notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Idegenvezető tanfolyam

hirdetes

Idegenvezető tanfolyam


Idegenvezető tanfolyam

 

Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet az EFEB különböző tanfolyamain elsajátíthat, hiszen nap mint nap új emberekkel kerülhet kapcsolatba az idegenvezető, más és más várostörténeti emléket avagy műemléket látogathat meg a gondjaira bízott turistacsoportokkal. Az idegenvezető szakma egy olyan komplex tevékenység, ahol sohasem unatkozhat az idegenvezető, hiszen művészettörténeti, kulturális, történelmi, gasztronómiai, és kulináris értékekkel egyaránt foglalkozik napi munkája során. Hol a budai várat keresi fel, hol a Parlament csodálatos neogótikus tornyait nézegetheti a turistákkal.

 

Minden napja úgy telik, mintha az idegenvezető is kiránduláson venne részt, mintha távoli országok gyönyörű történelmi épületei árnyékában sétálhatna, mintha mindig új és új kultúrával ismerkedhetne meg. Hiszen ki ne szeretne több száz éves várfalak árnyékában korzózni, vagy ezer éves templomi freskókat szemrevételezni a gótikus boltívek árnyékában, ki ne szeretné a történelem nagy alkotásait, épületeit megérinteni, miközben az idegenvezető úgy érezheti, hogy ő maga is részese az időnek, a több száz év történéseinek.

 

Aki izgalmas munkára vágyik, mindenképpen jelentkezzen az EFEB által indított idegenvezető tanfolyam következő induló kurzusára!

 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben hazánkba 31 millió! turista érkezett, akik közül csaknem 6 millió személy több napig tartózkodott Magyarországon, vagyis nagy valószínűséggel igénybe vették idegenvezető segítségét a városnézésben. Érdemes még egy számadatot megemlíteni: ez a 31 millió vendég közel 300 milliárd forintot költött el hazánkban. Ebből a hatalmas bevételből nyilvánvalóan az idegenvezető is részesedik, hiszen a több millió látogató egy olyan sokszínű tömeget képvisel, akiknek az érdeklődési köre szinte valamennyi kulturális avagy történelmi emléket lefed. Így az idegenvezető nem szenved hiányt munkában, újabb és újabb turistákat kalauzolhat Budapesten vagy a vidék legszebb tájain.

 

Ne szalassza el az alkalmat, és most jelentkezzen az idegenvezető tanfolyam következő EFEB kurzusára!

 

Miért az EFEB által szervezett idegenvezető tanfolyam a legjobb választás?

 

Mert az idegenvezető tanfolyam elvégzésére természetesen vonatkozik az EFEB árgarancia, vagyis az összes kedvezményünk igénybe vétele esetén Budapesten nem talál idegenvezető tanfolyam csoportot versenyképesebb áron.

Mert az idegenvezető tanfolyam végzett hallgatói részére a PROFESSION.HU ingyenes tanácsadást biztosít, és az idegenvezető tanfolyam hallgatói részére gyakran munkalehetőséget ajánl, hiszen Magyarország roppant népszerű a turisták körében.

Mert cégünk vizsgagaranciát is biztosít az idegenvezető tanfolyam résztvevőinek.

Mert az EFEB a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kijelölt, hivatalos vizsgáztató intézménye az idegenvezető tanfolyam résztvevőinek.

Mert az idegenvezető tanfolyam az idegenforgalmi OKJ képzések közé tartozik.

Mert az EFEB az idegenvezető tanfolyam hallgatói számára saját vizsgaközponttal rendelkezik, ahol ismerős helyszínen vizsgázhatnak az idegenvezető tanfolyam végzős diákjai.

Mert 2011-ben az idegenvezető tanfolyam résztvevőinek 92 %-a sikeres vizsgát tett. Belőlük az idegenvezető tanfolyam elvégzésének eredményeképpen okleveles idegenvezető vált.

Mert az idegenvezető tanfolyam szervezése terén 13 éves rutinnal rendelkezünk, tapasztalatainkat pedig minden új idegenvezető tanfolyam megszervezésénél kamatoztatjuk azért, hogy az idegenvezető tanfolyam hallgatói magas színvonalú képzésen vehessenek részt.

Mert az idegenvezető tanfolyam keretei között idegenvezető OKJ képzésünk hallgatói részére profi jegyzeteket kínálunk kedvezményes áron.

