notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A gazdasági válság eredménye: repülőtéren felejtett luxusautók

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Elfeledett luxusautók Dubaiban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elfeledett luxusautók Dubaiban


2014/09/10
Petra

Forrás: Érdekesvilág

Dubai a luxusról és a gazdagságról híres, de még ezt a csillogó várost is utolérte a gazdasági világválság. Ezek a parkolóban felejtett, porlepte luxusautók, amiket valójában menekülő külföldi vállalkozók hagytak a repülőtereken, a válság és az eladósodás eredményei.

Luxusautó
Hihetetlen, de az a világméretű válság, ami miatt világszerte egyre szegényebbek az emberek, Dubait is utolérte. Azok a gazdag külföldi, többnyire brit vállalkozók, akik hatalmas vagyonokkal szedték meg magukat a gazdagság szimbólumává vált városban, 2008 után elkezdtek szép sorban csődbe menni és rengeteg adósságot halmoztak fel. Viszont az Egyesült Arab Emírségek törvényei mondhatni kesztyűs kézzel bánnak azokkal, akik nem fizetik be időben az adósságukat: lecsukják őket. Éppen emiatt az ottani eladósodott vállalkozók kénytelenek voltak menekülni és mentették, ami menthető - elsősorban magukat.

Luxusautó

A nagy menekülés közben, amikor kihajtottak a repülőtérre és felszálltak az első gépre, hogy kijussanak az országból, az autóikat otthagyták a repülőtér parkolóiban. A rendőrök találtak közöttük Ferrarikat, Mercedeseket, Bentleyket és más, méregdrága luxusautókat, amiket már belepett a por. A hatóságoknak viszont a törvény szerint fél évet kell várni addig, amíg értékesíthetik a járművet, ezért kénytelenek hat hónapon keresztül végignézni, ahogy ezekre a csodajárgányokra lassan ráülepszik a por. A városból menekülő vállalkozók egy 2010-es számlálás szerint legalább 3 ezer luxusautót hagytak hátra.

Luxusautó

A városban lévő repülőtér környékén, az utcákban és a parkolókban számos porlepte luxusautóval találkozhatnak az arra járók. Így volt a legegyszerűbb megszökni a börtönbüntetés elől, mert lehet, hogy autóval egy kicsit macerásabban tudtak volna kiosonni az országból. Elképesztő lehet ezeknek a porosodó luxusautóknak a látványa. Viszont abba nem jó belegondolni, hogy még erre a csillogásról és luxusról híres városra is hatással van a gazdasági válság, ami miatt olyan sok országban jelent már gondot az elszegényedés.

Luxusautó

A parkolókban, különösen azokban, amik közel esnek a repülőtérhez, szinte sorban állnak ezek a porlepte luxusautók. Elég baljóslatú látvány lehet ez egy olyan városban, ahol minden méregdrága és eddig még nyoma se volt a szegénységnek.autóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a...

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!