Hátborzongató helyek Amerikában - ismerd meg őket te is!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Amerika leghátborzongatóbb helyei - ezeket látnod kell!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Amerika leghátborzongatóbb helyei - ezeket látnod kell!


2016/05/02

Amerika a lehetőségek városa, ám méltán kiérdemelné a leghátborzongatóbb helyekkel teli kontinens címét is, az biztos. Most megmutatom a legrémisztőbb helyeket innen, melyek láttán téged is kiráz a hideg majd!

 

Ismerd meg te is Amerika leghátborzongatóbb helyeit!

1. Portland – Shanghai Alagutak

 

Az 1900-as években számos borzalom helyszínéül szolgált az Oregon állambeli Portland. Hogy miért?
Rengeteg elrabolt nő és férfi élt itt nyomorúságban, akiket rabszolgaként, prostituáltként vagy hajómunkásként adtak tovább. Az alagutakban, amelyek számos éttermek és szórakozóhelyet kötnek össze, a helyiek szerint szellemek lakják, melyek ezeknek a nőknek és férfiaknak a sokaságából maradtak itt.


Nina szelleme is itt kísért, aki az alagsori pizzériában rója végeláthatatlan köreit, halála után is.
Az itt élők nap mint nap hallják az innen kiszűrődő sikoltásokat és hangokat, akik ezekbe a folyosókba régen bekerültek, nagyon ritkán kerültek ki élve, maximum csak akkor, ha továbbadták őket.

 

 


 

 

2. Chicago – Liar's Club

 

A Liar's Club még a mai napig is működik, számos metálzenekar adja a talpalávalót a stílus szerelmeseinek, azonban az épület emeletén nem egy véres gyilkosság történt már az évek során.
1958-ban egy férfit ölt meg itt a felesége, aki folyamatosan molesztálta és bántalmazta az asszonyt, tíz évvel később, 1968-ban pedig két ifjú között alakult ki vita egy egyszerű farmernadrágon, mely során egyikük életét vesztette.


Húsz évvel később, 1986-ban egy apró méretű férfi végzett egy baltával brutális módon a feleségével, aki folyamatosan gúnyt űzött a fiatalember testi adottságaiból.
Az itt élők szerint állítólag mindegyik gyilkosság ugyanazon a helyen, egy sarokban történt.

 

 


 

 

3. Colorado – Stanley Hotel

 

A hotel még az 1900-as években épült, számos paranormális jelenségről számolnak itt be mind a mai napig. A hotel legelső tulajdonosának és annak feleségének szelleme még most is itt kísért, az asszony mindig a zongoránál ül és azon játszik.


A neves hotelben egyébként 1973-ban Stephen King is megszállt családjával, aki egy éjszakán eltévedt a folyosók között és nevető gyerekeket vélt hallani, mely későbbi Ragyogás című könyvének volt az ihletője.
A Stanley a mai napig fogad vendégeket, szellemtúrákat szervez és minden évben megrendezik a Ragyogás Bál-t is, ami jelmezversennyel is kínálkozik.

 

 

 

Ismerd meg te is Amerika leghátborzongatóbb helyeit!

4. Missouri – Morse Mill Hotel

 

Az 1816-ban épült hotel az elmúlt kétszáz évben nem csak szállodaként működött, hanem nem egy bűnöző rejtekhelye volt, valamint bordélyház és kórház is.
Az USA első női sorozatgyilkosa, Bertha Gifford is itt szállt meg, aki a szóbeszéd szerint 17 gyermeket ölt meg a szállodában és annak környékén.
Sok más neves gengszter is lakója volt az épületnek, melyek közül nem egy szelleme kísért itt a mai napig is.

 

 


 

 

 

5. Franklin – Lotz House

 


Az amerikai polgárháború egyik legnagyobb közelharca történt itt 1864-ben, mely az  unionisták és a konföderációsok között dúlt. A csata közel hat órán át tartott, majd mikor ennek vége szakadt, a Lotz család döbbenten nézte a háza előtt heverő, 8500 sebesültet és halottat számláló tömeget.


A hely ma már múzeumként szolgál, ám magántulajdont képez, tulajdonosa nem egyszer számolt be furcsa jelenségekről, állítólag egy nőt látott, aki az ablakon keresztül néz ki csendben.
Ez a hölgy feltehetőleg Margaretha Lotz, akinek fia és lánya az északiak által elkövetett patakmérgezés következtében haltak meg, ugyanis ők ittak először a vízből.

 

 


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ...

Fock

A fock jelentése orrvitorla.

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín olyan hely a különféle rendezvények megtartásakor, ahol...

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.