Helyek, melyek kihagyhatatlanok - képek

hirdetes

Kihagyhatatlan, csodás helyek

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mostani kis összeállításunkban olyan érdekes helyeket mutatunk be közelebbről, amelyekről biztosan nem hallott minden ember, de ugyanakkor nagyon érdekesek.Tipikusan az "egyszer ezt látnom kell" kategóriába tartoznak.

 

Hihetetlen helyek

1, Fy gejzír USA, Nevada Black Rock sivatag

 

Rendkívül színes, nem mindennapi látvány, igazi turistalátványosság. Ez egy mesterséges gejzír, ami persze a természetnek is ugyan annyira köszönhető. Az 1960-as években a tulajdonosai termővé akarták tenni az itteni területet, ezért próbafúrásokat végeztek.
Hihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyek

Sok író, rengeteg film tárgyalta ki a pokol kapuját, sőt a köznyelvbe is szépen belopta magát ez a kifejezés. A legfurcsább az egészben, hogy ha egy kicsit átvitt értelemben is, de létezik a Pokol kapuja. A távoli Karakum-sivatagban a tudósok egy hatalmas földgázmezőre bukkantak. Meg is kezdték a próbafúrásokat, amely során találtak egy barlangot. Ahogyan ez lenni szokott az ilyen természeti jelenségeknél, a barlang beomlott és hatalmas, 70 méter széles és 20 méter mély kráter keletkezett a helyére. Nagymennyiségű mérges gáz szabadult ki a szabadba. A nagyobb bajt megelőzendően begyújtották az egész krátert. A tudósok azt hitték, hogy néhány hét alatt elég az ott felhalmozódó készlet. Ez nem következett be, hiszen ezt a mai napig várják, így immár negyven éve aktív az izzó kráter. Csak azért nem lett még nagyobb turistalátványosság, mert messze van a legközelebbi várostól , mondhatni a civilizációtól. Az ígéretek ellenére nem temették be a lyukat, készülőben sincs a helyzet megszüntetése.

Hihetetlen helyek

Általában száraz, de időszakonként, az esős évszakban néhány centis víz borítja be. Az így kialakuló tükröződésnek köszönhetően kialakul a végtelen érzés az emberben, hiszen nem lehet tudni, hogy hol van vége a földnek és hol kezdődik az égbolt Mostohák erre a körülmények. A só sivatag maga több mint 3000 méter magasan fekszik. Nappal nem ritka a 40-60 Celsius fok, míg éjszaka lesüllyedhet mindez –10 fokra is, tehát megfigyelhető a más sivatagokban is előforduló hőmérséklet ingadozás.

Hihetetlen helyekHihetetlen helyek

Érdekessége, hogy a legtöbb hasonlólátványosságtól eltérően ez a hely nem állami, hanem magán kézben van, így a látogatásához is külön engedély kell.

Hihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyek

Ezen fúrások folyamán találtak rá a vízkamrára, ahonnan később a víz utat tört magának Még ma is aktív, de már nem annyira, eddigi tevékenysége okán több tucat kis tó keletkezett körülötte. A változatos színüket a ízben lévő ásványi anyagoknak köszönhetik.

Hihetetlen helyekHihetetlen helyek

Ezen a helyen régebben egy tó volt. Körülbelül 30 000 évvel ezelőtt azonban kiszárad, maga után pedig létrehozta a világ legnagyobb sómezejét, ahonnan évente 25 000 tonna sót termelnek ki. A só réteg vastagsága néhol eléri a 120 métert is. Magyarország egy tizede a területe, ami 10 000 négyzetkilométert jelent. Ez a hely is népszerű turistalátványosság, amelyet évente mintegy 60 000 turista keres fel.

Hihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyek
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz... Tovább

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes