Az Abfox Vitorlás Iskolában tanul Horváth Évi 2010-ben

hirdetes

Horváth Éva vitorlázni tanul

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan Évi ismét az Abfox Vitorlás Iskola felkészítésében, Balatonfüreden tanulja a vitorlázást. Az oktatásra Évi a tőle megszokott eleganciával és lelkesedéssel érkezett Segítségére ezúttal az iskola tulajdonosai Máté Balázs  és  Hollósi Gábor voltak

Horváth Évi

Az oktatás menete

Az idő kedvező volt a rövid elméleti oktatásra az Abfox báziskikötőjében, a Magyar Vitorlásszövetség kikötőjében, Balatonfüreden a parton, valamint a gyakorlati ismeretek elsajátítására a vízen, a Remete fedélzetén. A napos időben, gyenge szélben Évi könnyen ráérzett az irányításra. Figyelmét nem csak a meleg nyári napsütés, hanem a sport szépsége is lekötötte. Vidáman ült a hajón,fürkészte az oktatók szavait,  húzta a sottot, kormányzott.

 


,,Kevesen tudják, de vitorlás családból származom. Kiskoromban rengeteget nyaraltam a Balatonon. Számtalan alkalmam volt kipróbálni, beletanulni a sportba, de az elmúlt évekig csak a víz közelsége és a napsütés volt az, ami vonzott. Az elmúlt években lehetőségem volt komoly oktatáson részt venni, valamint versenyen is indultam az Abfox fedélzetén.”

 

 A Kékszalagról

A tavalyi évben Évi részt vett a Kékszalag Tókerülő versenyen, arra voltunk kíváncsiak idén is erősíti-e majd valamelyik nagyszerű csapatot.

hirdetes
,,A tavalyi évben ahol az Abfox Internet Marketing Tanácsadó Kft. csapatával  vettem részt a Kékszalagon. Ők segítenek online marketing tanácsaikkal, így ők készítették a honlapomat is .Nagyon jól éreztem magam, remek sportot próbálhattam ki a csapattal. Idén is hívtak versenyezni, ráadásul idén az egyik legsportosabb, leggyorsabb hajóosztályban, az Assoban ind ulnak, a Challengerrel, de sajnos július 2-án egyéb elfoglaltságaim miatt nem érek rá, sajnos ki kell hagynom az 2010-es futamot. "
 

 

A Kikötés után Hollósi Gábort, Évi tanárát kérdeztük az oktatásról.


Hogyan halad Évi a vitorlázással?
-    Annak ellenére, hogy így elsőre nem éppen sportos ruhában érkezett, mindent nagyon aktívan megoldott, és ügyesen mozogott oktatóhajónkon, a Remetén.

Miről meséltél Évinek az első napon?
-    A szélről,a  vitorlák beállításának alapjairól, valamint megtanultunk pár csomót is megkötni.

hirdetes

Ezek a legfontosabb dolgok?
-    A vízen ezekkel szoktuk kezdeni, illetve az előnyszabályokkal.

A parton is van tanulnivaló?
-    Igen. A vitorlázók egy külön társadalom. Nem csak a viharokra kell felkészülnie egy új belépőnek, hanem a beilleszkedésre is. Én éppen azért csatlakoztam idén Balázshoz, és vásároltam meg a vitorlás iskola egy részét, mert ő, mint precíz üzletember nehezen boldogult ezzel.  Balatoni gyerekként jól ismerek itt mindenkit, ezt a nehezen befogadó társadalmat is, oktatásainkon ezekről is szót ejtünk tanoncainknak.

Honnan tájékozódhatnak azok, akik Évihez hasonlóan szintén szeretnének megtanulni vitorlázni?
-    Legegyszerűbben az Interneten, a mérvadó magyar vitorlás portálon a www.vitorlazas.hu oldalon. Itt minden megtalálható, ami vitorlázás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,... Tovább

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 141

Átlagos értékelés: 4.8