Mert az idegenvezető tanfolyam oktatói évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek, olyan idegenvezető szakemberek, akiknek a tapasztalataiból az idegenvezető tanfolyam hallgatói előnyt kovácsolhatnak későbbi idegenvezető munkájuk során.

Mert az idegenvezető tanfolyam után sikeres idegenvezető vizsgája mellé nemzetközileg elismert EUROPASS idegenvezető bizonyítvány-kiegészítőt kap az igényelt nyelven.

 

Az idegenvezető munkáját nem csak az színesíti és teszi izgalmassá, hogy az egyes népek más és más kulturális emlékeket preferálnak, hanem az érkezők a szervezettség szerint is különböznek. Vannak, akik exkluzív módon csupán pár fős baráti társaságot alkotnak, míg mások 30-40 fős kiránduló csoportokban érkeznek hazánkba. Az idegenvezető azonban mindkét esetben jól jár, hiszen fix díjazásban részesül, sőt, kisebb társaságok, amelyek nagyobb vásárlóerővel rendelkeznek, exkluzív jelleggel vesznek igénybe idegenvezető szakembert, akinek így jóval nagyobb bevétele származik, mintha egy busznyi csoportot kalauzolna a megszokott magas tarifáért. Mindemellett üzleti céllal hazánkba érkező vállalatvezetők mellé a fogadó cég menedzsmentje sok esetben idegenvezető szakembert fogad, mondanunk sem kell, hogy kiemelt díjazásért, aki pár napig hoszteszként dolgozik az ide érkező üzletember mellett.

 

Ha izgalomra és biztos megélhetésre vágyik, akkor ne habozzon jelentkezni az EFEB által szervezett idegenvezető tanfolyam következő kurzusára!

 

Magyarország töretlenül a világturizmus egyik kiemelt célpontja, a nagy történelmi emlékekkel büszkélkedő országok, mint Franciaország, Olaszország, Anglia vagy Spanyolország után közvetlenül hazánk következik a ranglistán, és ez a fantasztikus helyezés nincs is veszélyben, ami hosszú távra biztosítja az idegenvezető megélhetését. Hiszen ugyan az évente Magyarországra látogató 31 millió turista nemzetiségi összetétele folyamatosan változik, de a nagyságrend megmarad, ami bőben ad elfoglaltságot az idegenvezető számára. Így régebben több német és osztrák érkezett, most azonban egyre több francia és spanyol látogat Magyarországra, de ugyanígy növekszik az Ázsiából érkezők száma, kínaiak, koreaiak kedvelt célállomása lett Magyarország, sőt, egyre több orosz, román és lengyel is felkeresi a nagy magyar történelmi emlékhelyeket és fürdővárosokat.

 

Vagyis szinte minden világnyelven beszélő idegenvezető munkája biztosított, hiszen bármely világnyelvről is beszéljünk, milliós utánpótlásra számíthat a perfektül beszélő idegenvezető. Ráadásul az idegenforgalmi szezon nem csak nyáron ad munkát a idegenvezető szakembereknek, hanem télen is, hiszen már minden évszakban érkeznek hozzánk turisták, akiknek nagy szükségük van idegenvezető szakemberekre.

 

Még ma jelezze részvételét az EFEB idegenvezető tanfolyam induló csoportjába!

 

Az idegenvezető tanfolyam általános adatai:

 

Az idegenvezető tanfolyam azonosító (OKJ) száma: 54 812 01 1000 00 00

Az idegenvezető tanfolyam szakképesítési szintje: emelt szintű szakképesítés

Az idegenvezető tanfolyam felügyeleti szerve: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

 

Az idegenvezető tanfolyam jelentkezési feltétele: Érettségi vizsga

Vizsgára bocsátás feltétele: Középfokú „komplex” nyelvvizsga

 

Az idegenvezető tanfolyam elvégzése után, az idegenvezető bizonyítvány birtokában betölthető munkakörök:

 

Idegenvezető (FEOR 3642)

 

Az idegenvezető tanfolyam elvégzésével megszerezhető idegenvezető szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

 

Az idegenvezető tanfolyam végzett hallgatója olyan szakember, aki az országba látogató külföldi turistákat, valamint a belföldi túrákon résztvevő magyar vendégeket megismerteti az ország idegenforgalmi, kulturális értékeivel, nevezetességeivel magyar, illetve idegen nyelven. Az idegenvezető tanfolyam keretében az idegenvezető szakember olyan képességek birtokába kerül, amely az idegenvezető alapvető munkáján túl egyéb szolgáltatások biztosítását is lehetővé teszi, így az idegenvezető foglalkozik a szállással, gasztronómiával, egészségturizmussal összefüggő járulékos tevékenységekkel, vagyis egy komplex utaskísérő munkakörben az idegenvezető kulcsszerepet játszik a hazai turisztikai életben.

