Honlapindítás - Így működik a domain regisztráció

Így kell honlapot indítani

hirdetes

Webes megjelenéshez elengedhetetlen egy cége nevéhez vagy tevékenységéhez kapcsolodó domain név (avagy webcím). Az alábbiakban erről olvashat részletesen.

Honlapindítás

DOMAIN HASZNÁLAT

A kívánt domain nevet először regisztrálni szükséges, majd egy éves fenntartási díj és a DNS-szolgáltatás biztosítja a folyamatos használatot. A nálunk regisztrált domain nevekhez díjmentesen biztosítjuk a DNS-szolgáltatást bármelyik webtárhely vagy szerver szolgáltatásunk igénybevétele esetén, a regisztráció díja pedig tartalmazza az első két (néhány nemzetközi domain esetében csak az első) év fenntartási költségét is. Arra is lehetőség van, hogy egy honlaphoz több domain is tartozzon, így eltérő címek, vagy ékezet nélküli és ékezetes változat alatt is azonos tartalom jelenik meg.

 

VÉGZŐDÉS

A domain kiválasztásánál el kell döntenünk, hogy milyen végződéssel működjön. Lehetőség van a magyar .hu (és alváltozatai: co.hu, 2000.hu, jogasz.hu, video.hu, info.hu, agrar.hu, film.hu, konyvelo.hu, shop.hu, org.hu, bolt.hu, forum.hu, lakas.hu, suli.hu, priv.hu, casino.hu, games.hu, media.hu, sport.hu, city.hu, hotel.hu, news.hu, tozsde.hu, tm.hu, ingatlan.hu, reklam.hu, utazas.hu), valamint népszerű nemzetközi végződések, mint a .com, .org, .net, .biz, .info, .tv választására.

hirdetes

 

ÉKEZET

Ha eldöntöttük a végződést, válaszhatunk, hogy ékezetes, vagy ékezet nélküli domain nevet szeretnénk. Ékezetes nevek regisztrálására 2004 óta van lehetőség, de használatukhoz a régi böngészőprogramok esetében még kiegészítő szoftverekre van szükség a felhasználói oldalon, ezért használatukat főként kiegészítésként, az ékezet nélküli változat mellé ajánljuk.

 

FORMAI KÖVETELMÉNYEK

A domain név legalább 2 és legfeljebb 24 karakterből állhat. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó domain név választása.)

A domain névben használható karakterek:

 

latin abc ékezet nélküli, valamint a magyar abc ékezetes kisbetűi (a-z)

numerikus karakterek (0-9)

kötőjel (-)

A domain név elején és végén csak betű vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két egymást közvetlenül követő kötőjelet. A numerikus karakterrel kezdődő domain nevek használatát az RFC1035 internet dokumentum nem ajánlja, ezért regisztrálásuk bár nem tiltott, de nem ajánlott, és az ilyen névvel azonosított domainek működőképességéért vagy a használatukból eredő károkért minden felelősség az igénylőt terheli.

hirdetes

 

SZABAD-E A DOMAIN?

Domain keresőnkkel könnyen ellenőrizheti, hogy a választott domain szabad-e, vagy már foglalt. Az épp regisztráció alatt álló hazai domainekről az Internet Szolgáltatók Tanács (ISZT) kéthetes várólistáján tájékozódhat: http://www.domain.hu/domain/meghirdetes.html

 

REGISZTRÁCIÓ ÁTFUTÁSI IDEJE

A .hu domain regisztrációja esetében régebben megszokott 14 napos átfutási idő eltörlésre került, ezért a beadott regisztrálandó domainek kb. 48 órán belül feltételesen használatba vehetők, ám a domain végleges delegálásra akkor kerül, ha a használatba vételt követő 8 napon belül nem érkezik ellene panasz (pl. egy sértett jogtulajdonostól). Ha panasz nem érkezik, a regisztráció véglegessé válik és meghirdetésre kerül a domain.hu oldalon.

 

Amennyiben bármilyen további kérdései merülnének fel domain reigsztráció témakörben, keresse fel honlapunkat ide kattintva!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

2018-04-08

Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

Ma már jó tudjuk, hogy aki az online térben nincs jelen, az a felhasználók számára egyszerűen nem létezik. Ahhoz, hogy az interneten népszerűsítsd céged vagy vállalkozásod, neked is szükséged van egy komplex online marketing stratégiára. Megmutatjuk, milyen az!

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-06-30

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-ban 50. évfordulóját ünnepli várossá válásának Siófok. Ezen alkalomra egy igazán szórakoztató, hatalmas látnivalóval készültek a látogatók számára! Ezzel az építménnyel szemünk elé tárják Siófok gyönyörű panorámáját, ami nem más, mint egy Óriáskerék! Ha kíváncsi vagy erre az újdonságra olvasd el cikkünket!

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

2018-07-17

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

Láttál már brutál jó csajokat egy deszkán állva evezgetni a vízen? Ha nem most mutatok párat, illetve azt is, hogy mi az az állva evezés, amit aleggyakrabban SUP-ként emlegetnek, ami az angol „stand up paddleboarding” rövidítése, amit ha nagyon pontosan szeretnénk lefordítani, akkor „állva evezés szörfdeszkán” lehetne. Nemzetközi körökben találkozh

Rövid ismertető a különböző csónaktípusokról

2018-07-18

Rövid ismertető a különböző csónaktípusokról

Bemutatjuk a legismertebb hajótípusokat, öt alapvető hajótípust ismerhettek meg cikkünkből! Ezeket a hajótípusokat illik mindenkinek ismerni, aki szeretne hajókázni!

hirdetes
kreatív

Szótár

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.