Herendi porcelán - Herend nevét világszerte ismerik híres porcelángyárának köszönhetően. Minőségi porcelán termékei méltán ennyire népszerűek, aprólékos, precíz kézművességégének és rendkívüli minőségének köszönhetően.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Herendi porcelán

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Herendi porcelán


2012/10/26

Herend nevét világszerte ismerik híres porcelángyárának köszönhetően. Minőségi porcelán termékei méltán ennyire népszerűek, aprólékos, precíz kézművességégének és rendkívüli minőségének köszönhetően.

Herendi porcelán

A herendi porcelángyártás története

A porcelángyár kőedénygyártás formájában 1826-ban indult, Stingl Vince alapításában. Stinglnek nem volt elég pénze, ezért 1839-ben a hitelezője, Fischer Mór szerezte meg a manufaktúrát. Ő fejlesztette fel és szerezte meg a minőségi hírnevét, mely a mai napig töretlen. Az ő nevéhez kötődik a művészi porcelángyártás bevezetése. A reformkor végén már Veszprém megye gyárainak tizes listája élén volt.

 

Herendi porcelán

Lapozz tovább és olvasd el a több érdekességet is

Herendi porcelán

2004-ben 6,2 milliárd forint volt a gyár árbevétele, az adózás előtti eredménye pedig 75 millió. Az árbevételből 4,3 milliárd az export, amely a világ 58 országába irányul. A három legnagyobb piacai az Egyesült Államok, Japán és Olaszország. Herend kivételével még Budapesten, Szegeden, Pécsett, Sopronban, Kecskeméten, Szentendrén és Kőszegen van márkaboltjuk. Sanghajban, Pekingben és Moszkvában is várható herendi márkaboltok nyitása.

 

Herendi porcelán

2011-ben a luxusipari vállalatokat tömörítő, francia nemzeti szövetség, a Comité Colbert tagjai közé választotta a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt-t. A Herendi Porcelánmanufaktúra felvételét a legjelentősebb francia porcelángyártók kezdeményezték - mondta Elisabeth Ponsolle des Portes. A francia egyesületi vezető a herendi márkanevet jelentő magyar szakértelmet emelte ki, amelyre véleménye szerint a gyár tudatosan kívánja ráirányítani a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét. "A herendi gyárban nagyon jól tudják, hogy milyen jelentős mértékben képviselik a magyar identitást. Ezért is esett rá a választásunk " - hangsúlyozta Ponsolle des Portes.

A luxustermékeknek továbbra is Európa, az Egyesült Államok illetve Japán a legjelentősebb piaca, de a feltörekvő országokban az elmúlt években mért jelentős növekedés arra utal, hogy Kínában, Indiában és Brazíliában óriási potenciállal rendelkezik - mutatott rá Ponsolle des Portes.

Herendi porcelán

A Forma-1 Magyar Nagydíj nyertesei valódi hungarikumot emelhetnek magasba a sikeres futam után. Az esemény hivatalos díjszállítója ugyanis a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Az együttműködés 2006 elején kezdődött a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Formula 1 Magyar Nagydíjakat szervező Ostermann Forma-1 Kft. között azzal a céllal, hogy  a 20. alkalommal megrendezésre került magyar nagydíjnak méltó trófeákat álmodjanak meg. A három serlegváza és egy dísztál forma - melyet a dobogósok kaptak- csaknem 10 millió forint értékű.

 

Herendi porcelán

A vázák stílusa neoklasszicista, formája az ókori vázák alakját követi. A vázák tükrében Budapest legismertebb látképei — 2006-ban a Budai Vár, 2007-ben a Parlament, 2008-ban a Halászbástya, 2009-ben pedig a Lánchíd - kapnak helyet.

Érdekes még megemlíteni a tárgyak festési idejét is, amely darabonként három hetet, összességében három hónapot tett ki.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi...

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa...

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger...

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet...

Farkiképzés

A hajók farának kiképzése elsősorban a vízvonalak záródása és a hajó megfelelő...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.