notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Honlapindítás - Így működik a domain regisztráció

hirdetes

Így kell honlapot indítani

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Webes megjelenéshez elengedhetetlen egy cége nevéhez vagy tevékenységéhez kapcsolodó domain név (avagy webcím). Az alábbiakban erről olvashat részletesen.

Honlapindítás

DOMAIN HASZNÁLAT

A kívánt domain nevet először regisztrálni szükséges, majd egy éves fenntartási díj és a DNS-szolgáltatás biztosítja a folyamatos használatot. A nálunk regisztrált domain nevekhez díjmentesen biztosítjuk a DNS-szolgáltatást bármelyik webtárhely vagy szerver szolgáltatásunk igénybevétele esetén, a regisztráció díja pedig tartalmazza az első két (néhány nemzetközi domain esetében csak az első) év fenntartási költségét is. Arra is lehetőség van, hogy egy honlaphoz több domain is tartozzon, így eltérő címek, vagy ékezet nélküli és ékezetes változat alatt is azonos tartalom jelenik meg.

 

VÉGZŐDÉS

A domain kiválasztásánál el kell döntenünk, hogy milyen végződéssel működjön. Lehetőség van a magyar .hu (és alváltozatai: co.hu, 2000.hu, jogasz.hu, video.hu, info.hu, agrar.hu, film.hu, konyvelo.hu, shop.hu, org.hu, bolt.hu, forum.hu, lakas.hu, suli.hu, priv.hu, casino.hu, games.hu, media.hu, sport.hu, city.hu, hotel.hu, news.hu, tozsde.hu, tm.hu, ingatlan.hu, reklam.hu, utazas.hu), valamint népszerű nemzetközi végződések, mint a .com, .org, .net, .biz, .info, .tv választására.

hirdetes

 

ÉKEZET

Ha eldöntöttük a végződést, válaszhatunk, hogy ékezetes, vagy ékezet nélküli domain nevet szeretnénk. Ékezetes nevek regisztrálására 2004 óta van lehetőség, de használatukhoz a régi böngészőprogramok esetében még kiegészítő szoftverekre van szükség a felhasználói oldalon, ezért használatukat főként kiegészítésként, az ékezet nélküli változat mellé ajánljuk.

 

FORMAI KÖVETELMÉNYEK

A domain név legalább 2 és legfeljebb 24 karakterből állhat. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó domain név választása.)

A domain névben használható karakterek:

 

latin abc ékezet nélküli, valamint a magyar abc ékezetes kisbetűi (a-z)

numerikus karakterek (0-9)

kötőjel (-)

A domain név elején és végén csak betű vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két egymást közvetlenül követő kötőjelet. A numerikus karakterrel kezdődő domain nevek használatát az RFC1035 internet dokumentum nem ajánlja, ezért regisztrálásuk bár nem tiltott, de nem ajánlott, és az ilyen névvel azonosított domainek működőképességéért vagy a használatukból eredő károkért minden felelősség az igénylőt terheli.

hirdetes

 

SZABAD-E A DOMAIN?

Domain keresőnkkel könnyen ellenőrizheti, hogy a választott domain szabad-e, vagy már foglalt. Az épp regisztráció alatt álló hazai domainekről az Internet Szolgáltatók Tanács (ISZT) kéthetes várólistáján tájékozódhat: http://www.domain.hu/domain/meghirdetes.html

 

REGISZTRÁCIÓ ÁTFUTÁSI IDEJE

A .hu domain regisztrációja esetében régebben megszokott 14 napos átfutási idő eltörlésre került, ezért a beadott regisztrálandó domainek kb. 48 órán belül feltételesen használatba vehetők, ám a domain végleges delegálásra akkor kerül, ha a használatba vételt követő 8 napon belül nem érkezik ellene panasz (pl. egy sértett jogtulajdonostól). Ha panasz nem érkezik, a regisztráció véglegessé válik és meghirdetésre kerül a domain.hu oldalon.

 

Amennyiben bármilyen további kérdései merülnének fel domain reigsztráció témakörben, keresse fel honlapunkat ide kattintva!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 232

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív