notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

gyerekülés

hirdetes

Három gyerekülést belerakni egy autóba nem is olyan egyszerű dolog. De lehetséges!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az előző Skoda Fabia Combi-t nem gondolták túl, nem egy sportkombit faragtak a tervezők, hanem tulajdonképp egy ötajtós Fabiára biggyesztettek egy nagy csomagtartót. Előnye, hogy az autó így sem túl hosszú, de a csomagtere jelentős, 480 literes, szabályos alakú. Főleg emiatt lép be a Fabia Combi a teljes értékű családi autók klubjába, ott is az egyszerűbb, olcsóbb (de nem gagyibb) kategóriába. A fej- és lábtér is elegendő, egy alsó középkategóriás gyakran szűkebb. A fejtér tágassága az ötajtósból eredően amúgy is nagy, ránézésre ez egy keskeny és magas autó.

Három gyerekülés


Ha megmérjük a hátsó padot, akkor azt kapjuk, hogy a legnagyobb szélessége 133 cm, a legkisebb (a két könyöklő között) 123 cm, és a szélső gyerekülés lapja fölött 85 cm marad a plafonig. Ezek a számok akkor lesznek érdekesek, amikor más autókat vizsgálunk a mért adatok és az ülések elhelyezésekor szubjektíve tapasztalt helykínálat alapján: magyarul cm-re szűk/tág, de valójában alig férnek el/jól elférnek a gyerekülések.


Berakáskor az első az I. kategóriás Römer, mert ez a legnehezebb, összetettebb a bekötése, és ez a legszélesebb is (szabvány 46 cm-es, szemben a másik kettő 44 cm-ével). 

 

Behelyezés után ennek a kagylója, amely maga az ülés, egy kicsivel előrébb van, mint a II-III. kategóriás Cybex ülések, ez a mi szerencsénk. A Fabia Combi ugyanis papíron nem adná ki a három ülést egymás mellett (46+44+44=134), de a síkok ilyetén eltolódásával igen. A Römer kávája alá pont becsúszik a középső ülés karfája.

hirdetes

 

 Így aztán passzosan beférnek az ülések, még tartják is egymást. Ilyenkor az a kérdés, hogy a kezem befér-e a biztonsági övek csatjához.

 

 

Újabb mák: pont befér, és mivel a Fabiának kellően merev tartón, nem besüllyesztve van a fogadója, egykezes művelettel beletalálunk a csattal. Nem szorul be az ujjam, nem vágja meg semmi a bőröm, egy-két alkalom után rááll a kezem. Pörfikt. Kicsatolásnál ugyanez, és a jól eltalált visszacsévélő erő miatt nem is kell kibányászni a csatot, hanem elkezd kijönni a kezem után. 

 Ami a Fabiánál hátrány: a „pont elfér” kategória miatt az egyik Cybex ülés oldalát szép lassan kidörzsöli a Römer, amikor ülőből fekvő pozícióba döntögetjük le és vissza.

 

hirdetes

 

 A másik dolog, hogy a szélén a nagy ülés fejtámláját nem lehet a legfelső állásba húzni, ott kezd lehajlani plafon – ezen is látszik, hogy kényelmesen két felnőtt vagy két gyerekülés fér be. Persze, amíg kell a támla, addig elég magasra húzható, utána pedig leszedjük, és marad a magasító. 

 
Összességében a Fabia egy ötös alát kap. Kategóriájához mérten már az is dicséretes, hogy elfér a három ülés, még ha szorosan is.

 

 

 A fenti hátrányok miatt nem ötös, de azért szeretnénk, ha a továbbiakban tesztelendő autók legalább ennyire megfelelnének. Sokuk elvérzik majd, ezt előre tudjuk. Holnap kiválasztjuk a következő alanyt, direkt valami böhömöt próbálunk szerezni, hogy lássuk, számít-e a méret. Reklám után gyertek vissza!

 

A tanácsokat a Nelson Flotta Lízing szakemberének köszönhetitek! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Soling

Soling vitorlás hajó leírása A Soling Norvégiából indult hódító útra,ugyanúgy,... Tovább

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 231

Átlagos értékelés: 4.7