Az 5 Legfontosabb Marketing Trend a Szállodák számára 2023-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az 5 Legfontosabb Marketing Trend a Szállodák számára 2023-ban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az 5 Legfontosabb Marketing Trend a Szállodák számára 2023-ban


2023/05/27
ZH

Ahhoz, hogy sikeresek legyenek, a szállodáknak figyelniük kell a fogyasztói igényekre és a technológiai fejleményekre, és rugalmasan alkalmazkodniuk kell. A vendégélmény kiemelt fontossággal bír, és a szállodáknak arra kell törekedniük, hogy minden érintkezési ponton kiváló élményt nyújtsanak a vendégeknek.

hotel balaton 2023

5 marketing trend, amit szállásadóként követned kell 2023-ban!

 

 

A szállodaipar folyamatosan változik és fejlődik, és a verseny a vendégekért egyre keményebbé válik. A sikeres szállodák számára kulcsfontosságú az innováció és a kreativitás, hogy lépést tudjanak tartani a fogyasztói igényekkel és a technológiai fejleményekkel. A marketing területén is kiemelkedően fontos, hogy a szállodák naprakészek legyenek és kövessék a legújabb trendeket. Ebben a cikkben összegyűjtöttük az 5 legfontosabb hotel marketing trendet, amelyeket a szállodáknak érdemes követniük 2023-ban.

 

 

Személyre szabott marketing

 


A személyre szabott marketing egyre inkább meghatározza a vendégélményt. A vendégek többet várnak el, mint valaha korábban, és szeretnének egyedülálló és személyre szabott élményeket tapasztalni. A szállodáknak olyan digitális eszközöket és adatelemzést kell alkalmazniuk, amelyek lehetővé teszik a vendégek igényeinek megismerését, és a személyes ajánlatok és szolgáltatások kínálását. Az egyéni kommunikáció, a személyre szabott üzenetek és ajánlatok kiemelkedő jelentőséggel bírnak a 2023-as piacon.

 


Videós tartalom

 


A videós tartalom egyre nagyobb népszerűségnek örvend a digitális marketing területén. A videók interaktívabbá és emlékezetesebbé teszik a szállodák üzeneteit. Egy jól elkészített videó lehetővé teszi a vendégeknek, hogy betekintést nyerjenek a szálloda kínálatába, a szobákba, a szolgáltatásokba és az élményekbe. A 2023-as évben a szállodáknak érdemes videó tartalmakat készíteniük, amelyek fokozzák a brand tudatosságot és segítenek felkelteni a potenciális vendégek érdeklődését.

 

 

Influencer marketing

 


Az influencer marketing egy hatékony módja a szállodáknak, hogy elérjék és vonzzák a fiatalabb generációkat. Az influencerek hatalmas követőbázissal rendelkeznek a közösségi média platformokon, és képesek befolyásolni az emberek döntéseit. A szállodáknak érdemes együttműködniük olyan influencerekkel, akik összhangban vannak a szálloda értékeivel és célközönségével. Az influencerek bejegyzései és tartalmai lehetőséget adnak a szállodának a brand promóciójára, a szolgáltatások bemutatására és a vendégekkel való kapcsolat kiépítésére. A valós élmények megosztása és a pozitív visszajelzések a követők számára vonzóvá teszik a szállodát, és növelik a foglalások esélyét.

 

 

Fenntarthatóság és környezettudatosság

 


A fenntarthatóság és a környezettudatosság egyre fontosabbá válik a fogyasztók számára, és ez a trend 2023-ban is tovább erősödni fog. A szállodák számára kulcsfontosságú, hogy a marketingjükben hangsúlyozzák fenntartható és környezetbarát kezdeményezéseiket. Ez lehet a víztakarékosság, a megújuló energiaforrások használata, a hulladékcsökkentés vagy a helyi közösségek támogatása. A vendégek nagyra értékelik ezeket az erőfeszítéseket, és hajlamosak olyan szállodát választani, amelyek aktívan részt vesznek a fenntarthatósági kezdeményezésekben. Fontos, hogy a szállodák kiemeljék ezeket az erősségeket a marketing anyagaikban, és a vendégekkel való kommunikáció során.

 

 

Interaktív tartalmak és virtuális valóság

 


Az interaktív tartalmak és a virtuális valóság (VR) technológiák új dimenziót nyújtanak a szállodai marketingben. Az interaktív tartalmak lehetővé teszik a potenciális vendégek számára, hogy aktívan részt vegyenek a szálloda élményeinek felfedezésében és megismerésében. Ez lehet virtuális séta a szálloda tereiben, ahol a potenciális vendégek valós időben bejárhatják a szobákat, az éttermeket és az egyéb létesítményeket. Ez segít nekik jobban megismerni és megtapasztalni a szálloda kínálatát, még mielőtt döntenének a foglalásról. A VR technológia továbbá lehetővé teszi interaktív élmények nyújtását, például virtuális úszás a medencében vagy élményparkokban való részvétel.

 

Az interaktív tartalmak és a VR technológia fokozzák a vendégelkötelezettséget és az érdeklődést, mivel valósághű és izgalmas élményeket nyújtanak. Emellett lehetőséget adnak a szállodáknak a kreatív marketingkampányok és promóciók létrehozására. Például a szálloda új szobájának bemutatásához lehetőség nyílik egy virtuális nyereményjáték szervezésére, ahol a résztvevőknek virtuális feladványokat kell megoldaniuk ahhoz, hogy esélyt kapjanak a szobában való ingyenes tartózkodásra.

 

 

 

Összegzés

A szállodák számára elengedhetetlen, hogy lépést tartsanak az új marketing trendekkel, hogy versenyképesek maradjanak a dinamikus szállodaiparban. A személyre szabott marketing, a video tartalom, az influencer marketing, a fenntarthatóság és környezettudatosság, valamint az interaktív tartalmak és a virtuális valóság mind olyan trendek, amelyek kiemelkedő jelentőséggel bírnak a 2023-as évben.

A szállodáknak érdemes fókuszálniuk az egyéni kommunikációra és az ajánlatok személyre szabására, videó tartalmak létrehozására, influencerek bevonására a marketingkampányokba, fenntarthatósági kezdeményezéseik hangsúlyozására, valamint az interaktív tartalmak és a virtuális valóság kihasználására. Ezáltal a szállodák javíthatják a brandjüket, növelhetik a foglalások számát és vonzóbbá tehetik magukat a vendégek számára.

Ahhoz, hogy sikeresek legyenek, a szállodáknak figyelniük kell a fogyasztói igényekre és a technológiai fejleményekre, és rugalmasan alkalmazkodniuk a változó technológiai fejleményekhez.
 


divat érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek...

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet...

Csapatépítés helyszín Alsóörs

Csapatépítés a Balatonon, öt perce az alsóörsi Balaton parttól és strandtól, gyönyörű...

Özni

 Kötélvezetõ karika.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.