Hawaii strandok első rész - Ide mindenképp el kell jutnotok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hawaii strandok - első rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hawaii strandok - első rész


2014/03/10

Hawaii strandjairól szóló kis kalauzunk átfogó képet nyújt  arról, hogy mit is kínál számunkra ez a sziget. Fontos megemlítenünk, hogy a Hawaii strandok arculata nagyban függ az adott időpont természeti körülményeitől, mint például a szezonális talajeróziótól vagy az előző hetek csapadékmennyiségétől. Így tehát lehetnek olyan strandok, amik ugyan most nincsenek feltüntetve a listánkon, de szintén paradicsomiak lehetnek, ha egy másik időszakban látogatnánk meg őket. Alábbi összeállításunkban egy strand sem szerepel Molokairól vagy Lanairól.

Hawaii

Milyen egy tipikus Hawaii strand?

A part enyhén durva szemcséjű, aranybarna homokkal borított, amit  általában hatalmas vulkanikus eredetű sziklaképződmények tarkítanak. Ezutóbbiak körül pedig  megannyi, színes trópusi hal gyülekezik. A víz színe a parttól távol egészen sötétkék,  ami a parthoz közeledve átmenetesen világosodik és a partnál már-már zöldeskéken ragyog. Az óceán vize itt csak ritkán kristálytiszta, mivel a felkavarodó homok, az óceáni törmelék (apró korall darabok, planktonok és egyéb sodródó üledékek) csökkentik a víz áttetszőségét.
A  strandok fövenyei tiszták, szépen karbantartottak és ami a legjobb, nincsenek a homokban kellemetlen rovarok sem!
Míg reggelente kellemes lágy szellő fúj az óceán nyugodt vizei fölött, addig délutánra feltámad a passzátszél és kisebb hullámokkal fodrozzák a vízfelszínt.
A Hawaii strandok többsége kényelmesen képes befogadni minden nyaralni vágyó vendégét, hiszen bőségesen találni itt játékteret!

 

Az értékelés szempontjai

Alábbiakban meghatároztuk azokat az alapvető szempontokat, melyek  alapján rangsorolunk. Tartsuk észben, hogy ez koránt sem arról szól, hogy papírt-ceruzát ragadva végigjárjuk az összes létező strandot Hawaiin és pontozzuk a víz csillogását vagy a homok ízét!
Ez egy támadás, melynek célpontja az óceánpart! Fegyvereink között tehát nem szerepel a jegyzetfüzet, csak a strandlabda, frizbi, egy jó szörfdeszka, napszemüveg és remélhetőleg egy kis naptej.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

Belső hely

Belső hely – versenyben a pályajel kerülésekor a külsõ hajó köteles helyet adni a...

Préselés

Préselésnek hívjuk, ha szél ellen vitorlázunk (kreuzolunk) és jobban szél felé tartunk a...

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,...

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.