Így készíts humuszt otthon

hirdetes

Így készíts humuszt

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha megtanulsz házilag humuszt készíteni, örökre el fogod felejteni a bolti termékeket. Ráadásul nem is kell vele sokat pepecselni, mert csak egy turmixgépre lesz szükségünk.

Humusz

Hozzávalók:

 

3-5 csészényi csicseriborsó

1 csészényi tahini, vagy olívaolaj

1-4 gerezd fokhagyma

1 darab citrom

2-3 teáskanálnyi kömény

 

Első lépésként egy turmixgépre lesz szükséged és 3-5 csészényi csicseriborsóra. Az mindegy, hogy konzerv, vagy zöldségestől van, bár nyilván ez utóbbi sokkal finomabb. Áztassuk a vízben a csicseriborsót addig, amíg könnyedén le nem tudjuk hámozni a bőrét, ami nem egy kellemes feladat, mert pepecselős, viszont meg lesz az eredménye. De a bőr eltávolítása nem is annyira fontos, viszont ha ezt megtesszük, sokkal puhább és krémszerűbb lesz a humusz. Ezek után adjunk hozzá körülbelül egy csészényi tahinit, ami egy őrölt szezámmagból készült, krémes állagú paszta. De ha esetleg ez nincs otthon, az olívaolaj is megteszi.

Humusz

A fokhagyma elengedhetetlen a humusz készítéséhez. Attól függően, hogy mennyire szeretjük a fokhagyma ízét, adjunk hozzá 1-4 gerezdet. A fokhagymát nem kell milliméteresre vágni, elég kicsit felületesebben, majd turmixoljuk ezt is össze a többi összetevővel együtt. Erre azért van szükség, hogy jobban kijöjjön az íze. Majd vágjunk félbe egy citromot és facsarjuk bele a levét. A citrom nagyon különleges ízt ad a humusznak. Ezek után egy olyan összetevő következik, ami bár jelentéktelennek látszik, de valójában ettől lesz nagyon finom a humusz; ez pedig a kömény. A köményt két három teáskanállal érdemes hozzáadni, a sót ugyanígy. De a sót helyettesíthetjük borssal és ha az ízlésünknek megfelel, még egy kis piros paprikát is hozzáadhatunk.

Humusz

Ha megvannak az összetevők, már csak annyit kell tennünk, hogy összeturmixoljuk az egészet, ameddig krémes állaga nem lesz. Ha kihagytuk a tahinit, azt most olívaolajjal tudjuk pótolni, de ha az sincs, akkor vízzel is fel lehet önteni. A vizet és az olajat is lehet kombinálni. Általában fél csészével érdemes beleönteni.

Humusz

A humusz az a fajta étel, amit bármivel fogyaszthatunk, legyen az saláta, pirítós kenyér, vagy esetleg csipsz. Ráadásul nem is túl hízlaló, szóval ha bűnözni akarunk, akkor jobb, ha inkább ezt az ételt vesszük ki a hűtőből, mint egy doboz fagylaltot.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat... Tovább

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 238

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia