Fedezd fel Heiligenkreuzt, Mayerlinget és a Bécsi erdőt!

hirdetes

Barangolás Bécs környékén - Heiligenkreuz és Mayerling

Szilágyi Lídia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Érdekel a történelem és a kultúra? Szereted Ausztriát? Cikkünkből most megismerheted a Bécs környéki látnivalókat, így a Heiligenkreuz-i apátságot, Mayerling városát és a romantikus hangulatú fürdővárost Baden bei Wien-t a Bécsi Erdő szívében.

Heiligenkreuz

Kultúra, történelem és felüdülés? Gyere és fedezd fel velünk a Bécs környéki Heliligenkreuz apátságot, Mayerlinget és Baden bei Wien fürdővárosát! A részletekért kattints ide!

Heiligenkreuz

Bécstől alig egy félórányi autó útra, védelmező falak tövében fekszik a Heiligenkreuzi apátság, amely Európa legnagyobb ciszterci kolostora. Az ide látogató megismerheti a 900 éves kolostoréletet.

 

Rövid története

 

A kolostor 1133-as alapítása óta megszakítás nélkül működik. Így ezzel a második legrégebbi folyamatosan működő ciszterci kolostor a világon a szintén ausztriai reini apátság után. Jelenleg 75 szerzetes éli mindennapjait a falain belül. A kolostort a Babenberg-házból származó III. Lipót osztrák herceg alapította 1133-ban. Az apátság templomában, egy értékes szekrényben őrzik III. Lipót fiának, a boldoggá avatott Freisingi Ottónak az ereklyéit. Az apátságban helyi, magyar nyelvű idegenvezető fogadja csoportunkat és vezet körül minket.

Heiligenkreuz

A Mayerlingben található vadászkastély, amely Rudolf Habsburg trónörökös tulajdonát képezte, igen ismert az itt történt 1889-es kettős tragédiáról. 

 

Rudolf trónörökös és szerelme a 17 éves Vetsera Mária bárókisasszony rejtélyes módon vesztette életét.  Rudolf halálával egy hatalmas titok és egy százhuszonnégy év után is nemzetközi érdeklődésre számot tartó politikai krimi született, amelyről a helyi idegenvezetők sok lérdekesséet tudnak mesélni.

Heiligenkreuz

A ciszterciek életét szigorú rend jellemzi. A legfőbb követelményeik közé tartozik a fegyelem, a munka és az engedelmesség. A szigorú szabályok éppúgy megmutatkoztak az építészeti jellegzetességeken, mint az életvitelükön és a szerzetesek külső megjelenésén is.

hirdetes

 

Napjaink

 

A Heiligenkreuz szerzetesei napjainkra már világhírűvé váltak, mint a „legcsodálatosabb szent hangok”. Józan, örömteli meditációs zenéjükkel vezetik be a hallgatót egy belső világba, ahol erő, kiegyensúlyozottság és béke várja a befogadót. A Heiligenkreuzi apátság ciszterci szerzetesei 2008-ban jelentettek meg egy CD-t, amelyen gregorián kórusművek hallhatók. A CD, amelynek címe „Chant-Music for Paradise” a lemezboltokban is megvásárolható.

Heiligenkreuz

Ez a fürdőváros a Bécsi Erdő egyik gyöngyszeme. Az itt található erdők és a szőlőskertek között található romantikus fürdőváros hatalmas tereivel igazán különleges és egyedi hangulatottal rendelkezik. A kén tartalmú forrásra épült város fürdőivel, kávéházaival, biedermeier stílusú házaival, borospincéivel ideális egy kellemes sétához.  A természet szerelmesei pedig a bécsi erdőben tehetnek egy könnyű sétát.

 

Baden híres a jó borairól, a termálvízről és a kultúráról. Számos kellemes és ápolt park, kávézó, borospince várja az érdeklődőket. Valamint itt található meg Európa legnagyobb kaszinója is.

 

A híres rózsakert

 

Baden bei Wien Ausztria legnagyobb rózsakertje. A hatalmas és festői Weikersdorf-kastély területéhez tartozó Doblhoffparkban több, mint 30.000 rózsabokor 175 virágágyásban, 7,5 hektár területen van elültetve. Bár a több, mint 600 rózsafajta ebben az időszakban nem virágzik, érdemes meglátogatni a parkot és tenni egy sétát a tóparton vagy akár csónakázni egyet.

hirdetes
Heiligenkreuz

A "Biedermeier” időszak alatt itt találhattuk a császár nyári rezidenciáját, amely sok művészt vonzott a városba, akik sokat segítettek a város kulturális életének fellendítésében.

 

Főbb nevezetességek

 

Römertherme fürdő, Beethoven ház, Kaiser Franz-Josef múzeum, Nyári aréna, Művészetek háza, Szentháromság oszlop, Városi Színház, Casino

 

Borturizmus

 

Borbarátokat várják a leginkább rajnai rizlinget és Zweigelt kínáló borvidék borospincéi. Itt száz család tartja fenn magát a bortermelésből, ami jelenleg 340 ha-on folyik és 12,000 hl-t állítanak elő. Ennek kb. 70%-a fehér bor (Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Neuburger, Rotgipfler, Zierfandler, Muskat és Traminer), míg a vörösek közül a Pinot Noir, Zweigelt és a Blauer Portuguieser a legkedveltebbek.

Heiligenkreuz

Baden híres a 36 C-fokos termálvízéről. Ez a termálvíz számos gyógykezelés alapját képezi. Így például az iszappakolás, gyógymasszázs, kénfürdők és víz alatti gyógykezelésekét.

 

A nyári hónapok alatt a Baden Thermal Part is nyitva áll a látogatók előtt, amely a gyönyörű Art-Deco épületből közelíthető meg, egy szép medencével gyermekek számára és Ausztria legnagyobb "tengerpartjával". A  Römertherme Baden 1999 óta tart nyitva, jelenleg egy Római stílusú fürdővel, mely a Biedermeier időszakban épített medencéből lett kialakítva. Ezen felül, Baden többi hatalmas wellness-szállodái szintén rendelkeznek saját Spa területtel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a... Tovább

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 5.0

utazás