notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

II. Balatour Nemzeti Településkupa

hirdetes

Szép idő és siker a vitorlás családi napon

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 A borúlátó időjárás-előrejelzések ellenére napsütés fogadta a vitorlázókat és a kiérkező érdeklődőket a Balatonföldváron 2012.07.20 – 21. -én megrendezett II. Balatour Nemzeti Településkupa és Vitorlás Családi Napon.

II. Balatour Nemzeti Településkupa

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai vitorlás karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 

 

Az első nap gyönyörű napsütéses időt hozott

 

Az idén két naposra tervezett rendezvény első napja tökéletes, napsütéses időjárást hozott, ami kedvezett a szép számban kilátogató helyi publikumnak. A változatos vásári forgatagban és a színes programlehetőségek között több ezer ember fordult meg és érezte jól magát. A pénteki napot Roy és Ádám fergeteges nagykoncertje koronázta meg, akiket a helyi közönség többszöri visszatapsolás után sem igazán szeretett volna hazaengedni.

 

 

„Nem is számítottunk ekkora érdeklődésre, teljesen meg vagyunk lepődve, hogy ilyen széles és ilyen nagy számú közönséghez sikerült eljuttatnunk a rendezvény hírét. Nagyon örülünk, hogy ennyi embert sikerült kicsalogatni a rendezvényre és egy kicsivel közelebb hozni őket ehhez a csodálatos sportághoz.” Mondta a rendezvény egyik szervezője feladatától feladatáig rohanása közben.

 

A kilátogatók a koncert után is szép számban mutattak érdeklődést a rendezvény szolgáltatásai iránt és sokan 11 óra után is maradni szerettek volna.

 

„Ha a családi nap ugyanezt az érdeklődést hozza a holnapi napon és nevezőink is megfelelő számban érkeznek, akkor úgy érzem sikeresnek mondhatom az idei rendezvényt is.” Mondta el a főszervező, Halenár István.

 

A második nap már nem volt túl jó idő

 

Másnap reggel az időjárás nem volt ilyen kegyes, de igazán rossznak sem volt mondható. A Vitorlázáshoz megfelelő szél, borús, de szakadozott felhőzet várta a több mint 30 nevezőt. A szombati napot Timo, a rendezvény moderátora és a Rise FM rádióállomás műsorvezetője nyitotta meg Czene Attila és Semjén Zsolt üdvözlő beszédeit felolvasva a versenyzőknek.

hirdetes

 

Majd következett a kormányosi értekezlet, amelyen Dániel Gábor a verseny szervezője tartott eligazítást és osztotta ki a különleges GPS technológiájú közvetítő rendszert, amellyel a publikum a parton is nyomon követhette a verseny alakulását.

A rajttal egy időben már fokozott érdeklődés mutatkozott a parti rendezvény iránt és délre a napsütés is megérkezett.

 

„A verseny rendben elindult, a látogatók is láthatóan jól érzik magukat, mi is megteszünk mindent, hogy ez így is maradjon” mondta a rendezvény egyik szervezője.

 

Délután Timo Palkovics Krisztiánnal és Holovits Hubával, Balatonföldvár polgármesterével készített interjút a színpadon. Megkérdezte továbbá a szervezők által meghívott iskolás csoportot is, hogy hogyan érzik magukat a rendezvényen. A gyerekek nagyon jól szórakoztak és egy olyan élménnyel gazdagodtak, ami a legtöbbjüknek még nem adatott meg.

 

A befutást követően a versenyzőket vacsorával várták, majd következhetett az eredményhirdetés. Díjazásra kerültek a hajóosztályok első, második és harmadik helyezettjei, valamint az abszolút befutó.

 

Az eredmény a következőképp alakult:

 

Abszolút befutó:

 

1. Krajcár, Balatonföldvár képviseletében, kormányos: Holovits Huba

2. HunCat, Keszthely képviseletében, kormányos: Rajnai István

3. Olsen, Soltvadkert képviseletében, kormányos: Dobszai Zoltán

 

YS I.

 

1. Carrera, Balatonföldvár képviseletében, kormányos: Holovits György

2. Olsen, Soltvadkert képviseletében, kormányos: Dobszai Zoltán

3. Krajcár, Balatonföldvár képviseletében, kormányos: Holovits Huba

 

YS II.

 

1. Kerecsen II, Balatonlelle képviseletében, kormányos: Dr. Hirsch Tamás

hirdetes

2. SailVész, Székesfehérvár képviseletében, kormányos: Halenár István

3. Albatrosz, Siófok képviseletében, kormányos: Kétszeri Csaba

 

YS III.

 

1. Slim Jim, a Marina Yacht Sport Kft. képviseletében, kormányos: Kövesdi Dénes

2. Party Naszád, Budafok képviseletében, kormányos: Naszádi Gábor

3. Okoska, Dunakeszi képviseletében, kormányos: Okos József

 

Az első helyezettek wellness hétvégével a második és harmadik helyezettek pedig számos értékes nyereménnyel gazdagodtak.

Az esti programot Christian Panthera fellépése kezdte meg, amely nagy sikert aratott főként a gyerekek körében, akik nagyon élvezték a varázslatokat és bűvészmutatványokat.

 

Az utcabál már a nagyközönség és a kikötő környékén bolyongó közönség kedvét is meghozta és elkezdtek nagy számban érkezni a rendezvényre. A sokak által várt Szekeres Adrien koncert is igazolta a várakozásokat.

 

„Fantasztikus a hangulat, nagyon jól érzem magam és a családom is élvezi a programokat, ha lehet ezután minden évben kilátogatunk!” mondta a közönség egy tagja.

 

Az esti program utcabállal folytatódott egészen a rendezvény fénypontját és egyben lezárását jelentő tűzijátékig.

 

„Összességében sikeresnek ítélem az idei rendezvényt, mi szervezők és a családjaink is nagyon jól éreztük magunkat és a továbbiakban is szeretnénk legalább ekkora sikerrel megrendezni a rendezvényt. Jó szélviszonyok között egy izgalmas és érdekes versenyt bonyolítottunk le. Nagyon remélem, hogy sikerült teljesítenünk az évről évre emelkedő elvárásokat és olyan programot adni a közönségünknek, amelyet nagyon sokáig nem felejtenek el.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett... Tovább

Flaute

A flaute jelentése teljes szélcsend. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 4.8