Megmutatjuk Horvátország legszebb helyeit. adriai vitorlázás a legszebb helyeken

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Adriai vitorlázás: Íme a legjobb horvátországi vitorlázó helyek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Adriai vitorlázás: Íme a legjobb horvátországi vitorlázó helyek


2024/01/31

Kíváncsi vagy melyek a legjobb helyek vitorlázásra? Szeretnéd tudni, hogy milyen egy tengeren élvezni a hajózás örömeit? A legjobb hely erre Horvátország lehet, ami nemcsak hogy közel van, de gyönyörű kikötőkkel és meseszép szigetekkel van körbevéve. Cikkemben bemutatásra kerül 5 város, és azok kikötői, amik remek lehetőségek, ha nyaralást tervezünk vitorlázással egybekötve.

Adriai vitorlázás - ezek a legszebb helyek Horvátországban

Az Európa talán legszebb tengerpartjaival rendelkező Horvátország, az egyik legjobban látogatott nyaralási övezet, hisz rengeteg látnivalóval kínálja az oda érkezőket. Vitorlázva eljuthatunk olyan helyekre is, amit a szárazföldről megközelítve, nem biztos, hogy láthatnánk. Az idő a miénk, úgy tervezzük az útvonalat, ahogy azt mi szeretnénk, ami nagyon sok lehetőséget és izgalmat kínál. Tapasztalatlanul és főként egyedül ne vágjunk bele ilyen utakba, de aki elég tudást szerzett már vitorlázással kapcsolatban, annak felejthetetlen élményekben lehet része utazása során.

 

A vitorlázást lehet vegyíteni akár búvárkodással, városnézéssel, fesztiválozással, szórakozással, és minden más egyéb tevékenységgel, ami éppen az eszünkbe jut. Vitorlázással nemcsak hogy újfajta élményeket szerezhetünk, de a nyaralás költségein is igen sokat spórolhatunk. Gondolhatunk itt akár az üzemanyag megspórolására, de akár az időt is megspórolhatjuk, hisz rövid időn belül tudunk eljutni egyik pontból a másikba. Az Adriai-tenger a legtisztább vizű tenger az egész kontinensen, úgy gondolom, ezt egyszer mindenkinek érdemes lenne látnia.

 

Adriai vitorlázás: Dubrovnik

A város Horvátország legdélebbi pontján helyezkedik el, amit az Adria gyöngyeként emlegetnek. Megtalálhatóak itt olyan turisztikai látnivalók, mint például templomok, kolostorok, múzeumok és szökőkutak. Ha úgy döntesz, ide látogatsz, jól kell beosztanod az idődet, ugyanis lehet, hogy egy egész hét is kevés lesz bejárni az itt található látványosságokat, nevezetességeket.

Itt található a Trsteno arborétum, ami a világ legrégebbi arborétumaként vált közkedvelt turisztikai látványossággá. A víz tiszta, a partok viszont többnyire sziklásak, kavicsosak. Dubrovnik sok turisztikai lehetőséget kínál, a sport, a gasztronómia és szórakozási lehetőségeken keresztül a kultúráig. Kiemelkedőek a Dubrovniki nyári játékok, koncertek, kiállítások és az előadások a szabad ég alatt a város különböző terein. A következő oldalon folytatom! 

 

Adriai vitorlázás: Rijeka

Rijeka rendelkezik Horvátország legnagyobb kikötőjével, illetve ez Horvátország harmadik legnépesebb városa. A város strandjai az óvárostól északra húzódnak el. Legnépszerűbb strandja az igényesen kialakított, tiszta és kék vizű, apró kavicsos Ploce strand. A különböző sportok, történelmi, kulturális és szórakozási lehetőségek teszik még nagyobb élménnyé az itt tartózkodást. Rengeteg a látnivaló, az élményszerzési lehetőség, sok a szervezett program és rendezvény, ami még jobban vonzza az ide látogatókat.

