Így legyél jó vezető 10 egyszerű lépésben, még akkor is ha nem vagy vezető alkat- a jó vezetővé válás 10 aranyat érő lépése

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Így legyél jó vezető 10 egyszerű lépésben, még akkor is ha nem vagy vezető alkat - a jó vezetővé válás 10 aranyat érő lépése

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így legyél jó vezető 10 egyszerű lépésben, még akkor is ha nem vagy vezető alkat - a jó vezetővé válás 10 aranyat érő lépése


2020/11/07
VN

Hogy milyen is egy jó vezető? Hogyan legyek én jó vezető, főnök? Nem vagyok vezető alkat, még is hogyan lehetnék ennek ellenére jó vezető? Lehetek egyáltalán? Nekem is sokáig hasonló gondolatok motoszkáltak a fejemben, még nem egyszer csak rá nem találtam erre a 10 aranyat érő lépésre. Most veletek is megosztom ezt a 10 lépést, ami segít abban, hogy jó vezetők legyetek, még akkor is, ha nem vagytok feltétlenül vezető alkatúak!

Így legyél jó vezető 10 lépésben

#1: Fejlessz, hogy fejlődhess!

A vezetők berögözött gondolata, hogy a csapatukban van egy-két olyan ember, akiknek céljuk, hogy az ő babérjaikra törjenek, és ezért, nemhogy nem segítik a fejlődésüket, hanem ha tehetik akkor vissza is fogják őket. De mi is ennek a hosszú távú következménye? Nemcsak a vezetett csapat rossz teljesítménye, hanem a csapatszellem romlása is. Éppen ezért ez nemcsak nagyon maradi, hanem egyben végtelenül negatív hozzáállás is. Ha segíted a beosztottjaidat a saját sikerükben, akkor végtelenül hálásak lesznek, és azzal jutalmaznak majd, hogy rendkívül jól fognak teljesíteni, ezzel pedig a te teljesítményedet is növelik, ugye látod az összefüggést? Ne félj segíteni! Egy jó menedzser segít, fejleszt, inspirál!

 

#2: Kommunikálj, de hallgass is!

"A nem hallgató vezetőket végül olyan emberek veszik körül, akiknek nincs mit mondaniuk." Vezetőként az egyik legfontosabb dolgod megtalálni az aranyközéputat a hallgatás és a beszéd között. Neked kell kiosztanod a feladatokat, de a visszajelzéseknek is utat kell engedned, ha sosem hallgatod meg a beosztottjaidat, nem fogod tudni, mi is történik igazából. Az alattad lévő emberek hívják életre a jövőképet, miközben te átfogó irányt adsz ennek a jövőképnek, azzal hogy nem hallgatod meg őket a haladástól veszed el az utat.

 

#3: Legyél személyre szabott

Oké, ez egy munkahely, te pedig a munkádat végzed, de azért csak emberek vagyunk. Meg kell találnod mindenkihez a megfelelő hangot, és mindenkivel úgy kell kommunikálnod, ahogyan az a leghatékonyabb, ha valakinek az utasítás válik be, akkor azt utasítsd, ha valakinél inkább kérni kell, baráti hangon megközelíteni, akkor alkalmazd ezt a stratégiát. A legnehezebb egyértelműen a megfelelő út megtalálása lesz, de ha ez meg van, akkor onnantól már teljesen nyert ügyed lesz!

 

#4: Ne feledd, tiéd a felelősség!

Mindig, mindig tiéd a felelősség, úgyhogy vállald is! A kezdő vezetők gyakori hibája, hogy ahelyett, hogy vállalnák a felelősséget, keresik a hibást, a probléma forrását, persze fontos ezt is kideríteni, hogy javítani lehessen a dolgon, megtudni, melyik folyamat vagy osztály, esetleg egyén a gyenge láncszem, de ennek ellenére, bármi is történt, az a te hibád. Megcsúszott határidő, alul teljesített a projekt, kevesebb a termelési mennyiség? Vállald a felelősséget, és tisztelni fognak érte az alkalmazottaid, és mindent megtenni, hogy máskor ne forduljon elő ez a helyzet!

 

#5: Megoldás fókusz!

Vezetőként az egyik legfontosabb feladatod az, hogy minden, de tényleg minden problémára megoldást találj! Legyél megoldás fókuszú, hiszen bármilyen nehézséggel kerül szembe a csapat, azt neked kell megoldanod. Ez nem jelenti azt, hogy nem kérhetsz segítséget, de az előző pontra visszatérve a felelősség téged terhel.

 

Az aranyatérő vezetési tippek a következő oldalon folytatódnak. Lapozz, ha meg akarod tudni, hogy hogyan legyél igazán jó vezető!


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján...

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál.

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.