notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Top 3 extra hot dog, melyeket otthon is elkészíthetsz

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Top 3 hot dog, amiket otthon is elkészíthetsz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Top 3 hot dog, amiket otthon is elkészíthetsz


2015/08/13

A hot dog a legegyszerűbb étel a világon, amit 5 percbe se telik összedobni. Vagy mégsem? Most olyan különleges hot dog recepteket mutatunk, amiket otthon is elkészíthetsz.

Hot dog




Curry hot dog

 

Hozzávalók / 4 adag


a hot doghoz

    25 dkg grill kolbász (4 db)
    4 db kifli
    curry por ízlés szerint
    4 ek mangó chutney (ízlés szerint)
    friss koriander ízlés szerint
    20 dkg paneer sajt (ízlés szerint)

a mangó chutney-hoz

    2 kg hámozott mangó
    3.5 ek napraforgó olaj
    1.2 dl almaecet
    1.5 ek curry por
    1 ek chilipehely
    5 nagy db lilahagyma (2,5 csésze, felvágva)
    1 ek frissen őrölt gyömbér (0,25 csésze)
    5 ek fűszerpaprika (1,5 csésze)
    2.3 dl cukormentes ananászlé
    0.5 bögre nádcukor
    kóser só ízlés szerint
    frissen őrölt fehérbors ízlés szerint
    50 g mazsola (0,5 csésze)
    50 g makadámdió (0,5 csésze)

 

Elkészítés

 


Hot dog

 

   1. Olajjal enyhén locsoljuk meg a grillkolbászokat, vigyázva, hogy az olaj egyenletesen befedje őket.
   2. Szórjuk meg egyenletesen curry porral. Grillezzük közepes hőmérsékleten a kolbászokat, vele párhuzamosan négy paneer sajt darabkát is. Grillezzük a sajtot 3 percig, amíg enyhén megbarnul.
   3. Pirítsuk meg a kifli mindkét oldalát. Vágjuk apróra a grillezett paneer sajtot, és tegyünk belőle mindegyik kiflibe.
   4. Mikor a grillkolbászok is elkészültek, helyezzük a kiflibe, a paneer sajtra. Tálaljuk mangó chutney-val és frissen vágott korianderrel.

 

Mangó chutney

 

   1. Vágjuk szét a mangót, hogy eltávolítsuk a magját. Daraboljuk össze a gyümölcsöt.
   2. Forrósítsuk fel az olajt egy serpenyőben, és adagoljuk hozzá chilipelyhet, hogy ízesítsük az olajat. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg a pelyheket. Adjuk hozzá a lilahagymát, és dinszteljük puhára.
   3. Adjuk hozzá a gyömbért és a fűszerpaprikát, majd süssük 1-2 percig. Ezután jöhet a mangó, amelyet még kb. 1 percig párolunk.
   4. Keverjük össze az ananászlevet, almaecetet, curry port és cukrot egy különálló tálban. Az oldatot töltsük a serpenyőbe, keverjük el. Lassú tűzön, épp csak forraljuk fel a serpenyő tartalmát, majd kapcsoljuk alacsonyabb fokozatra tűzhelyet. Gyakran kavargatva főzzük 30 percig. Ízesítsük sóval és fehérborssal.
   6. Adjuk hozzá a mazsolát és a makadámdiót. Készítsünk jeges fürdőt, az oldatot töltsük át egy másik tálba, ezt pedig helyezzük a fürdőbe. Adjunk hozzá curry port ízlés szerint.

Forrás

Hot dog

Hozzávalók / 4 adag


A hot dog-hoz

    4 db burgonya (nagy)
    1 ek olívaolaj
    só ízlés szerint (durva szemű, tengeri)
    bors ízlés szerint (frissen őrölt)
    2 ek méz
    1 ek balzsamecet
    2 teáskanál mustár (magos)
    10 g sűrített paradicsom
    1 kk gyömbér (őrölt)
    400 g debreceni kolbász (négy pár)

 

A mustáros majonézhez

 

    8 ek majonéz
    2 ek joghurt
    1 ek mustár
    3 közepes db újhagyma (apróra vágva)

 

Elkészítés

 


   1. A krumplikat héjában főzzük meg sós vízben, majd azokat - hosszában kissé behasítva - betesszük egy tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk  durva szemű sóval, tekerünk rá borsot, és így sütjük kívül ropogós pirosra.
   2. A mézet, mustárt, paradicsomot, gyömbért, balzsamecetet összekeverjük, ezzel az öntettel bekenjük a bevagdalt debreceni kolbászokat.
   3. A kolbászokat a krumplik mellé helyezzük a tepsibe, és grillezve, 200 fokon (légkeveréssel 180 fokon) 15-20 percen át sütjük. Figyelni kell, mert a kolbász egy ideig látszólag nem akar pirulni, majd egy pillanat alatt tud megégni! Mire megsül, jó ragadóssá válik, és a krumpli is megpirul. Közben egy kis tálban összekeverjük a mustáros majonézhez valókat.
   4. A burgonyákon vágott résbe rakjuk a mustáros majonézt, rá egy-egy kolbászt. Mindegyik hot dog mellé jár még egy szál kolbász.

Forrás

Hot dog

Hozzávalók / 2 adag


A corn doghoz

    7 dkg finomliszt
    7 dkg kukoricaliszt
    4 g instant élesztő
    1 db tojás
    1 dl tej
    1 csipet cukor
    só ízlés szerint
    140 g virsli
    1 evőkanál finomliszt (a virslihez)
    2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

 

A tálaláshoz

 

    3 ek ketchup
    3 ek mustár
    3 ek majonéz

 

Elkészítés

 


   1. A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel.
   2. A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük.
   3. Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk.
   4. Az olajat felforrosítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük.
   5. Ketchup-pal, mustárral, majonézzel tálaljuk.

Forrás



gasztronómia



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

Párna

Párna

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,...

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlászásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!