 

Az idegenvezető tanfolyam során oktatott szakmai modulok:

 

1447-06 Adminisztráció végzése

1448-06 Kommunikációs tevékenység gyakorlása

1449-06 Idegenvezetői adminisztrálás

1450-06 Idegenvezetés gyakorlata

1451-06 Idegenforgalom elmélet

 

A magyar turisztika ágazatban dolgozó idegenvezető számára nem csak az jelent biztonságot, hogy a látogatószám stabilan 30 millió körül alakul, hanem az is, hogy a hazai kormányzat is nagy hangsúlyt fektet az ágazat fejlesztésére. Az Új Széchenyi Terv is milliárdokat költ turisztikai programok, látogatóhelyek fejlesztésére, a turisztikailag vonzó települések, városközpontok infrastruktúráját folyamatosan építik-szépítik, hogy még nagyobb élményben részesüljenek a turisták, akiket az idegenvezető a hazai látványosságokhoz kalauzol.

 

Az idegenvezető nem csak a hagyományos programokat lebonyolító turisták érkezésére számíthat biztosan, hanem az idegenvezető tanfolyam végzős hallgatói az egészségturizmus fejlődő ágazatába is sikerrel bekapcsolódhatnak. Gondoljunk csak az épülő-megújuló gyógyfürdő-komplexumokra, fantasztikus aquaparkokra, amelyek közül egyre több válik világhírűvé. Hévíz, Bükfürdő, Hajdúszoboszló, Gyula, csakhogy néhány világhírű fürdővárosunkat említsük, és akkor még nem beszéltünk Eger, Szeged, Makó, Zalakaros, Balf, Egerszalók, Debrecen vadonatúj gyógyfürdőiről, amelyek mind-mind hírünket viszik a nagyvilágba, ezáltal az idegenvezető munkája is télen-nyáron biztosított.

 

Nézzen körül honlapunkon! A "Kurzushoz tartozó tételek" menüpont alatt professzionálisan kimunkált tételeket láthat, és itt nem csupán az idegenvezető tanfolyam OKJ tételsorait töltheti le. A kidolgozott tételek közül csak párat mutatunk be ízelítőül, azonban az EFEB idegenvezető tanfolyam beiratkozott hallgatói sokkal átfogóbb oktatási segédanyagokat kapnak az idegenvezető OKJ vizsgára történő felkészülésükhöz.

 

Az EFEB által szervezett idegenvezető tanfolyam a Tanfolyam-kepzes-valaszto.hu internetes portál ajánlásával is rendelkezik!

 

A hagyományos idegenvezető munka és az egészségturizmushoz kapcsolódó idegenvezető tevékenység mellett egyre színesebb programokkal csábítják a turistacélpontok a vendégeket, hiszen ma már gasztrotúrákat szerveznek, ahol különleges helyi ételspecialitásokat kóstolhatnak a turisták, az adott tájegységre jellemző kulináris élvezetek vonzzák a különlegesre vágyó látogatókat, akiket az idegenvezető kalauzol el a legunikálisabb helyszínekre. A gasztronómia egyre komplexebb szolgáltatáscsomag részévé válik, amelyhez nem csak az egészségturizmus kapcsolódik szervesen, hanem az ínyenc falatok mellett bortúrákat szerveznek az egyre nagyobb szerepet kapó borturizmus keretei között. Mondanunk sem kell, hogy mindig mindenhol szükség van egy jól felkészült idegenvezető szakemberre!

