notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezt a házat álmodták meg a szikla peremére

hirdetes

A sziklafalra épült ház

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Még el se kezdték építeni ezt a rendkívüli környezetben elhelyezkedő házat, de máris számos jelentkező akad, aki szívesen elfoglalná, biztonság ide, vagy oda. Bár tény, hogy innen aztán tényleg gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, bármelyik emeletről is néznénk ki az ablakon.

Ház

Úgy tűnik, ez egy tökéletes hely arra, hogy az ember legyőzze a félelmét a magasságtól: egy ház a sziklafalon, aminek a legalsó szintje valahol jó pár emeletnyi mélyen van. Hát való igaz, hogy aki tériszonyos, annak lehet, hogy jó párszor megizzad a tenyere, mire felfedezi ezt az egyébként csodálatos környezetbe épített nyaralót. Ez a szikla szélére épült ház öt emeletes lesz és eredetileg nyaralónak készül, de aztán ki tudja, mennyire szeret bele az újdonsült tulajdonos. A házba csakis lifttel lehet bejutni, ami szintén nem valami jó hír a klausztrofóbiásoknak; a liftbe pedig egy zárt parkoló vezet. A nyaraló a Modscape tervezőiroda ötlete és az ausztráliai Victoria-ban szeretnék megvalósítani ezt a különleges elképzelést.

Ház

Egyik emeletről a másikra valószínű, csak lifttel lehet majd közlekedni. De ha valaki eltölt pár napot ebben a csöppet sem átlagos nyaralóban, biztos hozzá tud majd szokni ezekhez a körülményekhez. Ha az ember belép egy olyan házba, ami egy sziklafalra épült, óhatatlanul is felmerül benne az a kérdés, hogy vajon mennyire biztonságos? Mégis csak egy szikla szélén lóg a semmibe, alatta pedig csak a tátongó mélység van. De mivel egy különleges hétvégi házról van szó, amit nem éppen átlagos, hanem inkább extrémnek nevezhető környezetbe terveznek építeni, ezért a tervek megvalósításához szintén speciális építészeti eljárásokra van szükség.

Ház

Bár első ránézésre valóban úgy néz ki ez a nyaraló, mint ha nem lenne biztonságos, de ez csak a látszat. A ház előre gyártott modulokból épül, amiket egymásra helyeztek és speciális eszközökkel rögzítik majd őket a sziklákhoz. Így lehetetlen, hogy ez a ház meginogjon, hacsak nem söpör végig egy tornádó a környéken, vagy nem csap belé többször egymás után a villám. A ház legfelső emeletére tervezik a garázst, amit sokkal kényelmesebb lesz így használni, mint ha az autóval le kéne még liftezni a legalsó szintre. Semmit se kell túlbonyolítani, ha nem muszáj. A garázs alatt helyezkednének el a lakószintek, amiknek az ablakaiból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.

Ház

A kilátás valóban első osztályú lehet. Ha sikerül megvalósítani ezt a különleges elképzelést, a nyaraló új, boldog tulajdonosa biztos el fog benne gyönyörködni egy darabig. Aki szereti a vizet és a tengert, az biztos nem érezné rosszul magát egy ilyen környezetben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a... Tovább

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 179

Átlagos értékelés: 4.7

tenger,óceán