notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Helyek, melyek kihagyhatatlanok - képek

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kihagyhatatlan, csodás helyek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kihagyhatatlan, csodás helyek


2014/02/15
Tóth Pál

Mostani kis összeállításunkban olyan érdekes helyeket mutatunk be közelebbről, amelyekről biztosan nem hallott minden ember, de ugyanakkor nagyon érdekesek.Tipikusan az "egyszer ezt látnom kell" kategóriába tartoznak.

 

Hihetetlen helyek
1, Fy gejzír USA, Nevada Black Rock sivatag

 

Rendkívül színes, nem mindennapi látvány, igazi turistalátványosság. Ez egy mesterséges gejzír, ami persze a természetnek is ugyan annyira köszönhető. Az 1960-as években a tulajdonosai termővé akarták tenni az itteni területet, ezért próbafúrásokat végeztek.
Hihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyek

Sok író, rengeteg film tárgyalta ki a pokol kapuját, sőt a köznyelvbe is szépen belopta magát ez a kifejezés. A legfurcsább az egészben, hogy ha egy kicsit átvitt értelemben is, de létezik a Pokol kapuja. A távoli Karakum-sivatagban a tudósok egy hatalmas földgázmezőre bukkantak. Meg is kezdték a próbafúrásokat, amely során találtak egy barlangot. Ahogyan ez lenni szokott az ilyen természeti jelenségeknél, a barlang beomlott és hatalmas, 70 méter széles és 20 méter mély kráter keletkezett a helyére. Nagymennyiségű mérges gáz szabadult ki a szabadba. A nagyobb bajt megelőzendően begyújtották az egész krátert. A tudósok azt hitték, hogy néhány hét alatt elég az ott felhalmozódó készlet. Ez nem következett be, hiszen ezt a mai napig várják, így immár negyven éve aktív az izzó kráter. Csak azért nem lett még nagyobb turistalátványosság, mert messze van a legközelebbi várostól , mondhatni a civilizációtól. Az ígéretek ellenére nem temették be a lyukat, készülőben sincs a helyzet megszüntetése.

Hihetetlen helyek

Általában száraz, de időszakonként, az esős évszakban néhány centis víz borítja be. Az így kialakuló tükröződésnek köszönhetően kialakul a végtelen érzés az emberben, hiszen nem lehet tudni, hogy hol van vége a földnek és hol kezdődik az égbolt Mostohák erre a körülmények. A só sivatag maga több mint 3000 méter magasan fekszik. Nappal nem ritka a 40-60 Celsius fok, míg éjszaka lesüllyedhet mindez –10 fokra is, tehát megfigyelhető a más sivatagokban is előforduló hőmérséklet ingadozás.

Hihetetlen helyekHihetetlen helyek

Érdekessége, hogy a legtöbb hasonlólátványosságtól eltérően ez a hely nem állami, hanem magán kézben van, így a látogatásához is külön engedély kell.

Hihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyek

Ezen fúrások folyamán találtak rá a vízkamrára, ahonnan később a víz utat tört magának Még ma is aktív, de már nem annyira, eddigi tevékenysége okán több tucat kis tó keletkezett körülötte. A változatos színüket a ízben lévő ásványi anyagoknak köszönhetik.

Hihetetlen helyekHihetetlen helyek

Ezen a helyen régebben egy tó volt. Körülbelül 30 000 évvel ezelőtt azonban kiszárad, maga után pedig létrehozta a világ legnagyobb sómezejét, ahonnan évente 25 000 tonna sót termelnek ki. A só réteg vastagsága néhol eléri a 120 métert is. Magyarország egy tizede a területe, ami 10 000 négyzetkilométert jelent. Ez a hely is népszerű turistalátványosság, amelyet évente mintegy 60 000 turista keres fel.

Hihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyekHihetetlen helyek


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Szigliget - Hajóállomás BH Zrt.

Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók A Balaton...

Pay'r Egon

Pay'r Egon Jr. életrajz Pay'r Egon születési hely és idő 1988.10.06.,...

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.