notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Honlapindítás - Így működik a domain regisztráció

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Így kell honlapot indítani

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így kell honlapot indítani


2014/04/01

Webes megjelenéshez elengedhetetlen egy cége nevéhez vagy tevékenységéhez kapcsolodó domain név (avagy webcím). Az alábbiakban erről olvashat részletesen.

Honlapindítás

DOMAIN HASZNÁLAT

A kívánt domain nevet először regisztrálni szükséges, majd egy éves fenntartási díj és a DNS-szolgáltatás biztosítja a folyamatos használatot. A nálunk regisztrált domain nevekhez díjmentesen biztosítjuk a DNS-szolgáltatást bármelyik webtárhely vagy szerver szolgáltatásunk igénybevétele esetén, a regisztráció díja pedig tartalmazza az első két (néhány nemzetközi domain esetében csak az első) év fenntartási költségét is. Arra is lehetőség van, hogy egy honlaphoz több domain is tartozzon, így eltérő címek, vagy ékezet nélküli és ékezetes változat alatt is azonos tartalom jelenik meg.

 

VÉGZŐDÉS

h2 after

A domain kiválasztásánál el kell döntenünk, hogy milyen végződéssel működjön. Lehetőség van a magyar .hu (és alváltozatai: co.hu, 2000.hu, jogasz.hu, video.hu, info.hu, agrar.hu, film.hu, konyvelo.hu, shop.hu, org.hu, bolt.hu, forum.hu, lakas.hu, suli.hu, priv.hu, casino.hu, games.hu, media.hu, sport.hu, city.hu, hotel.hu, news.hu, tozsde.hu, tm.hu, ingatlan.hu, reklam.hu, utazas.hu), valamint népszerű nemzetközi végződések, mint a .com, .org, .net, .biz, .info, .tv választására.

 

ÉKEZET

Ha eldöntöttük a végződést, válaszhatunk, hogy ékezetes, vagy ékezet nélküli domain nevet szeretnénk. Ékezetes nevek regisztrálására 2004 óta van lehetőség, de használatukhoz a régi böngészőprogramok esetében még kiegészítő szoftverekre van szükség a felhasználói oldalon, ezért használatukat főként kiegészítésként, az ékezet nélküli változat mellé ajánljuk.

 

FORMAI KÖVETELMÉNYEK

A domain név legalább 2 és legfeljebb 24 karakterből állhat. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó domain név választása.)

A domain névben használható karakterek:

 

latin abc ékezet nélküli, valamint a magyar abc ékezetes kisbetűi (a-z)

numerikus karakterek (0-9)

kötőjel (-)

A domain név elején és végén csak betű vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két egymást közvetlenül követő kötőjelet. A numerikus karakterrel kezdődő domain nevek használatát az RFC1035 internet dokumentum nem ajánlja, ezért regisztrálásuk bár nem tiltott, de nem ajánlott, és az ilyen névvel azonosított domainek működőképességéért vagy a használatukból eredő károkért minden felelősség az igénylőt terheli.

 

SZABAD-E A DOMAIN?

Domain keresőnkkel könnyen ellenőrizheti, hogy a választott domain szabad-e, vagy már foglalt. Az épp regisztráció alatt álló hazai domainekről az Internet Szolgáltatók Tanács (ISZT) kéthetes várólistáján tájékozódhat: http://www.domain.hu/domain/meghirdetes.html

 

REGISZTRÁCIÓ ÁTFUTÁSI IDEJE

A .hu domain regisztrációja esetében régebben megszokott 14 napos átfutási idő eltörlésre került, ezért a beadott regisztrálandó domainek kb. 48 órán belül feltételesen használatba vehetők, ám a domain végleges delegálásra akkor kerül, ha a használatba vételt követő 8 napon belül nem érkezik ellene panasz (pl. egy sértett jogtulajdonostól). Ha panasz nem érkezik, a regisztráció véglegessé válik és meghirdetésre kerül a domain.hu oldalon.

 

Amennyiben bármilyen további kérdései merülnének fel domain reigsztráció témakörben, keresse fel honlapunkat ide kattintva!
kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Catamaran

            ...

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás

Osztályjelzés

  A hajó típusának jelzése a nagyvitorlán.

ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM

  ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM Az élelmiszert...

Panorámás ingatlan

Panorámás ingatlan a Balaton partján? Tökéletes választás, örök befektetés. Az Oxigén...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!