Új repülési etikett: így fogunk repülni mostantól a koronavírus járvány miatt

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Új repülési etikett: így fogunk repülni mostantól a koronavírus járvány miatt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új repülési etikett: így fogunk repülni mostantól a koronavírus járvány miatt


2020/05/08
VN

Bár még a koronavírus járványnak közel sincs vége, több légitársaság is bejelentette, hogy elindítja több desztinációra is a járatait. Úgy tűnik mostanra sikerült egy olyan protokollt, repülési etikettet kifejleszteni, ami biztonságossá teheti a repülést. Egyelőre sok a kérdőjel, sok az ellentmondásos hír, de egy biztos a koronavírus-járvány totálisan átalakítja a mindennapjainkat átszövő rutinjainkat, ennek következtében pedig sok változásra számíthatunk a földön, vízen és levegőben egyaránt. Mutatjuk is milyen változásokra lehet számítani a repüléssel kapcsolatban!

Repülési etikett a koronavírus alatt

Olcsóbb repülőjegyek

Bár a fapados légitársaságoknak köszönhetően eddig is könnyen kilehetett olcsó repülőjegyeket fogni, nagyon úgy tűnik, hogy ezek után az utazási kedv fellendítése miatt még ennél is kedvezményesebb jegyárakra számíthatunk, legalább addig amíg ki nem fejlesztik a vakcinát. Az olcsó jegyárakért cserébe viszont hatalmas kockázatot kell vállalnunk, nemcsak azt, hogy bármelyik pillanatban elhatalmasodhat újra a járvány, elesünk a foglalásunktól, vagy egy idegen országban ragadunk, hanem az egészégünket is kockára tesszük. A vakcina kifejlesztésével viszont robbanásszerű drágulásra lehet számítani szakértők szerint. 

 

Távolság

A social distancing már a mindennapunk részévé vált, szinte már zsigerből kerüljük egymást a közösségi tereken, például a boltokban is, a tömegközlekedésen sem ülünk egymás mellé, ez nem lesz másként a repülőkön sem. A légitársaságok egészen egyszerűen megszüntetik a középső üléseket, annak érdekében, hogy a megfelelő távolság legyen az utasok között, ami csökkenti a járvány terjedését. 

 

Maszk nélkül sehová

Igazából a maszk már egy olyan hétköznapi kellékké vált szerintem mindenki számára, ami nélkül el sem indul otthonról. A koronavírus előtt a kistáskám tartalma ez volt: telefon, pénztárca, kulcs telefon, most ez: maszk, kesztyű, kézfertőtlenítő, törlőkendő, telefon, bankkártya, kulcs. Szerintem teljesen normális, hogy maszk nélkül a repülőre sem lehet felszállni az elkövetkezendő időkben, ugyanúgy, ahogyan a boltba sem lehet bemenni.

 

Több folyadék

Eddig hozzá voltunk szokva, hogy csak meghatározott mennyiségű folyadékot lehet felvinni a repülők fedélzetére. Minden bepakolásnál nagy dilemmát jelentett, hogy mit hagyjunk otthon, hogy beleférjünk a megszabott keretbe, vettük a drága vizeket, és egyéb folyadékot a reptereken, mert nem tudtuk bevinni a kapun. Ez ezután biztosan megváltozik, hiszen a kézfertőtlenítő olyan alapkellék lett, ami nélkül a sarki boltba sem indulunk el, nemhogy egy másik országa. Etért biztosan megemelik a repülőre felvihető folyadék mennyiségét.

 

Egészségügyi ellenőrzés

Várhatóan a reptereken a felszállás elé egy újabb folyamat közbeiktatásra kerülhet, ez pedig nem más, mint az egészégügyi ellenőrzés. Hogy ez pontosan mit foglal magában, az országonként, reptereként, valamint légitársaságonként eltérő lehet. Egy biztos, lázasan senki sem ülhet fel egy repülőre, a hőkamerás vizsgálat szinte biztosan mindenhol kötelező elem lesz most egy kis ideig.
 


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Flaute

A flaute jelentése teljes szélcsend.

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Melges 24

Melges 24 vitorlás hajó történet,bemutatás,leírás 1992-ben Buddy Melges megnyerte az...

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.