Így legyél jó vezető 10 egyszerű lépésben, még akkor is ha nem vagy vezető alkat- a jó vezetővé válás 10 aranyat érő lépése

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Így legyél jó vezető 10 egyszerű lépésben, még akkor is ha nem vagy vezető alkat - a jó vezetővé válás 10 aranyat érő lépése

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így legyél jó vezető 10 egyszerű lépésben, még akkor is ha nem vagy vezető alkat - a jó vezetővé válás 10 aranyat érő lépése


2020/11/07
VN
Így legyél jó vezető 10 egyszerű lépésben, még akkor is ha nem vagy vezető alkat - a jó vezetővé válás 10 aranyat érő lépése
Így legyél jó vezető 10 lépésben

#6: Delegálj ügyesen!

A 80/20-as szabályt, vagy más néven Pareto-optimumot ismered? Ez a szabály kimondja, hogy a munka 20%-a adja a bevétel 80%-át, vagy másként, a bevétel 80%-a a munka 20%-ból ered. Ugye te sem akarsz ezzel a 80% munkával foglalkozni? Egy jó vezető tudja, milyen munkafolyamatot kell delegálni, és azt is, hogy kinek! Keresd fel a tehetségeket, és aknázd ki a lehetőségeiket, te pedig fókuszálj az igazán fontos feladatra: vezess! És arról is ejtsünk szót, hogy nem lehetsz mindenben szakértő, meg kell értened, hogy vannak olyan szakterületek, amikben másokra kell hagyatkoznod!

 

#7: Figyelj az eredményekre!

Ha minden részfolyamatot, apró műveletet nem is ismersz tű pontosan, akkor is ismerj minden eredményt, és tudd azt is, hogy mik eredményezik ezeket az eredményeket! Egy kiemelkedően jó vagy éppen rossz eredmény egy személyhez, egy részleghez vagy egy folyamathoz kötődik? Melyikhez, hogyan lehetne a rosszat kijavítani, a jót még jobbá tenni? Ne feledd a hibákból is lehet tanulni!

 

#8: És mi a helyzet a menedzsment könyvekkel?

Napjainkban rengeteg, de tényleg rengeteg menedzsment könyv sorakozik a boltok polcain. Ahhoz, hogy jó vezető legyen valaki, mindet el kellene olvasnia? Ha nem is mindet, legalább egy jó néhányat, ugyanis az ilyesmiben szokott lenni pár olyan dolog, amiket nagyszerűen lehet alkalmazni a gyakorlatban, vagy legalábbis új meglátásba helyezik a dolgokat. Az is segít, ha sikeres vezetők életútját tanulmányozod!

 

#9: Néha felejts el vezetni!

Egy jó vezető akkor jó vezető, ha néha elfelejt vezetni. Mit is jelent ez? Néha kapcsolj ki, és hagyd, hogy egy kicsit maguktól történjenek a dolgok, nézd meg mi történik, hogyan viselkednek ennek hatására a beosztottjaid. Hidd el tanulságos tud lenni több szempontból is, és tudsz majd következtetéseket levonni belőle, a jövőre nézve fejleszteni!

 

#10: Ismerd magad, és fejlődj

Mindenkinek vannak gyenge pontjai, és mindenki hibázik, azonban egy jó vezető ismeri a gyenge pontjait, és igyekszik ezeket fejleszteni, hibáit beismeri, és tanul belőlük! Legyél te is jó vezető!
 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása.

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ...

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.