Hyeres Világkupa 2010 eredményei, információk

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hyeres Világkupa eredményei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hyeres Világkupa eredményei


2010/05/01

700 versenyző részvétel került sor az egyik legnépszerűbb nemzetközi vitorlás versenyre a franciaországi Hyeres-ben április utolsó hetében.

Hyeres Oympic Week

2010. április 24-30. Hyeres


 
Ez a verseny általában erős szélben zajlik, de idén megtréfálta az időjárás a résztvevőket. Kevés futamot sikerült csak megrendezni, azokat is gyenge szélben, így ezúttal azok is jó eredményeket tudtak elérni, akik nem kedvelik a nagy szeles futamokat. Volt olyan nap, amikor a teljes 49-es mezőny este fél tízkor jött be a vízről, mert olyan későn tudtak csak futamot rendezni nekik.
 
Magyarországot több hajóosztályban is képviselték versenyzőink. Kimagasló eredményt ért el a 470-es Szigethi Botond-Joó Kristóf páros, akik remek szerepléssel 90 egység közül a 36. helyen fejezték be a versenyt. A másik magyar 470-es egység ezúttal nem jutott be az arany csoportba, de sok esélyessel történt ugyanez a gyenge szél miatt. Az ezüst csoportban azonban a Sallai-Perjés kettős is magára talált, és a futamok során második helyet is sikerült elérnie.


 
Magyar részvételJól szerepelt finnben Pál Gaszton is: 52 vitorlázóból a 27. pozíciót érte el. Sajnos Beliczay Márton az utolsó három futamban nem tudott rajthoz állni, mert még kint a vízen egy orosz versenyző nekiütközött a vadonatúj hajójának, amely teljesen összetört.
 
A legnépesebb mezőnyben, a lasereseknél Berecz Zsombor jól kezdett, egy 12. és egy 11. helyet is megszerzett, majd bejutott az arany csoportba és végül 140 induló közül a 44. helyen végzett. Tomai Balázs középmezőnyben fejezte be a viadalt, Arató Richárd pedig, aki már január óta Franciaországban a SailCoachnál edz és készül a versenyekre, a mezőny végében található.
 
Laser Radialban a két magyar női résztvevőnk egymás mögött végzett, Hegedűs Fanni és Karé Réka 80 indulóból az 56. és az 57. helyen végzett a versenyen, pedig mindketten fejeztek be futamot a 7. helyen is.
 
Két magyar szörfösünk közül Detre Dia (Kenese Marina Port) a 21. helyen végzett. Fizikailag és szellemileg is küzdelmes volt a gyenge szeles futamokat teljesítenie, és sok olyan versenyzőt megelőzött, akik jó eredményeket szoktak elérni. Gádorfalvi Áron a 90 indulóból a mezőny második felében fejezte be az hyeres-i olimpiai hetet.
 
 


Eredmények:
 


470
36. Szigethi Botond-Joó Kristóf (BYC-VVSI)
50. Sallai Gábor-Perjés Bálint (VVSI)
 
Laser
44. Berecz Zsombor (VVSI)
87. Tomai Balázs (BYC)
137. Arató Richárd (YCBP)
 
Laser Radial
56. Hegedűs Fanni (BYC)
57. Karé Réka (BYC)
 
Finn
27. Pál Gaszton (BYC)
46. Beliczay Márton (BYC)
 
Szörf női
21. Detre Dia (Kenese Marina Port)
 
Szörf férfi
60. Gádorfalvi Áron (Kenese Marina Port)

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bohém Étterem Budapest

A Pest Buda Bisztró étterem az egyik legjobb étterem Budapesten Különlegességét maga a...

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása.

Fux

A fux az orrkabin neve.

Bilgepumpa

A bilgepumpa a fenékvíz szivattyú idegen elnevezése.

Elliott 6m

  Elliott 6m - Debütálás a Kieler Woche-n Az első nyolc hajót Kínában a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.