notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így néznének ki a városok, ha kirötne a harmadik világháború

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Így nézne ki a harmadik világháború

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így nézne ki a harmadik világháború


2014/09/10
Petra

Forrás: designboom.com

Michal Zack berlini grafikus egy olyan jövőt festett le, amit senki se szeretne átélni. Műveiben jól ismert városokat ábrázol a harmadik világháború kitörése után. Persze ez csak egy kitalált világháború, de sajnos mindig benne van a pakliban, hogy a dolgok rossz irányba fordulnak. Éppen erre szeretné felhívni a művész az emberek figyelmét.

Harmadik világháború
Egy lehetséges harmadik világháború kitörése nem tölt el senkit bizakodással. Így volt ezzel Michal Zak, a berlini grafikus is, aki A halhatatlanság halála (End of Eternity) című projektben ábrázolja egy világháború következményeit: a teljes pusztulást, ami még a legnagyobb metropoliszokat se kíméli. A képsorozaton különböző, jól ismert városokat láthatunk porig rombolva. New York ikonikus szobra a kikötőben úszik, a párizsi Eiffel tornyot elnyelik a lángok és Brüsszel is teljesen megsemmisült. Ezek az elpusztult tájak talán ismerősek lehetnek a nem túl távoli történelemből, viszont ugyanez a pusztulás modern körülmények között elég félelmetes.

Harmadik világháború

Úgy látszik, a művész figyelmét nem kerülte el az a feszültség, ami manapság a világban uralkodik. A kelet és a nyugat állandó konfliktusban van egymással, már egy hidegháború is kialakulóban van és fegyverkezési verseny is folyik, ami szinten nem a békeidőkre jellemző. Emellett pedig jelen van az a súlyos gazdasági depresszió is, ami a világon szinte mindenhol érezteti a hatását és ez csak még tovább rontja a helyzetet. Tény, hogy nem a legbékésebb időszakot éljük, pedig idáig szinte magától értetődőnek vettük azt, hogy béke van.

Harmadik világháború

A művész ezekkel a nem éppen nyugalmat árasztó művekkel arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a béke nem teljesen megingathatatlan és sajnos benne van a pakliban, hogy a dolgok rossz fordulatot vesznek. Szerencsére amit a művész ábrázolt ezeken a képeken, az csak egy kitalált világháború, viszont ez is egy lehetséges alakulása a jövőnek. Minden attól függ, hogy milyen globális konfliktusok vezethetnek egy harmadik világháború kialakulásához és hogy a különböző országok meg tudják-e oldani másképp a nézeteltéréseiket.

Harmadik világháború

A művész képei azért is ijesztőek, mert egy olyan történelmi eseményt ábrázol a jelenkori, modern körülények között, amibe a fiatal generáció örül, hogy nem született bele és nem kellett végigszenvednie, az idősebb pedig annak örül, hogy túlélte és vége van.kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért...

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet...

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.