notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Hétvégén Katamarán verseny ismét - sajtóközlemény

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hétvégén Katamarán verseny ismét - sajtóközlemény

2011/08/11

Idén hetedik alkalommal augusztus 13-14. között kerül megrendezésre a Lájer Admirális Emlékverseny, az alsóörsi Katamarán Bázison.  A verseny névadó szponzora 2004 óta, Lájer Tamás egy lelkes győri vállalkozó, a katamaránok szerelmese, aki egyszerűen a katamarán sport szeretetéből adódóan támogatja ezt a megmérettetést. Ezt a versenyt sok csapat az augusztus végén megrendezésre kerülő Országos Bajnokságra való felkészülés egyik legfontosabb állomásának tartja.

Lájer Admirális Emlékverseny

A 8 futamra tervezett verseny szervezői és az osztály kifejezett célja, hogy ne csak a már fanatikus versenyzők vegyenek részt, hanem bárki kipróbálhassa magát!
Az osztály elhivatott tagjai mindent megtesznek a sportág népszerűsítésért, ennek érdekében több olyan egység is jelezte részvételi szándékát, akik utánpótlással a fedélzeten, az egytestű versenyzésben tapasztalatokat szerzett junior versenyzőkkel állnak majd rajthoz.
A teljesség igénye nélkül:
- ifj. Lájer Tamás - Lájer Tamás
- Róka Bibi - Róka Sándor
- Kasuba Bendegúz - Kasuba István
- Bakonyi Szabolcs - Bakonyi József
- Szilassy Emese/Szilassy Bendegúz - Dr. Szilassy László
Július elején Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy a Balatonfüredi Yacht Club rendezhette a Formula 18 Világbajnokságot, ami a katamarán osztály idei egyik legnagyobb eseménye volt.  A világ minden tájáról idesereglett versenyzők tartalmas napokat tölthettek Balatonfüreden, ahol a megrendezett futamokat követően ismét ausztrál világbajnokot avattak. Az F18 világbajnokság óriási lendületet adott az F18 osztály fejlődésének, illetve a hazai katamarán sportnak.
Éppen ezért döntött úgy a rendezőség a támogatókkal karöltve, hogy a VB-től kedvet kapott hobbi-vitorlázók is belekóstolhassanak a versenyzés világába. Ehhez a rendezők, az f18 és M3 osztályok tapasztalt versenyzői  is minden segítséget megadnak.

A Lájer Admirális Emlékverseny első futamát augusztus 13-án 11.00 órára tervezik.

A Lájer Admirális Emlékverseny támogatója lesz még a hétvégén a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. is. A Jász-Plasztik Kft. 1996. december 10-én kezdte meg a Mercedes-Benz személygépkocsik, személy és áruszállító transzporterek forgalmazását. 2003. január 1-től a Mercedes-Benz márkaképviselet Jász-Plasztik Autócentrum Kft. néven külön cégként folytatja tovább tevékenységét. 2005-ben a Mercedes-Benz személygépkocsik és transzporterek forgalmazását tovább bővítették KIA Motors személygépjárművek és transzporterek árusításával. A megnövekedett igények kiszolgálása érdekében 2005-ben nyílt meg közel 1700 m2-es új, az EU-s előírásoknak megfelelő komplexum, melyet a gyári képviselők Európa 10 legszebb autószalonja közé választottak. Ettől az évtől kezdődően a KIA Motors gépjárművek forgalmazása a régi szalonban, a Mercedes-Benz gépjárművek árusítása pedig az új komplexumban történik.

Az ügyfelek Magyarország egyik legnagyobb személyautó és transzporter készletéből válogathatnak a Jász-Plasztik Autócentrum Kft-nél. Személyre szabott akciókkal, magas szintű felkészültséggel várják ügyfeleiket. Az elmúlt években közel 1400 Mercedes talált gazdára Jászberényben. Országos részesedésünk mára elérte a 11%-ot. A KIA modellek forgalmazásában is sikerült már az első teljes évben a négy legnagyobb darabszámot produkáló márkakereskedés közé kerülni. 12 állásos szervizbe akár előjegyzés nélkül is tudják fogadni a tervszerű karbantartásra vagy karosszériajavításra érkező ügyfeleket.
2006 óta a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. Mercedes-Benz szalonjában minden kategóriára kiterjedő komplett műszaki vizsgabázis áll az ügyfelek rendelkezésére.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el

Balatonboglár - BH Zrt.

Balatonboglári BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő.

Behajózás

Behajózás - hajóra szállni, felkerülni az utaslistára
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod!

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!