notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit.

hirdetes

Hamis autókat gyárt Kína

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit. Nem tudnánk olyan terméket vagy márkanevet mondani, amelynek a hamisításával ne próbálkozott volna Kína. Tele van a piac lemásolt parfümökkel, ruházattal és műszaki cikkekkel, azonban pár éve az autók hamisításba is belekezdtek. 

Köztudott a világban, hogy Kína a termékhamisítások élén áll. A legújabb ötletük, azonban a luxusautó gyártó cégeknek hatalmas károkat okoznak ezzel a lépéssel, viszont a kínai hatóságok nem tesznek ez ellen semmit.

 

 

Kínai autópiac fejlődése

Talán az ötlettelenségüket próbálják a kínai tervezők luxusautó hamisítással leplezni. Nemrégiben robbanásszerűen kezdett el fejlődni a kínai autópiac, így egyre több hazai modell jelent meg, amelyek tervezésénél egyetlen új ötletet sem használtak fel. Természetesen ez szabályellenes, mivel a luxusautó gyártó cégek hírnevét és imázsát lerombolják. A helyi kormány mindezidáig nem tett semmit.
 
 

Kínai hatóság lépései

A kínai hatóságok legtöbbször tudják, hogy mikor, hová és milyen mennyiségben szállítják a hamisított alkatrészeket. Az elmúlt pár évben több vállalkozást is leleplezett, valamint több millió dolláros bírságot szabtak ki rájuk. Azonban ez nem elég ahhoz, hogy megállítsák ezt a folyamatot, hiszen nincs elegendő kapacitásuk arra, hogy minden hamisító ellen fellépjenek.
 
 
A kínai kormány rengeteg kedvezményt ad ezeknek a cégeknek, így megkönnyíti a helyi gyártók dolgát. A politikusok a szabad piacra hivatkoznak, mivel a hamisító vállalatok gyarapítják az ország GDP-jét. Az elfogadható luxusautó másolathoz csak annyi kell, hogy más legyen a neve, új emblémája legyen és a formája se legyen teljesen ugyanolyan.
hirdetes
 

Kínai autóhamisítás

Az autók másolása sokkal veszélyesebb, mint például egy parfüm vagy egy ruha hamisítása. Természetesen a kínaiak óvatosabbak, hiszen tudják, hogy az egy az egyben nem másolhatják le az autókat. Tehát nem tehetik meg, azt hogy legyártanak a saját gyárukban egy teljesen ugyanolyan Rolls Roys-t, emblémával és névvel együtt. Ezt még a helyi kormány sem nézné el nekik. Mivel Kínában rohamosan növekszik az autókra való igény, ezért nincs idejük – és véleményem szerint ötletük sincs – ezért egyszerűen lemásolják a külföldi autógyártók (főleg luxusautó gyártók) termékeit. A formatervezésük szinte ugyanaz, azonban némi változtatás meg kell ejteniük a törvények betartásának érdekében.
hirdetes
 

 

Rolls Roys vs. Kína

Nemrégiben nagy port kavart a Geely cég, amely a GE nevű autóját a Rolls Roys Phantom nevű modelljéről mintázta. Amint megtudta a brit luxusautó gyártó cég, felemelte a szavát, hiszen saját szellemi tulajdonát lopták el, valamint a kínai másolat rontja a márkáról kialakult képet és ezzel hatalmas anyagi károkat okoz. A Rolls Roys presztízsokokkal magyarázta meg a felháborodását. Mivel a Phantom háromszázezer dollárért kapható, a GE-hez pedig tizedannyiért hozzá lehet jutni, ezért sértik a márka jó hírnevét. A Geely válasza annyi volt, hogy az autó belseje teljesen eltér a brit luxusautóétól. Valóban ez kiskapu lehet, azonban ebben az ügyben a Rolls Roys nyerte a pert.
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud... Tovább

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 164

Átlagos értékelés: 5.0