notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az Abfox Vitorlás Iskolában tanul Horváth Évi 2010-ben

hirdetes

Horváth Éva vitorlázni tanul

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan Évi ismét az Abfox Vitorlás Iskola felkészítésében, Balatonfüreden tanulja a vitorlázást. Az oktatásra Évi a tőle megszokott eleganciával és lelkesedéssel érkezett Segítségére ezúttal az iskola tulajdonosai Máté Balázs  és  Hollósi Gábor voltak

Horváth Évi

Az oktatás menete

Az idő kedvező volt a rövid elméleti oktatásra az Abfox báziskikötőjében, a Magyar Vitorlásszövetség kikötőjében, Balatonfüreden a parton, valamint a gyakorlati ismeretek elsajátítására a vízen, a Remete fedélzetén. A napos időben, gyenge szélben Évi könnyen ráérzett az irányításra. Figyelmét nem csak a meleg nyári napsütés, hanem a sport szépsége is lekötötte. Vidáman ült a hajón,fürkészte az oktatók szavait,  húzta a sottot, kormányzott.

 


,,Kevesen tudják, de vitorlás családból származom. Kiskoromban rengeteget nyaraltam a Balatonon. Számtalan alkalmam volt kipróbálni, beletanulni a sportba, de az elmúlt évekig csak a víz közelsége és a napsütés volt az, ami vonzott. Az elmúlt években lehetőségem volt komoly oktatáson részt venni, valamint versenyen is indultam az Abfox fedélzetén.”

 

 A Kékszalagról

A tavalyi évben Évi részt vett a Kékszalag Tókerülő versenyen, arra voltunk kíváncsiak idén is erősíti-e majd valamelyik nagyszerű csapatot.

hirdetes
,,A tavalyi évben ahol az Abfox Internet Marketing Tanácsadó Kft. csapatával  vettem részt a Kékszalagon. Ők segítenek online marketing tanácsaikkal, így ők készítették a honlapomat is .Nagyon jól éreztem magam, remek sportot próbálhattam ki a csapattal. Idén is hívtak versenyezni, ráadásul idén az egyik legsportosabb, leggyorsabb hajóosztályban, az Assoban ind ulnak, a Challengerrel, de sajnos július 2-án egyéb elfoglaltságaim miatt nem érek rá, sajnos ki kell hagynom az 2010-es futamot. "
 

 

A Kikötés után Hollósi Gábort, Évi tanárát kérdeztük az oktatásról.


Hogyan halad Évi a vitorlázással?
-    Annak ellenére, hogy így elsőre nem éppen sportos ruhában érkezett, mindent nagyon aktívan megoldott, és ügyesen mozogott oktatóhajónkon, a Remetén.

Miről meséltél Évinek az első napon?
-    A szélről,a  vitorlák beállításának alapjairól, valamint megtanultunk pár csomót is megkötni.

hirdetes

Ezek a legfontosabb dolgok?
-    A vízen ezekkel szoktuk kezdeni, illetve az előnyszabályokkal.

A parton is van tanulnivaló?
-    Igen. A vitorlázók egy külön társadalom. Nem csak a viharokra kell felkészülnie egy új belépőnek, hanem a beilleszkedésre is. Én éppen azért csatlakoztam idén Balázshoz, és vásároltam meg a vitorlás iskola egy részét, mert ő, mint precíz üzletember nehezen boldogult ezzel.  Balatoni gyerekként jól ismerek itt mindenkit, ezt a nehezen befogadó társadalmat is, oktatásainkon ezekről is szót ejtünk tanoncainknak.

Honnan tájékozódhatnak azok, akik Évihez hasonlóan szintén szeretnének megtanulni vitorlázni?
-    Legegyszerűbben az Interneten, a mérvadó magyar vitorlás portálon a www.vitorlazas.hu oldalon. Itt minden megtalálható, ami vitorlázás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 141

Átlagos értékelés: 4.8