Válassz versenyképes hivatást! Tanulj idegenvezetést! Hogy hol? Megmutatjuk!

hirdetes

Az idegenvezetők szeretik a munkájukat! Tudd meg Te is, hogy miért!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokak által irigyelt szakma, hiszen különleges helyszíneken történik a munkavégzés és mindezért fizetés is jár. Magyarországon is érezhetően megnőtt a turizmusra való igény. Új hotelek építése, egyre több wellness foglalás az, amire hazánkban is egyre nagyobb az igény. Ez a népszerű foglalkozás teljes embert kíván aki, felelősségteljes nyitott világképpel rendelkezik, pontos, precíz és kedveli a nyüzsgést, hiszen 20-30 fős csoportokat kalauzolnak világszerte. 

Idegenvezetőknek áll a világ!

 

Az idegenvezetők szeretik a munkájukat! Tudd meg Te is, hogy miért!

 

Derült ki egy felmérésből, amelyet a Glassdoor saját adatbázisában fellelhető adatok alapján készített el még 2014-ben. Vajon tényleg ez határozza meg, vagyis az elvállalt munkakör, hogy szeretjük-e a munkánkat? Valóban mi választottuk, mi akartuk kitanulni, de véleményem szerint több tényező is közrejátszik. A Glassdoor munkatársai elárulták azt is, hogy a nagyon sok tréningnek, továbbképzésnek köszönhetik azt, hogy munkájukat kielégítően eltudják látni, ez pedig önbizalmat és erőt, motivációt ad az itt dolgozóknak. Többségük szerint van jövője a szakmának, hiszen folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak a keresleti mutatók. 

 

 

Számtalan utazási iroda és szálloda kifejezetten, mint marketing stratégia építi be az idegenvezetést az élménycsomagokba, amely nemcsak az idegenvezetők számára biztosít folyamatos munka lehetőséget, de a szálláshely alkalmazottainak is. Magyarország változékony időjárása megköveteli, hogy egyéb programokkal –például borfesztiválok, kalandparkok, látványos természeti kincsek bemutatásra is sor kerülhessen, hiszen jóval rövidebb a strandszezon.   

hirdetes

 

hirdetes

Idegenvezetők a magyarországi élménytúrákon! Mire költünk belföldi nyaralásunk során? 

 

A fentiek figyelembe vételével rendkívül elkezdett érdekelt minket, hogy van-e jövője ennek a pályának ezért az EFEB felnőttoktatási intézmény egyik szakemberével konzultáltunk, aki kidolgozta az idegenvezető tanfolyam új tematikáját és a tanításon kívül maga is hódol szenvedélyének az idegenvezetésnek. A beszélgetés során megtudtuk, hogy itthon is fellendülés érzékelhető és az idelátogatók leginkább a kastélyok, várak bemutatását kedvelik, hiszen ez a különleges látványvilág egyedülálló hazánkban. A szakma pozitívan szemléli, hiszen országosan programba foglalták a kastélyok felújítását ezzel is támogatva a turizmust és a kultúrát. A diósgyőri vár nem rég került felújításra, ahol mi is jártunk. A vár idegenvezetője rendkívül érdekes előadást tartott, miközben végig vezetett minket az épületen. Megcsodálhattuk Közép-Európa legnagyobb lovagtermét és megtudtuk, hogy ezekben az időkben miért aludt ülve a királyi család. 

 

 

 

További felújítások is tervbe vannak véve! Fejlesztik a Hollókőt, a fűzéri várat, Bakonyban Cseszneket és nemrég Kőszegen is felújítások történtek. Például az ország egyik legjelentősebb reneszánsz emlékműve az Ozorai pipó váron is hamarosan megkezdik a rekonstrukciós folyamatokat és a fertődi Eszterházy-kastélyt már ne is említsük.

Véleményünk szerint egy ismét fellendülő új és érdekes szakmát tanulhatnak a fiatalok és idősek egyaránt. Nem késő elkezdeni, mert a turizmus egyik kulcsszereplője az idegenvezető! Az EFEB felnőttoktatási intézmény ezért egy megújult tanfolyammal  várja diákjait, ahol is a szakma minden mozzanatát eltudják lesni mestereiktől. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a... Tovább

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 5.0