Házi kedvenc helyett gyerek?

hirdetes

Egyre többen szereznek házi kedvenceket gyerekvállalás helyett, és ez semmi jót nem jelent

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy egész generáció szokott rá a kutyák és macskák gyerekként való kezelésére, és marad ki inkább a gyerekvállalás örömeiből. Az biztos, hogy ez egy nagyon rossz irány.

Házi kedvenceket gyerekvállalás helyett

 

Talán többen is megfigyelhettük már, hogy amikor egy anyakutya elveszíti egyik kölykét, akkor megpróbálja valamilyen élettelen tárggyal – egy cipővel, plüssállattal, vagy hasonlóval – helyettesíteni azt (a macskák is hasonlóan cselekszenek, csak éppen kisebb tárgyakkal). Ez a viselkedés ösztönösen jön az állatok számára, az elveszített utód helyettesítése valamilyen szinten megnyugtatja őket, még ha egy élettelen tárgyról is van szó. Minden erőfeszítésükkel megpróbálják ápolni és védeni azt. A probléma az, hogy ez gyakran megakadályozza az állatot abban, hogy újabb kölykökre szánja el magát.

hirdetes

 

Ez egy szomorú jelenség, de még szomorúbb, amikor az emberek cselekszenek hasonlóan – itt azonban nem a gyermekeiket elveszített anyukákra kell gondolni. A millenáris generáció képviselői között egyre inkább elterjed gyerekek kisállatokkal való helyettesítésének szokása. Számos fiatal szándékosan halogatja a gyerekvállalást, mondván az egy költséges, időigényes feladat, és teljesen felborítja az ember életét. Azonban az ösztönös gondviselést nem tudják kizárni magukból, éppen ezért inkább kisállatokat szereznek be, hogy megpróbálják kitölteni az így keletkező űrt.

hirdetes

 

Ez az ösztön természetes. Ez vesz rá bennünket arra, hogy társat keressünk magunknak, összeházasodjunk vele, majd utódokkal gyarapítsuk a családot. Sokan mégis megpróbálnak valamilyen szinten ellenállni neki.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

A legjobb wellness és egészségügyi trendek a sétahajózásban

2018-12-01

A legjobb wellness és egészségügyi trendek a sétahajózásban

Szerencsére egyre többen figyelnek oda egészségükre, azonban ennek köszönhetően sok nyaraló még néhány nap erejéig sem szívesen borítja fel étrendjét és fitneszrutinját. Ezek az elvárások új trendek megjelenését idézték elő, ugyanis nem egy hajótársaság kezdte el bővíteni kínálatát mind a fitnesz, mind a wellness terén.

Utazzatok idén is a fényvitorláson!

2018-12-10

Utazzatok idén is a fényvitorláson!

2017-ben indult első útjára Balatonfenyvesen a fényvitorlás, a nagy siker miatt idén is van alkalom arra, hogy utazzatok rajta! Ismerkedjetek meg Nanával, a különleges fényvitorlással!

érdekességek

Szótár

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz. Tovább

Kereked Vitorlás Klub, Csopak

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található a Kereked Vitorlás Klub... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.