Idén hetedik alkalommal augusztus 13-14. között kerül megrendezésre a Lájer Admirális Emlékverseny, az alsóörsi Katamarán Bázison.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hétvégén Katamarán verseny ismét - sajtóközlemény

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hétvégén Katamarán verseny ismét - sajtóközlemény


2011/08/11

Idén hetedik alkalommal augusztus 13-14. között kerül megrendezésre a Lájer Admirális Emlékverseny, az alsóörsi Katamarán Bázison.  A verseny névadó szponzora 2004 óta, Lájer Tamás egy lelkes győri vállalkozó, a katamaránok szerelmese, aki egyszerűen a katamarán sport szeretetéből adódóan támogatja ezt a megmérettetést. Ezt a versenyt sok csapat az augusztus végén megrendezésre kerülő Országos Bajnokságra való felkészülés egyik legfontosabb állomásának tartja.

Lájer Admirális Emlékverseny

A 8 futamra tervezett verseny szervezői és az osztály kifejezett célja, hogy ne csak a már fanatikus versenyzők vegyenek részt, hanem bárki kipróbálhassa magát!
Az osztály elhivatott tagjai mindent megtesznek a sportág népszerűsítésért, ennek érdekében több olyan egység is jelezte részvételi szándékát, akik utánpótlással a fedélzeten, az egytestű versenyzésben tapasztalatokat szerzett junior versenyzőkkel állnak majd rajthoz.
A teljesség igénye nélkül:
- ifj. Lájer Tamás - Lájer Tamás
- Róka Bibi - Róka Sándor
- Kasuba Bendegúz - Kasuba István
- Bakonyi Szabolcs - Bakonyi József
- Szilassy Emese/Szilassy Bendegúz - Dr. Szilassy László
Július elején Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy a Balatonfüredi Yacht Club rendezhette a Formula 18 Világbajnokságot, ami a katamarán osztály idei egyik legnagyobb eseménye volt.  A világ minden tájáról idesereglett versenyzők tartalmas napokat tölthettek Balatonfüreden, ahol a megrendezett futamokat követően ismét ausztrál világbajnokot avattak. Az F18 világbajnokság óriási lendületet adott az F18 osztály fejlődésének, illetve a hazai katamarán sportnak.
Éppen ezért döntött úgy a rendezőség a támogatókkal karöltve, hogy a VB-től kedvet kapott hobbi-vitorlázók is belekóstolhassanak a versenyzés világába. Ehhez a rendezők, az f18 és M3 osztályok tapasztalt versenyzői  is minden segítséget megadnak.


A Lájer Admirális Emlékverseny első futamát augusztus 13-án 11.00 órára tervezik.
 

 

 

 

   
A Lájer Admirális Emlékverseny támogatója lesz még a hétvégén a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. is. A Jász-Plasztik Kft. 1996. december 10-én kezdte meg a Mercedes-Benz személygépkocsik, személy és áruszállító transzporterek forgalmazását. 2003. január 1-től a Mercedes-Benz márkaképviselet Jász-Plasztik Autócentrum Kft. néven külön cégként folytatja tovább tevékenységét. 2005-ben a Mercedes-Benz személygépkocsik és transzporterek forgalmazását tovább bővítették KIA Motors személygépjárművek és transzporterek árusításával. A megnövekedett igények kiszolgálása érdekében 2005-ben nyílt meg közel 1700 m2-es új, az EU-s előírásoknak megfelelő komplexum, melyet a gyári képviselők Európa 10 legszebb autószalonja közé választottak. Ettől az évtől kezdődően a KIA Motors gépjárművek forgalmazása a régi szalonban, a Mercedes-Benz gépjárművek árusítása pedig az új komplexumban történik.

Az ügyfelek Magyarország egyik legnagyobb személyautó és transzporter készletéből válogathatnak a Jász-Plasztik Autócentrum Kft-nél. Személyre szabott akciókkal, magas szintű felkészültséggel várják ügyfeleiket. Az elmúlt években közel 1400 Mercedes talált gazdára Jászberényben. Országos részesedésünk mára elérte a 11%-ot. A KIA modellek forgalmazásában is sikerült már az első teljes évben a négy legnagyobb darabszámot produkáló márkakereskedés közé kerülni. 12 állásos szervizbe akár előjegyzés nélkül is tudják fogadni a tervszerű karbantartásra vagy karosszériajavításra érkező ügyfeleket.
2006 óta a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. Mercedes-Benz szalonjában minden kategóriára kiterjedő komplett műszaki vizsgabázis áll az ügyfelek rendelkezésére.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb...

Koloska Marina Balatonfüred

Koloska Marina Balatonfüred A Koloska Marina kikötőt a Paksi Atomerőmű RT....

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.