 

Adriai vitorlázás: Split

Akik úgy döntenek, hogy Split városát szándékoznak meglátogatni, nem fognak rosszul választani. A város gyönyörű és hangulatos, tele látnivalóval, nyüzsgő belvárosi élettel. Több fesztivált is tartanak itt, idén például megrendezésre kerül az Ultra Europe fesztivál 2015. július 10 és 12 között. Emellett rengeteg a zenész, táncos, és rengeteg koncert kerül megrendezésre. A város gyönyörű parttal rendelkezik, ahol az Adriai-tengerben fürödhetünk, vagy csak pihenhetünk a napfény alatt. Split tele van történelmi látnivalókkal, igazi kulturális fellegvár. Tája is csodaszép, szerencsések vagyunk, ha ezt egyszer megcsodálhatjuk.

 

Adriai vitorlázás: Trogir

Trogir városában a legnépszerűbb időeltöltés a fürdőzés és a vízi sportok űzése. Szörfözésre, vitorlázásra és búvárkodásra is egyaránt alkalmas. Lehetőség van akár ott elvégezni az ezekhez szükséges tanfolyamokat, minden, amire szükségünk van, ott helyben be is szerezhető hozzá. A kikötőben lehetőségünk van hajóbérlésre, nagyon jól fel van szerelve, hisz megtalálható itt szervizműhely, illetve emelődaru is.

Két strandfürdője nem a legjobb a kikötő közelsége miatt, de nem kell messze mennünk hozzá, hogy gyönyörű partszakaszokat találjunk. A szigethez közel lévő Gornij Okrug rendelkezik egy búvárközponttal is, amit igénybe lehet venni. Itt található egy gyönyörű kis öböl, amit szintén meglátogathatunk, ha kedvünk tartja.

Akik úgy döntenek, hogy Split városát szándékoznak meglátogatni, nem fognak rosszul választani. A város gyönyörű és hangulatos, tele látnivalóval, nyüzsgő belvárosi élettel.

Több fesztivált is tartanak itt, idén például megrendezésre kerül az Ultra Europe fesztivál 2015. július 10 és 12 között. Emellett rengeteg a zenész, táncos, és rengeteg koncert kerül megrendezésre.

A város gyönyörű parttal rendelkezik, ahol az Adriai-tengerben fürödhetünk, vagy csak pihenhetünk a napfény alatt. Split tele van történelmi látnivalókkal, igazi kulturális fellegvár.

Tája is csodaszép, szerencsések vagyunk, ha ezt egyszer megcsodálhatjuk.

 

 

Adriai vitorlázás: Zadar

Zadar Horvátország legismertebb és egyben legszebb városa. Számunkra előnyt jelent, hogy viszonylag közel található Magyarországhoz, ami nem hátrány, ha az utazási költségeket is figyelembe vesszük. Rengeteg látnivalót kínál nekünk ez a gyönyörű város. A főszezonban rengeteg turista özönlik ide, éves szinten nézve több millió ember fordul meg itt. Szinte minden hétvégén megrendezésre kerülnek zenés rendezvények, ezzel is csábítva az ide látogatókat. Éjszakai élete feledhetetlen lehet egy nyaralni és egyben szórakozni vágyó számára.

Leghíresebb strandja a Borik strand, lassan mélyülő homokos parttal. A nyaralás Zadarban minden bizonnyal az egyik legjobb választás lehet. Sok hajós programot kínál, de mi magunk is be tudjuk járni a környéket vitorlázva, így még több lehetőségünk nyílik más helyek meglátogatására is.

 

Összességében tekintve mindegy, hogy melyik városba látogatunk el, feledhetetlen élményekben lesz részünk, hisz vitorlával mindegyik hely emlékezetes kaland lehet. Az, hogy végül melyik városra esik a választásunk, már csak rajtunk áll.

 


érdekesség hajó luxus sport utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi....

Alsóörs - TVSK (Túravitolás Sport Klub) kikötő

A TVSK alsóőrsi kikötője A Balaton északi partszakaszának gyöngyszeme Alsóörs....

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.