Ezt a házat álmodták meg a szikla peremére

hirdetes

A sziklafalra épült ház

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Még el se kezdték építeni ezt a rendkívüli környezetben elhelyezkedő házat, de máris számos jelentkező akad, aki szívesen elfoglalná, biztonság ide, vagy oda. Bár tény, hogy innen aztán tényleg gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, bármelyik emeletről is néznénk ki az ablakon.

Ház

Úgy tűnik, ez egy tökéletes hely arra, hogy az ember legyőzze a félelmét a magasságtól: egy ház a sziklafalon, aminek a legalsó szintje valahol jó pár emeletnyi mélyen van. Hát való igaz, hogy aki tériszonyos, annak lehet, hogy jó párszor megizzad a tenyere, mire felfedezi ezt az egyébként csodálatos környezetbe épített nyaralót. Ez a szikla szélére épült ház öt emeletes lesz és eredetileg nyaralónak készül, de aztán ki tudja, mennyire szeret bele az újdonsült tulajdonos. A házba csakis lifttel lehet bejutni, ami szintén nem valami jó hír a klausztrofóbiásoknak; a liftbe pedig egy zárt parkoló vezet. A nyaraló a Modscape tervezőiroda ötlete és az ausztráliai Victoria-ban szeretnék megvalósítani ezt a különleges elképzelést.

Ház

Egyik emeletről a másikra valószínű, csak lifttel lehet majd közlekedni. De ha valaki eltölt pár napot ebben a csöppet sem átlagos nyaralóban, biztos hozzá tud majd szokni ezekhez a körülményekhez. Ha az ember belép egy olyan házba, ami egy sziklafalra épült, óhatatlanul is felmerül benne az a kérdés, hogy vajon mennyire biztonságos? Mégis csak egy szikla szélén lóg a semmibe, alatta pedig csak a tátongó mélység van. De mivel egy különleges hétvégi házról van szó, amit nem éppen átlagos, hanem inkább extrémnek nevezhető környezetbe terveznek építeni, ezért a tervek megvalósításához szintén speciális építészeti eljárásokra van szükség.

Ház

Bár első ránézésre valóban úgy néz ki ez a nyaraló, mint ha nem lenne biztonságos, de ez csak a látszat. A ház előre gyártott modulokból épül, amiket egymásra helyeztek és speciális eszközökkel rögzítik majd őket a sziklákhoz. Így lehetetlen, hogy ez a ház meginogjon, hacsak nem söpör végig egy tornádó a környéken, vagy nem csap belé többször egymás után a villám. A ház legfelső emeletére tervezik a garázst, amit sokkal kényelmesebb lesz így használni, mint ha az autóval le kéne még liftezni a legalsó szintre. Semmit se kell túlbonyolítani, ha nem muszáj. A garázs alatt helyezkednének el a lakószintek, amiknek az ablakaiból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.

Ház

A kilátás valóban első osztályú lehet. Ha sikerül megvalósítani ezt a különleges elképzelést, a nyaraló új, boldog tulajdonosa biztos el fog benne gyönyörködni egy darabig. Aki szereti a vizet és a tengert, az biztos nem érezné rosszul magát egy ilyen környezetben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Eladó ingatlan Balaton

Egy eladó ingatlan Balaton partján nem csupán csodás otthont, de örök ebfektetési... Tovább

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 179

Átlagos értékelés: 4.7

tenger,óceán