notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Válassz versenyképes hivatást! Tanulj idegenvezetést! Hogy hol? Megmutatjuk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Az idegenvezetők szeretik a munkájukat! Tudd meg Te is, hogy miért!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az idegenvezetők szeretik a munkájukat! Tudd meg Te is, hogy miért!


2015/06/29

Sokak által irigyelt szakma, hiszen különleges helyszíneken történik a munkavégzés és mindezért fizetés is jár. Magyarországon is érezhetően megnőtt a turizmusra való igény. Új hotelek építése, egyre több wellness foglalás az, amire hazánkban is egyre nagyobb az igény. Ez a népszerű foglalkozás teljes embert kíván aki, felelősségteljes nyitott világképpel rendelkezik, pontos, precíz és kedveli a nyüzsgést, hiszen 20-30 fős csoportokat kalauzolnak világszerte. 

Idegenvezetőknek áll a világ!

 

Az idegenvezetők szeretik a munkájukat! Tudd meg Te is, hogy miért! 

Derült ki egy felmérésből, amelyet a Glassdoor saját adatbázisában fellelhető adatok alapján készített el még 2014-ben. Vajon tényleg ez határozza meg, vagyis az elvállalt munkakör, hogy szeretjük-e a munkánkat? Valóban mi választottuk, mi akartuk kitanulni, de véleményem szerint több tényező is közrejátszik. A Glassdoor munkatársai elárulták azt is, hogy a nagyon sok tréningnek, továbbképzésnek köszönhetik azt, hogy munkájukat kielégítően eltudják látni, ez pedig önbizalmat és erőt, motivációt ad az itt dolgozóknak. Többségük szerint van jövője a szakmának, hiszen folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak a keresleti mutatók. 

 

 

Számtalan utazási iroda és szálloda kifejezetten, mint marketing stratégia építi be az idegenvezetést az élménycsomagokba, amely nemcsak az idegenvezetők számára biztosít folyamatos munka lehetőséget, de a szálláshely alkalmazottainak is. Magyarország változékony időjárása megköveteli, hogy egyéb programokkal –például borfesztiválok, kalandparkok, látványos természeti kincsek bemutatásra is sor kerülhessen, hiszen jóval rövidebb a strandszezon.   

 

Idegenvezetők a magyarországi élménytúrákon! Mire költünk belföldi nyaralásunk során? 

 

A fentiek figyelembe vételével rendkívül elkezdett érdekelt minket, hogy van-e jövője ennek a pályának ezért az EFEB felnőttoktatási intézmény egyik szakemberével konzultáltunk, aki kidolgozta az idegenvezető tanfolyam új tematikáját és a tanításon kívül maga is hódol szenvedélyének az idegenvezetésnek. A beszélgetés során megtudtuk, hogy itthon is fellendülés érzékelhető és az idelátogatók leginkább a kastélyok, várak bemutatását kedvelik, hiszen ez a különleges látványvilág egyedülálló hazánkban. A szakma pozitívan szemléli, hiszen országosan programba foglalták a kastélyok felújítását ezzel is támogatva a turizmust és a kultúrát. A diósgyőri vár nem rég került felújításra, ahol mi is jártunk. A vár idegenvezetője rendkívül érdekes előadást tartott, miközben végig vezetett minket az épületen. Megcsodálhattuk Közép-Európa legnagyobb lovagtermét és megtudtuk, hogy ezekben az időkben miért aludt ülve a királyi család. 

 

 

 

További felújítások is tervbe vannak véve! Fejlesztik a Hollókőt, a fűzéri várat, Bakonyban Cseszneket és nemrég Kőszegen is felújítások történtek. Például az ország egyik legjelentősebb reneszánsz emlékműve az Ozorai pipó váron is hamarosan megkezdik a rekonstrukciós folyamatokat és a fertődi Eszterházy-kastélyt már ne is említsük.


Véleményünk szerint egy ismét fellendülő új és érdekes szakmát tanulhatnak a fiatalok és idősek egyaránt. Nem késő elkezdeni, mert a turizmus egyik kulcsszereplője az idegenvezető! Az EFEB felnőttoktatási intézmény ezért egy megújult tanfolyammal  várja diákjait, ahol is a szakma minden mozzanatát eltudják lesni mestereiktől. 

 utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű...

Wellness hotel a Bükkben

Csodás wellness hotel a Bükkben Érdemes útra kelni vidékről is, ha hazánk természeti...

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa.

Top

Az árboc csúcsa.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!