Honlapindítás - Így működik a domain regisztráció

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Így kell honlapot indítani

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így kell honlapot indítani


2014/04/01

Webes megjelenéshez elengedhetetlen egy cége nevéhez vagy tevékenységéhez kapcsolodó domain név (avagy webcím). Az alábbiakban erről olvashat részletesen.

Honlapindítás

DOMAIN HASZNÁLAT

A kívánt domain nevet először regisztrálni szükséges, majd egy éves fenntartási díj és a DNS-szolgáltatás biztosítja a folyamatos használatot. A nálunk regisztrált domain nevekhez díjmentesen biztosítjuk a DNS-szolgáltatást bármelyik webtárhely vagy szerver szolgáltatásunk igénybevétele esetén, a regisztráció díja pedig tartalmazza az első két (néhány nemzetközi domain esetében csak az első) év fenntartási költségét is. Arra is lehetőség van, hogy egy honlaphoz több domain is tartozzon, így eltérő címek, vagy ékezet nélküli és ékezetes változat alatt is azonos tartalom jelenik meg.

 

VÉGZŐDÉS

A domain kiválasztásánál el kell döntenünk, hogy milyen végződéssel működjön. Lehetőség van a magyar .hu (és alváltozatai: co.hu, 2000.hu, jogasz.hu, video.hu, info.hu, agrar.hu, film.hu, konyvelo.hu, shop.hu, org.hu, bolt.hu, forum.hu, lakas.hu, suli.hu, priv.hu, casino.hu, games.hu, media.hu, sport.hu, city.hu, hotel.hu, news.hu, tozsde.hu, tm.hu, ingatlan.hu, reklam.hu, utazas.hu), valamint népszerű nemzetközi végződések, mint a .com, .org, .net, .biz, .info, .tv választására.

 

ÉKEZET

Ha eldöntöttük a végződést, válaszhatunk, hogy ékezetes, vagy ékezet nélküli domain nevet szeretnénk. Ékezetes nevek regisztrálására 2004 óta van lehetőség, de használatukhoz a régi böngészőprogramok esetében még kiegészítő szoftverekre van szükség a felhasználói oldalon, ezért használatukat főként kiegészítésként, az ékezet nélküli változat mellé ajánljuk.

 

FORMAI KÖVETELMÉNYEK

A domain név legalább 2 és legfeljebb 24 karakterből állhat. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó domain név választása.)

A domain névben használható karakterek:

 

latin abc ékezet nélküli, valamint a magyar abc ékezetes kisbetűi (a-z)

numerikus karakterek (0-9)

kötőjel (-)

A domain név elején és végén csak betű vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két egymást közvetlenül követő kötőjelet. A numerikus karakterrel kezdődő domain nevek használatát az RFC1035 internet dokumentum nem ajánlja, ezért regisztrálásuk bár nem tiltott, de nem ajánlott, és az ilyen névvel azonosított domainek működőképességéért vagy a használatukból eredő károkért minden felelősség az igénylőt terheli.

 

SZABAD-E A DOMAIN?

Domain keresőnkkel könnyen ellenőrizheti, hogy a választott domain szabad-e, vagy már foglalt. Az épp regisztráció alatt álló hazai domainekről az Internet Szolgáltatók Tanács (ISZT) kéthetes várólistáján tájékozódhat: https://www.domain.hu/domain/meghirdetes.html

 

REGISZTRÁCIÓ ÁTFUTÁSI IDEJE

A .hu domain regisztrációja esetében régebben megszokott 14 napos átfutási idő eltörlésre került, ezért a beadott regisztrálandó domainek kb. 48 órán belül feltételesen használatba vehetők, ám a domain végleges delegálásra akkor kerül, ha a használatba vételt követő 8 napon belül nem érkezik ellene panasz (pl. egy sértett jogtulajdonostól). Ha panasz nem érkezik, a regisztráció véglegessé válik és meghirdetésre kerül a domain.hu oldalon.

 

Amennyiben bármilyen további kérdései merülnének fel domain reigsztráció témakörben, keresse fel honlapunkat ide kattintva!


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonszemes Hunyady József Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján Balatonszemesnél található a Balatoni...

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...

Sunfish vitorlás hajó

            ...

Catboat

            ...

Özni

 Kötélvezetõ karika.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.