notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hátborzongató helyek Amerikában - ismerd meg őket te is!

hirdetes

Amerika leghátborzongatóbb helyei - ezeket látnod kell!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Amerika a lehetőségek városa, ám méltán kiérdemelné a leghátborzongatóbb helyekkel teli kontinens címét is, az biztos. Most megmutatom a legrémisztőbb helyeket innen, melyek láttán téged is kiráz a hideg majd!

 

Ismerd meg te is Amerika leghátborzongatóbb helyeit!

1. Portland – Shanghai Alagutak

 

Az 1900-as években számos borzalom helyszínéül szolgált az Oregon állambeli Portland. Hogy miért?
Rengeteg elrabolt nő és férfi élt itt nyomorúságban, akiket rabszolgaként, prostituáltként vagy hajómunkásként adtak tovább. Az alagutakban, amelyek számos éttermek és szórakozóhelyet kötnek össze, a helyiek szerint szellemek lakják, melyek ezeknek a nőknek és férfiaknak a sokaságából maradtak itt.


Nina szelleme is itt kísért, aki az alagsori pizzériában rója végeláthatatlan köreit, halála után is.
Az itt élők nap mint nap hallják az innen kiszűrődő sikoltásokat és hangokat, akik ezekbe a folyosókba régen bekerültek, nagyon ritkán kerültek ki élve, maximum csak akkor, ha továbbadták őket.

 

 


 

 

2. Chicago – Liar's Club

 

A Liar's Club még a mai napig is működik, számos metálzenekar adja a talpalávalót a stílus szerelmeseinek, azonban az épület emeletén nem egy véres gyilkosság történt már az évek során.
1958-ban egy férfit ölt meg itt a felesége, aki folyamatosan molesztálta és bántalmazta az asszonyt, tíz évvel később, 1968-ban pedig két ifjú között alakult ki vita egy egyszerű farmernadrágon, mely során egyikük életét vesztette.

hirdetes


Húsz évvel később, 1986-ban egy apró méretű férfi végzett egy baltával brutális módon a feleségével, aki folyamatosan gúnyt űzött a fiatalember testi adottságaiból.
Az itt élők szerint állítólag mindegyik gyilkosság ugyanazon a helyen, egy sarokban történt.

 

 


 

 

3. Colorado – Stanley Hotel

 

A hotel még az 1900-as években épült, számos paranormális jelenségről számolnak itt be mind a mai napig. A hotel legelső tulajdonosának és annak feleségének szelleme még most is itt kísért, az asszony mindig a zongoránál ül és azon játszik.


A neves hotelben egyébként 1973-ban Stephen King is megszállt családjával, aki egy éjszakán eltévedt a folyosók között és nevető gyerekeket vélt hallani, mely későbbi Ragyogás című könyvének volt az ihletője.
A Stanley a mai napig fogad vendégeket, szellemtúrákat szervez és minden évben megrendezik a Ragyogás Bál-t is, ami jelmezversennyel is kínálkozik.

 

 

 

Ismerd meg te is Amerika leghátborzongatóbb helyeit!

4. Missouri – Morse Mill Hotel

 

Az 1816-ban épült hotel az elmúlt kétszáz évben nem csak szállodaként működött, hanem nem egy bűnöző rejtekhelye volt, valamint bordélyház és kórház is.

hirdetes
Az USA első női sorozatgyilkosa, Bertha Gifford is itt szállt meg, aki a szóbeszéd szerint 17 gyermeket ölt meg a szállodában és annak környékén.
Sok más neves gengszter is lakója volt az épületnek, melyek közül nem egy szelleme kísért itt a mai napig is.

 

 


 

 

 

5. Franklin – Lotz House

 


Az amerikai polgárháború egyik legnagyobb közelharca történt itt 1864-ben, mely az  unionisták és a konföderációsok között dúlt. A csata közel hat órán át tartott, majd mikor ennek vége szakadt, a Lotz család döbbenten nézte a háza előtt heverő, 8500 sebesültet és halottat számláló tömeget.


A hely ma már múzeumként szolgál, ám magántulajdont képez, tulajdonosa nem egyszer számolt be furcsa jelenségekről, állítólag egy nőt látott, aki az ablakon keresztül néz ki csendben.
Ez a hölgy feltehetőleg Margaretha Lotz, akinek fia és lánya az északiak által elkövetett patakmérgezés következtében haltak meg, ugyanis ők ittak először a vízből.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára... Tovább

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek utazás