notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ti tudnátok ilyen edényekből reggelizni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Festett hangyák a porcelán edényeken

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Festett hangyák a porcelán edényeken


2014/07/07
Petra

A hangya nem a kedvenc bogarunk, különösen akkor nem, amikor ellepik a lakást. Nos, Evelyn Bracklow hiperrealista alkotásai éppen ezt az ellenszenvet használják fel.

Hangya
Evelyn Bracklow egy szép, hagyományos antik porcelán készletet változtatott át a szépség szöges ellentétévé néhány ecsetvonással. Bracklow ugyanis nem virágokat, vagy plusz színeket rajzolt a porcelánkészletre, hanem olyan dolgokat, amiktől mindenki undorodik.

 

Bár szerencsére a hangyák hamisak és eszük ágában sincs belepotyogni a levesbe, vagy belemászni az ételbe. Viszont ez a bizarr díszlet pont ezt a hatást kelti. Ezért nem hiszem, hogy bárki is nyugodt szívvel tudná szürcsölni a teát ezekből a bögrékből, vagy sütit kanalazgatni ebből az eltorzított, antik porcelántányérból.

 

Hangya

Bracklow kézzel festette ezt az aprólékos díszletet és be kell látni, meglepően hitelesre sikerültek. De miért pont egy ilyen kecses és kifinomult porcelánkészletet választott erre a célra? Hát valószínű, Bracklow tudatosan választotta pont ezeket az antik darabokat. Talán egy kicsit meg akarta botránkoztatni az embereket, ami sikerült is neki. Hisz annyira nem illenek azok a fekete bogarak ebbe az elegáns környezetbe.

 

A művész viszont nemcsak magának festeget, hanem néhány darabot el is ad művei közül. Biztos akad olyan, aki megveszi őket, csak reméljük, hogy amikor éppen egy ilyen bögréből szürcsölgeti a teát, nem fogja elhajítani, mert nem olcsó mulatság.

 

Hangya

Brackelow viszont nemcsak elrettenteni akarta az embereket ezzel a különös porcelánkészlettel, hanem történeteket is be szerett volna mutatni rajtuk keresztül. Ugyanis ahol akár egy ember is megjelenik és eszik, vagy iszik, a helyén ma már hangyák nyüzsögnek. Személy szerint nem tudom, mi fogta meg a művészt ebben a természetes körforgásban, de a lényeg, hogy a műveinek legyen valamiféle mondanivalója. Bár ezek az edények egyéb mondanivaló nélkül is elképesztőek, hisz nem valami szokványosak.

 

Hangya

Nem tudom, ki lenne olyan bátor, vagy erős gyomrú, aki képes lenne egy ilyen porcelánkészletet megvásárolni és használni is. Mindenesetre nem találkozni minden nap ilyen porcelánkészlettel - kivéve, amikor valóban belemásznak a hangyák az edényekbe.kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb...

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy...

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.