notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Herendi porcelán - Herend nevét világszerte ismerik híres porcelángyárának köszönhetően. Minőségi porcelán termékei méltán ennyire népszerűek, aprólékos, precíz kézművességégének és rendkívüli minőségének köszönhetően.

hirdetes

Herendi porcelán

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Herend nevét világszerte ismerik híres porcelángyárának köszönhetően. Minőségi porcelán termékei méltán ennyire népszerűek, aprólékos, precíz kézművességégének és rendkívüli minőségének köszönhetően.

Herendi porcelán

A herendi porcelángyártás története

A porcelángyár kőedénygyártás formájában 1826-ban indult, Stingl Vince alapításában. Stinglnek nem volt elég pénze, ezért 1839-ben a hitelezője, Fischer Mór szerezte meg a manufaktúrát. Ő fejlesztette fel és szerezte meg a minőségi hírnevét, mely a mai napig töretlen. Az ő nevéhez kötődik a művészi porcelángyártás bevezetése. A reformkor végén már Veszprém megye gyárainak tizes listája élén volt.

 

Herendi porcelán

Lapozz tovább és olvasd el a több érdekességet is

Herendi porcelán

2004-ben 6,2 milliárd forint volt a gyár árbevétele, az adózás előtti eredménye pedig 75 millió. Az árbevételből 4,3 milliárd az export, amely a világ 58 országába irányul. A három legnagyobb piacai az Egyesült Államok, Japán és Olaszország. Herend kivételével még Budapesten, Szegeden, Pécsett, Sopronban, Kecskeméten, Szentendrén és Kőszegen van márkaboltjuk. Sanghajban, Pekingben és Moszkvában is várható herendi márkaboltok nyitása.

 

Herendi porcelán

2011-ben a luxusipari vállalatokat tömörítő, francia nemzeti szövetség, a Comité Colbert tagjai közé választotta a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt-t. A Herendi Porcelánmanufaktúra felvételét a legjelentősebb francia porcelángyártók kezdeményezték - mondta Elisabeth Ponsolle des Portes. A francia egyesületi vezető a herendi márkanevet jelentő magyar szakértelmet emelte ki, amelyre véleménye szerint a gyár tudatosan kívánja ráirányítani a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét. "A herendi gyárban nagyon jól tudják, hogy milyen jelentős mértékben képviselik a magyar identitást. Ezért is esett rá a választásunk " - hangsúlyozta Ponsolle des Portes.

hirdetes

A luxustermékeknek továbbra is Európa, az Egyesült Államok illetve Japán a legjelentősebb piaca, de a feltörekvő országokban az elmúlt években mért jelentős növekedés arra utal, hogy Kínában, Indiában és Brazíliában óriási potenciállal rendelkezik - mutatott rá Ponsolle des Portes.

Herendi porcelán

A Forma-1 Magyar Nagydíj nyertesei valódi hungarikumot emelhetnek magasba a sikeres futam után. Az esemény hivatalos díjszállítója ugyanis a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Az együttműködés 2006 elején kezdődött a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Formula 1 Magyar Nagydíjakat szervező Ostermann Forma-1 Kft. között azzal a céllal, hogy  a 20. alkalommal megrendezésre került magyar nagydíjnak méltó trófeákat álmodjanak meg. A három serlegváza és egy dísztál forma - melyet a dobogósok kaptak- csaknem 10 millió forint értékű.

hirdetes

 

Herendi porcelán

A vázák stílusa neoklasszicista, formája az ókori vázák alakját követi. A vázák tükrében Budapest legismertebb látképei — 2006-ban a Budai Vár, 2007-ben a Parlament, 2008-ban a Halászbástya, 2009-ben pedig a Lánchíd - kapnak helyet.

Érdekes még megemlíteni a tárgyak festési idejét is, amely darabonként három hetet, összességében három hónapot tett ki.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa... Tovább

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 5.0