Koronavírus New York-ban: Így sem láttuk még New York-ot- döbbenetes videón a kiürült város

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Így sem láttuk még New York-ot- döbbenetes videón a megapolisz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így sem láttuk még New York-ot- döbbenetes videón a megapolisz


2020/04/15
VN

Biztos vagyok benne, hogy mindenki szeme előtt meg van a kép a nyüzsgő New York-i utcákról, ahol a jelképessé vált taxik dudálják le egymást, gyalogosok tömege próbál átjutni a zebrán, mielőtt újra elkezdnének araszolni az autók. Ha még nem voltál ott, akkor is biztosan magad előtt van ez a kép, hiszen a filmekben is csak így láthattuk a megapoliszt, azért, mert egyszerűen ott ilyen az élet. Vagyis ilyen volt egészen eddig, a koronavírus járvány kitöréséig. Most pedig olyan, hogy egy egészséges tempóban lehet tenni a legforgalmasabb utcákon egy kört biciklivel, anélkül, hogy bármilyen forgalmi akadály miatt meg kelljen állni, vagy akárkivel is találkozni kelljen. Szinte döbbenetes a kontraszt. 

Videón a koronavírus miatt kihalt New York utcái

A koronavírus rárúgta az ajtót az egyesült Államokra

Szinte még látom magam előtt a cikket, amiben nem is olyan rég azt olvastam, hogy Amerikában nincs baj, az Egyesül Államokat elkerüli a koronavírus járvány, most pedig több, mint fél millió fertőzött van. Kijelenthetjük teljesen egyenesen: az Egyesült Államok a koronavírus járvány új, és minden eddiginél nagyobb gócpontja. Elég vészjósló hírek érkeznek a tengerentúlról nap, mint nap, ideiglenes kórházat alakítottak ki a Central Parkban, a mentősök háborús üzemmódban dolgoznak, ha valakit 20 perc alatt nem sikerül újraéleszteni, akkor befejezik a próbálkozást, és még csak kórházba sem szállítják, egyszerűen nincs elég kapacitás erre, Donald Trump nemrégiben az egész országot katasztrófával sújtott területté nyilvánította. A statisztikák alapján több, mint 23 ezren vesztették életüket a koronavírus miatt az Amerikai Egyesült Államokban.

 

New York kiemelten rosszul áll

Bár az egész Egyesült Államokban elég rossz a helyzet, New York a leginkább érintett régió mind közül. New York állama is bőven kapott a vírusból, de magát New York városát sem kímélte a járvány. Csak a híres New York cityben több, mint 7000 haltak meg. És persze lehet azzal érvelni, hogy igen, de nagyon sokan laknak New Yorkban, ami igaz is, de semennyivel sem többen, mint a magyar összlakosság, sőt még egy kicsivel kevesebben is. De egyes hírforrások szerint ez a szám nem is mutatja a teljes valóságot, hiszen a koronavírusos statisztikákba nem kerülnek be azok, akik otthonukban, diagnosztizálatlanul halnak meg, pedig több jel is utal arra, hogy sokan koronavírusosak voltak közülük, feltehetőleg nincsen kapacitás ezek kivizsgálására.

 

Teljesen kihaltak New York utcái

Ezeket olvasva egyáltalán nem meglepő, hogy teljesen kihaltak az eddig nyüzsgő New York-i utcák. Sőt még a levegő is megtisztult, a NASA mérései szerint az előző éves adatokhoz képest a Boston, New York és Washington vonalon 30%-kal csökkent a nitrogén-dioxid-szint, ami a közlekedés csökkenésének köszönhető. A levegő megtisztult, a forgalom csökkent, tehát New York-ban minden adott ahhoz, hogy lehessen egy kört biciklizni, persze csakis egészségügyi okokkal, vagy a boltba. Mutatjuk is a videót a kihalt megapoliszról, amit egy biciklis készített!

 


 


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

Nautic 330 Sport

A Nautic 330-as cég legújabb és legsikeresebb típusa. Igazi performance cruiser. A...

Abdrift

Az abdrift a hajó oldalra való sodródása, csúszása.

Fonyód Túravitorlás Sportklub Kikötő

A Túravitorlás Sportklub fonyódi kikötője a Balaton nyugati medencéjének déli részén...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.