notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fedezd fel Heiligenkreuzt, Mayerlinget és a Bécsi erdőt!

hirdetes

Barangolás Bécs környékén - Heiligenkreuz és Mayerling

Szilágyi Lídia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Érdekel a történelem és a kultúra? Szereted Ausztriát? Cikkünkből most megismerheted a Bécs környéki látnivalókat, így a Heiligenkreuz-i apátságot, Mayerling városát és a romantikus hangulatú fürdővárost Baden bei Wien-t a Bécsi Erdő szívében.

Heiligenkreuz

Kultúra, történelem és felüdülés? Gyere és fedezd fel velünk a Bécs környéki Heliligenkreuz apátságot, Mayerlinget és Baden bei Wien fürdővárosát! A részletekért kattints ide!

Heiligenkreuz

Bécstől alig egy félórányi autó útra, védelmező falak tövében fekszik a Heiligenkreuzi apátság, amely Európa legnagyobb ciszterci kolostora. Az ide látogató megismerheti a 900 éves kolostoréletet.

 

Rövid története

 

A kolostor 1133-as alapítása óta megszakítás nélkül működik. Így ezzel a második legrégebbi folyamatosan működő ciszterci kolostor a világon a szintén ausztriai reini apátság után. Jelenleg 75 szerzetes éli mindennapjait a falain belül. A kolostort a Babenberg-házból származó III. Lipót osztrák herceg alapította 1133-ban. Az apátság templomában, egy értékes szekrényben őrzik III. Lipót fiának, a boldoggá avatott Freisingi Ottónak az ereklyéit. Az apátságban helyi, magyar nyelvű idegenvezető fogadja csoportunkat és vezet körül minket.

Heiligenkreuz

A Mayerlingben található vadászkastély, amely Rudolf Habsburg trónörökös tulajdonát képezte, igen ismert az itt történt 1889-es kettős tragédiáról. 

 

Rudolf trónörökös és szerelme a 17 éves Vetsera Mária bárókisasszony rejtélyes módon vesztette életét.  Rudolf halálával egy hatalmas titok és egy százhuszonnégy év után is nemzetközi érdeklődésre számot tartó politikai krimi született, amelyről a helyi idegenvezetők sok lérdekesséet tudnak mesélni.

Heiligenkreuz

A ciszterciek életét szigorú rend jellemzi. A legfőbb követelményeik közé tartozik a fegyelem, a munka és az engedelmesség. A szigorú szabályok éppúgy megmutatkoztak az építészeti jellegzetességeken, mint az életvitelükön és a szerzetesek külső megjelenésén is.

hirdetes

 

Napjaink

 

A Heiligenkreuz szerzetesei napjainkra már világhírűvé váltak, mint a „legcsodálatosabb szent hangok”. Józan, örömteli meditációs zenéjükkel vezetik be a hallgatót egy belső világba, ahol erő, kiegyensúlyozottság és béke várja a befogadót. A Heiligenkreuzi apátság ciszterci szerzetesei 2008-ban jelentettek meg egy CD-t, amelyen gregorián kórusművek hallhatók. A CD, amelynek címe „Chant-Music for Paradise” a lemezboltokban is megvásárolható.

Heiligenkreuz

Ez a fürdőváros a Bécsi Erdő egyik gyöngyszeme. Az itt található erdők és a szőlőskertek között található romantikus fürdőváros hatalmas tereivel igazán különleges és egyedi hangulatottal rendelkezik. A kén tartalmú forrásra épült város fürdőivel, kávéházaival, biedermeier stílusú házaival, borospincéivel ideális egy kellemes sétához.  A természet szerelmesei pedig a bécsi erdőben tehetnek egy könnyű sétát.

 

Baden híres a jó borairól, a termálvízről és a kultúráról. Számos kellemes és ápolt park, kávézó, borospince várja az érdeklődőket. Valamint itt található meg Európa legnagyobb kaszinója is.

 

A híres rózsakert

 

Baden bei Wien Ausztria legnagyobb rózsakertje. A hatalmas és festői Weikersdorf-kastély területéhez tartozó Doblhoffparkban több, mint 30.000 rózsabokor 175 virágágyásban, 7,5 hektár területen van elültetve. Bár a több, mint 600 rózsafajta ebben az időszakban nem virágzik, érdemes meglátogatni a parkot és tenni egy sétát a tóparton vagy akár csónakázni egyet.

hirdetes
Heiligenkreuz

A "Biedermeier” időszak alatt itt találhattuk a császár nyári rezidenciáját, amely sok művészt vonzott a városba, akik sokat segítettek a város kulturális életének fellendítésében.

 

Főbb nevezetességek

 

Römertherme fürdő, Beethoven ház, Kaiser Franz-Josef múzeum, Nyári aréna, Művészetek háza, Szentháromság oszlop, Városi Színház, Casino

 

Borturizmus

 

Borbarátokat várják a leginkább rajnai rizlinget és Zweigelt kínáló borvidék borospincéi. Itt száz család tartja fenn magát a bortermelésből, ami jelenleg 340 ha-on folyik és 12,000 hl-t állítanak elő. Ennek kb. 70%-a fehér bor (Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Neuburger, Rotgipfler, Zierfandler, Muskat és Traminer), míg a vörösek közül a Pinot Noir, Zweigelt és a Blauer Portuguieser a legkedveltebbek.

Heiligenkreuz

Baden híres a 36 C-fokos termálvízéről. Ez a termálvíz számos gyógykezelés alapját képezi. Így például az iszappakolás, gyógymasszázs, kénfürdők és víz alatti gyógykezelésekét.

 

A nyári hónapok alatt a Baden Thermal Part is nyitva áll a látogatók előtt, amely a gyönyörű Art-Deco épületből közelíthető meg, egy szép medencével gyermekek számára és Ausztria legnagyobb "tengerpartjával". A  Römertherme Baden 1999 óta tart nyitva, jelenleg egy Római stílusú fürdővel, mely a Biedermeier időszakban épített medencéből lett kialakítva. Ezen felül, Baden többi hatalmas wellness-szállodái szintén rendelkeznek saját Spa területtel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 5.0

utazás