Ti tudnátok ilyen edényekből reggelizni?

hirdetes

Festett hangyák a porcelán edényeken

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hangya nem a kedvenc bogarunk, különösen akkor nem, amikor ellepik a lakást. Nos, Evelyn Bracklow hiperrealista alkotásai éppen ezt az ellenszenvet használják fel.

Hangya

Evelyn Bracklow egy szép, hagyományos antik porcelán készletet változtatott át a szépség szöges ellentétévé néhány ecsetvonással. Bracklow ugyanis nem virágokat, vagy plusz színeket rajzolt a porcelánkészletre, hanem olyan dolgokat, amiktől mindenki undorodik.

 

Bár szerencsére a hangyák hamisak és eszük ágában sincs belepotyogni a levesbe, vagy belemászni az ételbe. Viszont ez a bizarr díszlet pont ezt a hatást kelti. Ezért nem hiszem, hogy bárki is nyugodt szívvel tudná szürcsölni a teát ezekből a bögrékből, vagy sütit kanalazgatni ebből az eltorzított, antik porcelántányérból.

 

Hangya

Bracklow kézzel festette ezt az aprólékos díszletet és be kell látni, meglepően hitelesre sikerültek. De miért pont egy ilyen kecses és kifinomult porcelánkészletet választott erre a célra? Hát valószínű, Bracklow tudatosan választotta pont ezeket az antik darabokat. Talán egy kicsit meg akarta botránkoztatni az embereket, ami sikerült is neki. Hisz annyira nem illenek azok a fekete bogarak ebbe az elegáns környezetbe.

 

A művész viszont nemcsak magának festeget, hanem néhány darabot el is ad művei közül. Biztos akad olyan, aki megveszi őket, csak reméljük, hogy amikor éppen egy ilyen bögréből szürcsölgeti a teát, nem fogja elhajítani, mert nem olcsó mulatság.

 

Hangya

Brackelow viszont nemcsak elrettenteni akarta az embereket ezzel a különös porcelánkészlettel, hanem történeteket is be szerett volna mutatni rajtuk keresztül. Ugyanis ahol akár egy ember is megjelenik és eszik, vagy iszik, a helyén ma már hangyák nyüzsögnek. Személy szerint nem tudom, mi fogta meg a művészt ebben a természetes körforgásban, de a lényeg, hogy a műveinek legyen valamiféle mondanivalója. Bár ezek az edények egyéb mondanivaló nélkül is elképesztőek, hisz nem valami szokványosak.

 

Hangya

Nem tudom, ki lenne olyan bátor, vagy erős gyomrú, aki képes lenne egy ilyen porcelánkészletet megvásárolni és használni is. Mindenesetre nem találkozni minden nap ilyen porcelánkészlettel - kivéve, amikor valóban belemásznak a hangyák az edényekbe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi... Tovább

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 170

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív