Az Abfox Vitorlás Iskolában tanul Horváth Évi 2010-ben

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Horváth Éva vitorlázni tanul

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Horváth Éva vitorlázni tanul


2010/06/24

A tavalyi évhez hasonlóan Évi ismét az Abfox Vitorlás Iskola felkészítésében, Balatonfüreden tanulja a vitorlázást. Az oktatásra Évi a tőle megszokott eleganciával és lelkesedéssel érkezett Segítségére ezúttal az iskola tulajdonosai Máté Balázs  és  Hollósi Gábor voltak

Horváth Évi

Az oktatás menete

Az idő kedvező volt a rövid elméleti oktatásra az Abfox báziskikötőjében, a Magyar Vitorlásszövetség kikötőjében, Balatonfüreden a parton, valamint a gyakorlati ismeretek elsajátítására a vízen, a Remete fedélzetén. A napos időben, gyenge szélben Évi könnyen ráérzett az irányításra. Figyelmét nem csak a meleg nyári napsütés, hanem a sport szépsége is lekötötte. Vidáman ült a hajón,fürkészte az oktatók szavait,  húzta a sottot, kormányzott.

 


,,Kevesen tudják, de vitorlás családból származom. Kiskoromban rengeteget nyaraltam a Balatonon. Számtalan alkalmam volt kipróbálni, beletanulni a sportba, de az elmúlt évekig csak a víz közelsége és a napsütés volt az, ami vonzott. Az elmúlt években lehetőségem volt komoly oktatáson részt venni, valamint versenyen is indultam az Abfox fedélzetén.”

 

 A Kékszalagról

A tavalyi évben Évi részt vett a Kékszalag Tókerülő versenyen, arra voltunk kíváncsiak idén is erősíti-e majd valamelyik nagyszerű csapatot.
,,A tavalyi évben ahol az Abfox Internet Marketing Tanácsadó Kft. csapatával  vettem részt a Kékszalagon. Ők segítenek online marketing tanácsaikkal, így ők készítették a honlapomat is .Nagyon jól éreztem magam, remek sportot próbálhattam ki a csapattal. Idén is hívtak versenyezni, ráadásul idén az egyik legsportosabb, leggyorsabb hajóosztályban, az Assoban ind ulnak, a Challengerrel, de sajnos július 2-án egyéb elfoglaltságaim miatt nem érek rá, sajnos ki kell hagynom az 2010-es futamot. "
 

 

A Kikötés után Hollósi Gábort, Évi tanárát kérdeztük az oktatásról.


Hogyan halad Évi a vitorlázással?
-    Annak ellenére, hogy így elsőre nem éppen sportos ruhában érkezett, mindent nagyon aktívan megoldott, és ügyesen mozogott oktatóhajónkon, a Remetén.

Miről meséltél Évinek az első napon?
-    A szélről,a  vitorlák beállításának alapjairól, valamint megtanultunk pár csomót is megkötni.

Ezek a legfontosabb dolgok?
-    A vízen ezekkel szoktuk kezdeni, illetve az előnyszabályokkal.

A parton is van tanulnivaló?
-    Igen. A vitorlázók egy külön társadalom. Nem csak a viharokra kell felkészülnie egy új belépőnek, hanem a beilleszkedésre is. Én éppen azért csatlakoztam idén Balázshoz, és vásároltam meg a vitorlás iskola egy részét, mert ő, mint precíz üzletember nehezen boldogult ezzel.  Balatoni gyerekként jól ismerek itt mindenkit, ezt a nehezen befogadó társadalmat is, oktatásainkon ezekről is szót ejtünk tanoncainknak.

Honnan tájékozódhatnak azok, akik Évihez hasonlóan szintén szeretnének megtanulni vitorlázni?
-    Legegyszerűbben az Interneten, a mérvadó magyar vitorlás portálon a www.vitorlazas.hu oldalon. Itt minden megtalálható, ami vitorlázás.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai...

Hepatítisz védőoltás

Hepatitis A elleni védőoltás Kinek lehet beadni a hepatitis A elleni védőoltást? Mikor...

Céges rendezvényhelyszín

Céges buli, céges rendezvény, céges vacsora? Céges rendezvényhelyszínt keresel Budapesten,...

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák.

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.