notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hihetetlen helyek a nagyvilágból

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Elképesztő helyek a nagyvilágból

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elképesztő helyek a nagyvilágból


2019/05/31

Gondolom veled is megesett már, hogy nem tudtad megmondani egy helyről ,hogy az valóban létezik-e, vagy sem. Az alábbiak pont ebbe a kategóriába tartoznak. Le kell gyorsan szögezni azonban, hogy ezek közül mindegyik hely valós!

Ezek a helyek hihetetlenek

 

Hányszor, de hányszor hallottuk már, hogy “majd,ha piros hó esik”. Nos Ausztráliában hogy ha nem is piros hó esik, de an már rózsaszín tó. A neve az, hogy Hillier-tó és elképesztően népszerűnek számít ebben a kontinens méretű országban. 

 

 

Azt mindig tudtuk, hogy az angolok képesek furcsa dologkra, na de hogy ennyire! Ott van ugye tea mánia, melyhez tejet fogyasztanak, meg a jobb oldali közlekedés… Ebből is adódik a következő érdekesség: olyan körforgalmat mutatunk most, melyhez még csak hasonlót sem látott soha. Azt még eltudom képzelni, hogy ide hogyan kell bemenni, na de kijönni…

 

 

A világ legszűkebb utcája, melyre elképesztően büszkék is a németek, ahogy írják is: “Engstre Strasse der Welt”. A “szélessége” 30 ás 50  centiméter között mozog. Ugyan nekem nincsenek fóbiáim, de attól egy kicsit mindig tartottam, hogy mi lenne akkor, ha valahova beszorulnék. Nem tudom, hogy be mernék-e ide menni. Te?

 

 

 

Ezek a helyek hihetetlenek

 

A japánok nem maradhatnak ki s furcsaágok közül, valljuk be. Most Oszakából mutatunk egy irodaházat, mely alatt, jobban mondva melyben áthalad egy autópálya lehajtó sávja. Elképesztő, igaz?

 

 

Ebből a szempontból a spanyoloknak sincs okuk panaszra. A következőkben megmutatjuk az Atletico Madrid stadionját, a Vicente Calderon-t, melynek lelátója alatt egy autóút halad át. 

 

 

Elliðaey-sziget Izland. Egy lakatlan szigetről van szó, amelyen mégis találni egy házat. Joggal nevezhetjük ezt az épületet a világ legmagányosab házának ,úgy gondolom. 

 

 

A kút, melynek az aljába 3500 lépcsőfok vezet. Ez a Chand Baori-kút, mely Indiában található. Hihetetlen, de már több, mint 1000 éves építményről van szó esetében. 

 

 

 


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet...

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke.

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a...

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...

Frühstart

A frühstart a korai rajt a versenyeken.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!