik meg, azt hogy legyártanak a saját gyárukban egy teljesen ugyanolyan Rolls Roys-t, emblémával és névvel együtt. Ezt még a helyi kormány sem nézné el nekik. Mivel Kínában rohamosan növekszik az autókra való igény, ezért nincs idejük – és véleményem szerint ötletük sincs – ezért egyszerűen lemásolják a külföldi autógyártók (főleg luxusautó gyártók) termékeit. A formatervezésük szinte ugyanaz, azonban némi változtatás meg kell ejteniük a törvények betartásának érdekében.
 

 

Rolls Roys vs. Kína

Nemrégiben nagy port kavart a Geely cég, amely a GE nevű autóját a Rolls Roys Phantom nevű modelljéről mintázta. Amint megtudta a brit luxusautó gyártó cég, felemelte a szavát, hiszen saját szellemi tulajdonát lopták el, valamint a kínai másolat rontja a márkáról kialakult képet és ezzel hatalmas anyagi károkat okoz. A Rolls Roys presztízsokokkal magyarázta meg a felháborodását. Mivel a Phantom háromszázezer dollárért kapható, a GE-hez pedig tizedannyiért hozzá lehet jutni, ezért sértik a márka jó hírnevét. A Geely válasza annyi volt, hogy az autó belseje teljesen eltér a brit luxusautóétól. Valóban ez kiskapu lehet, azonban ebben az ügyben a Rolls Roys nyerte a pert.
 
 
Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert...

Balatonőszöd Kormányüdülő Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Kormányüdülő kikötője...

Pay'r Egon

Pay'r Egon Jr. életrajz Pay'r Egon születési hely és idő 1988.10.06.,...

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.