Hyeres Semaine Olympic Francaise - versenyzőink sikeresek voltak

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hyeres Semaine Olympic Francaise - versenyzőink sikeresek voltak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hyeres Semaine Olympic Francaise - versenyzőink sikeresek voltak


2009/04/28

Francia Olimpiai Hét, Hyeres 2009. április 18-24.
 

51 ország részvételével rendezték meg az idei első nagyszabású európai vitorlás versenyt a franciaországi Hyeres-ben. Az eseményen közel 700 versenyző vett részt, mivel a verseny rendkívül fontos állomása a 2012-es olimpiai és paralimpiai felkészülésnek. Magyarországot vitorlázásban nyolc, a szörfösöknél három egység képviselte a rangos nemzetközi versenyen.

Hyeres Semaine Olympic Francaise - versenyzőink sikeresek voltak

Laser: Berecz Zsombi érte el a legjobb magyar helyezést

Sigmond András szövetségi kapitány elbeszélése szerint végig gyenge, illetve közepes szél fújt, így sokat számított a megfelelő taktika választása. Laser standard hajóosztályban született a legjobb eredmény, Berecz Zsombor (YCB) a 19. helyen végzett, de egy harmadik és egy negyedik helyet is sikerült elérnie a futamok során. Zsombi sebessége sokat javult az elmúlt időszakban, köszönhetően a Proximo csapattal töltött igen sikeres felkészülésnek. Az egyébként 140 fős mezőnyben Tomai Balázs (BYC) a 80. helyet érte el. A versenyző célja a középmezőnybeli eredmény elérése volt, amit sikeresen teljesített. Ebben a hajóosztályban a nemzetek közötti versenyben Zsombor eredményével Magyarország a 12. lett.

Laser Radial

 

Laser Radialban a hölgyek mezőnyében az 54 versenyző közül Karé Réka (BYC) a 31. helyen végzett. A szövetségi kapitány szerint Réka az elején nem tudott egyből ráhangolódni a versenyre, de a harmadik naptól kezdve már egészen jó eredményeket sikerült elérnie.

470 férfi

 

A 74 fős férfi 470-es mezőnyben két magyar páros is rajthoz állt. A Sallai Gábor-Perjés Bálint (YCB-SVE) egység bekerült az aranycsoportba, és végül a 30. pozíciót szerezte meg a versenyen úgy, hogy egy második és egy harmadik helyet is elértek az egyhetes verseny során. A Szigethy Botond – Joó Kristóf (YCBP-SVE) egység az ezüst csoportban az 57. helyen végzett, nekik is volt egy nyolcadik legjobb eredményük.

Finn

 

Finnben nem született kiemelkedő eredmény, de mindkét versenyző hozta azt, amit az edzőkkel célként tűztek ki. Pál Gaszton (BYC) a 36. helyen végzett, az élete első nemzetközi versenyén rajthoz álló Hirschler Richárd (SÉ) pedig remek tapasztalatokat szerzett, és a 43. helyet szerezte meg a 46 fős mezőnyben. Érdekesség, hogy egy amerikai származású versenyző is elindult magyar színekben, de Douglas Graham (BYC) célja inkább csak az élményszerzés volt, mint a versenyzés, ő zárja a sort az eredményével a finn osztályban.

RS:X

 

Szörföseink szépen helyt álltak a rangos mezőnyben, Detre Diána (Kenese Marina-VSE), aki francia csapattal készül a versenyekre, a 22. lett, Cholnoky Sára pedig a 34. A férfiak között 32 ország 86 versenyzője vett részt a futamokon, Erdélyi István (Tecon SE) a 84. helyen végzett.

 

 

 

 

Székely-Nagy Katalin

MVSZ sajtófőnök
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Molett ruha webshop

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk, ha divatosan szeretnének öltözködni, hiszen a boltok...

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Karabíner

A karabíner rugós csat, elengedhetetlen felszerelés a hajósok és túrázók számára....

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett...

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.