Hol nyaraljunk 2021-ben?- Koronavírus: Hová (és hogyan) utazzunk 2021-ben nyaralni?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Koronavírus: Hová (és hogyan) utazzunk 2021-ben nyaralni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Koronavírus: Hová (és hogyan) utazzunk 2021-ben nyaralni?


2021/04/10
VN

A koronavírus járvány immáron egy éve befolyásolja a világ működését, és különösen az utazási, illetve vendéglátó szektor szenvedett óriási veszteségeket a nemzetközi, illetve a határokon belüli korlátozások miatt.

Koronavírus: Hová (és hogyan) utazzunk 2021-ben nyaralni?

Nehéz megjósolni, hogy idén milyen úti célokat tűzhetnek ki azok maguk elé, akik mindenképpen külföldön szeretnének nyaralni 2021-ben. Mindenesetre, a jelenleg elérhető adatok és információk alapján összeállítottunk egy listát, ami segíthet az idei külföldi utak megtervezésében.

Fontos persze szem előtt tartani, hogy a helyzet folyamatosan változik, és egyre több minden függhet attól, hogy egy országban éppen milyen az oltottsági arány, illetve, hogy az egyes célpontok mikortól kötik majd oltottsági igazoláshoz az utazók beengedését. Tájékozódj tehát mindig a legfrissebb információkról!

 

Portugália

Madeira-szigetek

A járvány kitörése óta sokáig a portugál Maderia-szigetek számítottak a legbiztonságosabb európai úti célnak a nyaralni vágyók számára. A két nagyobb, és több kisebb szigetből álló szigetcsoport lakói időben reagáltak a helyzetre, és megtették a szükséges egészségügyi óvintézkedéseket, így a legkevésbé fertőzött területek között maradhattak.
Mielőtt Maderiára érkezhetnél, egy COVID-19 tesztet kell, hogy végezzenek rajtad, hiszen vírushordozóként nem léphetsz be a szigetek területére. A legfrissebb szabályozásokról és tudnivalókról ezek a webhelyen tájékozódhatsz.

 

Maderia egy gyönyörű szigetcsoport, ami az egész világon híres gyönyörű tájairól és buja természetéről. Az alacsony fertőzöttségnek köszönhetően a tengerpartokon, illetve sporttevékenységek során nem kötelező maszkot viselni. A maderiai levegő akár 100-szor tisztább is lehet (kórokozók tekintetében), mint amit az európai fővárosokban szív magába az ember. Egyes szállodák egy „Safe and Clean” (biztonságos és tiszta) címkét is viselnek – ezek azok a helyek, amelyek a legszigorúbban ügyelnek a higiéniára.
Portugália az elsők között állt elő a COVID-19-et is lefedő biztosítással. Kevesebb, mint 40 euróért cserébe a biztosítás állja szállodai foglalásod, repülőjegyed, illetve idő előtti hazatérésed költségeit is.

 

Azori-szigetek

Az Azori-szigetek Portugália gyakran emlegetett gyöngyszemei, méghozzá nem véletlenül. Szerencsére 2021-ben ez a nyaralási célpont is biztonságosnak ígérkezik.
Az Azori-szigetek 9 szigetből áll, az ide érkező utazók pedig természetesen egy teszten is át kell essenek, mielőtt beléphetnének. Ez a teszt az indulás előtt is elvégezhető, de persze friss kell legyen (legfeljebb 3 napos). A szigeteken továbbá számos olyan tevékenységre is van lehetőség, amelyeket egymástól biztonságos távolságból élvezhetnek az ide érkezők.
A szigetek világa a hagyományt és a modernitást ötvözi egymással, és persze a helyi fogásokba is érdemes belekóstolni, mindezt egy elképesztő környezetben.

 

Utazási korlátozások: Amennyiben az indulásod előtt 72 óránál nem régebbi negatív tesztet, vagy érvényes vakcina-útlevelet mutatsz fel, nem kell karanténba vonulnod, miután Maderiára érkezel.
Tesztelés: Csak a nem beoltott utazókat tesztelik.
Kijárási korlátozások: Nincsenek.
Szállodák, éttermek, üzletek: Nyitva.
Egyéb kötelező dokumentumok: Itt tájékozódhatsz.
 

További 2021-es úti cél tippekért lapozz egyet!


érdekesség tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

gyógyszerkiadó

gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás

Habléc

A habléc a hajók orrfedélzetén található vízlevezető "bajusz".

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.