notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így néznének ki a városok, ha kirötne a harmadik világháború

hirdetes

Így nézne ki a harmadik világháború

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Michal Zack berlini grafikus egy olyan jövőt festett le, amit senki se szeretne átélni. Műveiben jól ismert városokat ábrázol a harmadik világháború kitörése után. Persze ez csak egy kitalált világháború, de sajnos mindig benne van a pakliban, hogy a dolgok rossz irányba fordulnak. Éppen erre szeretné felhívni a művész az emberek figyelmét.

Harmadik világháború

Egy lehetséges harmadik világháború kitörése nem tölt el senkit bizakodással. Így volt ezzel Michal Zak, a berlini grafikus is, aki A halhatatlanság halála (End of Eternity) című projektben ábrázolja egy világháború következményeit: a teljes pusztulást, ami még a legnagyobb metropoliszokat se kíméli. A képsorozaton különböző, jól ismert városokat láthatunk porig rombolva. New York ikonikus szobra a kikötőben úszik, a párizsi Eiffel tornyot elnyelik a lángok és Brüsszel is teljesen megsemmisült. Ezek az elpusztult tájak talán ismerősek lehetnek a nem túl távoli történelemből, viszont ugyanez a pusztulás modern körülmények között elég félelmetes.

Harmadik világháború

Úgy látszik, a művész figyelmét nem kerülte el az a feszültség, ami manapság a világban uralkodik. A kelet és a nyugat állandó konfliktusban van egymással, már egy hidegháború is kialakulóban van és fegyverkezési verseny is folyik, ami szinten nem a békeidőkre jellemző. Emellett pedig jelen van az a súlyos gazdasági depresszió is, ami a világon szinte mindenhol érezteti a hatását és ez csak még tovább rontja a helyzetet. Tény, hogy nem a legbékésebb időszakot éljük, pedig idáig szinte magától értetődőnek vettük azt, hogy béke van.

Harmadik világháború

A művész ezekkel a nem éppen nyugalmat árasztó művekkel arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a béke nem teljesen megingathatatlan és sajnos benne van a pakliban, hogy a dolgok rossz fordulatot vesznek. Szerencsére amit a művész ábrázolt ezeken a képeken, az csak egy kitalált világháború, viszont ez is egy lehetséges alakulása a jövőnek. Minden attól függ, hogy milyen globális konfliktusok vezethetnek egy harmadik világháború kialakulásához és hogy a különböző országok meg tudják-e oldani másképp a nézeteltéréseiket.

Harmadik világháború

A művész képei azért is ijesztőek, mert egy olyan történelmi eseményt ábrázol a jelenkori, modern körülények között, amibe a fiatal generáció örül, hogy nem született bele és nem kellett végigszenvednie, az idősebb pedig annak örül, hogy túlélte és vége van.

Forrás: designboom.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Nautic 12 Racer vitorlás hajó

Adatok Tervező:            &n... Tovább

Nut

 Az árbocon és a bummon lévő horony, vájat, csatorna neve, amibe a vitorlát húzzuk bele. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 167

Átlagos értékelés: 5.0

kreatív