Ide ne szervezz utazást 2022 nyarán - Mutatom mely országok nem oldották fel a korlátozásokat

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Országok, ahova ne tervezz még idén utazást! – Ezeken a helyeken nem oldották még fel a korlátozásokat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Országok, ahova ne tervezz még idén utazást! – Ezeken a helyeken nem oldották még fel a korlátozásokat


2022/05/13
ZH

Annak ellenére, hogy a járványügyi korlátozásokat egyre több helyen enyhítik, sőt már a legtöbb országban már teljesen eltöröltek minden vészhelyzeti korlátozást, még mindig vannak olyan országok, akik még nem nyitották meg határaikat a turisták előtt, és idén nyáron még nem is tervezik. Nézd meg mely országokba nem érdemes nyaralást szervezned 2022 nyarára.

ide ne utazz!

A legtöbb országban enyhültek a korlátozások


Két év után végre úgy érezhetjük, hogy fellélegezhetünk a koronavírus okozta negatívumokból és a legtöbb ország már enyhített is a járványügyi intézkedésein, megnyitották a határzárakat, ami azt jelenti, hogy ismét megnyíltak a népszerű úticélok a turisták számára. Ez a lépés igazán fontos volt azokban az országokban, ahol a turizmus szolgálja ki az országot, de mégse történt ez meg mindenhol. Néhány ország még mindig zárva tart minden beutazni kívánó személy előtt. Nézzük meg mely országok ezek!

 

 

1.    Kína


Kína a legnagyobb ország, ahol még továbbra is szigorú korlátozások vannak érvényben, nem csak a külföldiekre vonatkozóan, de a mindennapi életük során is. Az országból továbbra is teljes mértékben ki vannak tiltva a külföldi állampolgárok, már ha szabadidős tevékenység céljából szeretnénk beutazni. Az üzleti jellegű beutazások is korlátozva vannak valamelyest, de az nincs teljes mértékben lezárva. Nem csak nekünk lehet most nehéz bejutni Kínába, de a kínai állampolgároknak is nehéz a kijutás, ugyanis, ha visszatérnek hazájukba, kötelező kéthetes karantén várja őket. 

Kína két közigazgatási területén is hasonló a helyzet, ugyanis Makaóban és Hongkongban is hét napot kell karanténban tölteniük a beutazóknak, itt viszont ugyanez a szabály vonatkozik azokra is, akik szabadidős tevékenység miatt lépnének be a Kínához tartozó területekre.

 

2.    Japán


A következő ország, ahova még idén nem lesz lehetőségünk eljutni az Japán. Bár üzleti ügyek miatt a saját állampolgárainak szabad az utazás és a diákok előtt is nyitva áll a határ, a turisták még nem léphetnek a nap földjére, és úgyvélik, hogy nem is a közeljövőben fognak ezen változtatni.

 

3.    Tajvan


Japánhoz hasonlóan Tajvanba is csak a saját állampolgárai térhetnek vissza korlátozások nélkül, de ők is csak üzleti és iskoláztatási okból kifolyólag hagyhatják el és térhetnek vissza az országba. Így idén Tajvan-ba se szervezzünk utazást!

4.    Csendes-óceáni szigetek


Több csendes-óceáni sziget is úgy gondolja fő a biztonság, és idén még nem szeretnék megnyitni a turisták előtt a határokat. Továbbra is zárva tartanak a Marshall-szigetek, a Salamon-szigetek és Mikronézia Szamoa is, de ezen a nyáron nem jutunk el Tongára és Vanuatuba se, bár a magyarok számára ezek a szigetek nem is számítanak a legnépszerűbb úticélok közé a hatalmas távolság miatt. 
 


érdekesség hír tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már...

Fordulás

A fordulás a szél felé történő csapás váltás.

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.