A gazdasági válság eredménye: repülőtéren felejtett luxusautók

hirdetes

Elfeledett luxusautók Dubaiban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Dubai a luxusról és a gazdagságról híres, de még ezt a csillogó várost is utolérte a gazdasági világválság. Ezek a parkolóban felejtett, porlepte luxusautók, amiket valójában menekülő külföldi vállalkozók hagytak a repülőtereken, a válság és az eladósodás eredményei.

Luxusautó

Hihetetlen, de az a világméretű válság, ami miatt világszerte egyre szegényebbek az emberek, Dubait is utolérte. Azok a gazdag külföldi, többnyire brit vállalkozók, akik hatalmas vagyonokkal szedték meg magukat a gazdagság szimbólumává vált városban, 2008 után elkezdtek szép sorban csődbe menni és rengeteg adósságot halmoztak fel. Viszont az Egyesült Arab Emírségek törvényei mondhatni kesztyűs kézzel bánnak azokkal, akik nem fizetik be időben az adósságukat: lecsukják őket. Éppen emiatt az ottani eladósodott vállalkozók kénytelenek voltak menekülni és mentették, ami menthető - elsősorban magukat.

Luxusautó

A nagy menekülés közben, amikor kihajtottak a repülőtérre és felszálltak az első gépre, hogy kijussanak az országból, az autóikat otthagyták a repülőtér parkolóiban. A rendőrök találtak közöttük Ferrarikat, Mercedeseket, Bentleyket és más, méregdrága luxusautókat, amiket már belepett a por. A hatóságoknak viszont a törvény szerint fél évet kell várni addig, amíg értékesíthetik a járművet, ezért kénytelenek hat hónapon keresztül végignézni, ahogy ezekre a csodajárgányokra lassan ráülepszik a por. A városból menekülő vállalkozók egy 2010-es számlálás szerint legalább 3 ezer luxusautót hagytak hátra.

Luxusautó

A városban lévő repülőtér környékén, az utcákban és a parkolókban számos porlepte luxusautóval találkozhatnak az arra járók. Így volt a legegyszerűbb megszökni a börtönbüntetés elől, mert lehet, hogy autóval egy kicsit macerásabban tudtak volna kiosonni az országból. Elképesztő lehet ezeknek a porosodó luxusautóknak a látványa. Viszont abba nem jó belegondolni, hogy még erre a csillogásról és luxusról híres városra is hatással van a gazdasági válság, ami miatt olyan sok országban jelent már gondot az elszegényedés.

Luxusautó

A parkolókban, különösen azokban, amik közel esnek a repülőtérhez, szinte sorban állnak ezek a porlepte luxusautók. Elég baljóslatú látvány lehet ez egy olyan városban, ahol minden méregdrága és eddig még nyoma se volt a szegénységnek.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.9

autó