 

Aki nyitott a világ felé, aki különleges vagy egyszerű emberekkel szeretne megismerkedni, aki büszke hazájára, aki szívesen mutatja be hazánk értékeit, aki örömmel sétálgat a történelem fenséges díszletei között, aki szereti a kultúrát és a művészettörténetet, aki szeretne a világ legkülönbözőbb tájairól érkező látogatókkal eldiskurálni, aki egyáltalán szeret emberek között lenni, annak mindenképpen ajánljuk az idegenvezető tanfolyam következő EFEB által indított kurzusát!

 

 

 

 

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 156

Átlagos értékelés: 4.9

hirdetes

címkék:

Legnépszerűbb cikkeink

hirdetes
Kapcsolódó cikkek
Mobilt találtak egy tó fenekén a brit búvárok

iPhone X-re bukkantak egy tó fenekén a brit búvárok, igencsak meglepődtek, amikor bekapcsolták

Néhány napon át feküdt az egyik brit tó mélyén az az iPhone X-es, amit egy környéken dolgozó férfi ejtett a vízbe. A búvárok akadtak rá a mobilra.

Bécsben lecserélnék az okostelefonokat

Bécsben lecserélnék az okostelefonokat, ezeket az adatszemüvegeket képzelik el helyettük

Pusztán a szemmozgások vezérlik azt az adatszemüveget, amelynek gyártása októberben indul Bécsben. A szemkövetést és kevert valóságot ötvöző eszköz főként a gyártás, a...

Öt darab 425 millió forintos hipersportkocsi

Egy üzletember kapásból öt darab 425 millió forintos hipersportkocsit vett

A vásárló vélhetően abban bízik, hogy néhány év múlva jelentős haszonnal adhat majd túl az autókon.

Haditengerészet

Az amerikai haditengerészet átállítja a rombolóit érintőkijelzős irányításról mechanikusra egy halálos baleset nyomán

Az érintőkijelzős irányításnak szerepe volt abban, hogy egy amerikai romboló és egy libériai tanker összeütköztek 2017-ben. A haditengerészet 2020-tól mechanikus irányításra...

A világ egyik legdrágább vitorlása

A világ egyik legdrágább vitorlása

A világ élvonalába emelkedett a török jachtipar, amely elkészítette minden idők leghosszabb luxusvitorlását. Csúcsévet zárt 2006-ban a gyökereit az Ottomán Birodalomig...

Hadseregnyi élőlény kerülhetett a Holdra egy baleset miatt

Hadseregnyi élőlény kerülhetett a Holdra egy baleset miatt

Az áprilisban lezuhant Beresít holdszonda nem volt üres, ezernyi medveállatka utazott rajta. A kérdés most az: a nehezen elpusztítható élőlények vajon életben maradtak-e az...

már inkább egy Rolls-Royce

Itt az a BMW, ami már inkább egy Rolls-Royce

A BMW Individual részlege most 25 éves és ennek kapcsán akartak valami elég lenyűgözőt alkotni. Mondhatjuk, hogy sikerült.

Nagyon sok a szemét

6 tonna műanyagot szedtek össze egy lakatlan szigeten a Csendes-óceánon, de nem ez a legszomorúbb

Megfulladhat a műanyagszemétben az UNESCO világörökség részét képező dél-csendes-óceáni Henderson-sziget, ahol 6 tonna műanyaghulladékot gyűjtöttek össze tudományos...

Öt hónapig hányódott az óceánon két nő

Öt hónapig hányódott az óceánon két nő egy kis hajóban

Ha feladtad a fogyókúrát Szerencséjük volt, hónapokra elég zabkásával és tésztával indultak útnak, így élték túl.

Ókori kincsekre bukkantak egy elsüllyedt hajóban

Ókori kincsekre bukkantak egy elsüllyedt hajóban

Három római kori hajó roncsaira bukkantak régészek Egyiptom partjainál, Alexandria közelében.

Garázsműhelyből Európa elitjébe lépett egy magyar hajóépítő vállalkozás

Garázsműhelyből Európa elitjébe lépett egy magyar hajóépítő vállalkozás

A Flaar legújabb tervezésű vitorlását az Év Európai Yachtja díjra jelölték, ekkora sikert nemhogy magyar, de egyetlen régiós hajócég sem tud felmutatni.

vírusfaj

Eddig azt hitték 15 ezer vírusfaj van a vizekben, most kiderült, hogy 195 728

A kutatók által nemrég azonosított közel 200 ezer vírusfaj sokkal több, mint a korábbi kutatásokból ismert összes.