II. Balatour Nemzeti Településkupa

hirdetes

Szép idő és siker a vitorlás családi napon

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 A borúlátó időjárás-előrejelzések ellenére napsütés fogadta a vitorlázókat és a kiérkező érdeklődőket a Balatonföldváron 2012.07.20 – 21. -én megrendezett II. Balatour Nemzeti Településkupa és Vitorlás Családi Napon.

II. Balatour Nemzeti Településkupa

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai vitorlás karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 

 

Az első nap gyönyörű napsütéses időt hozott

 

Az idén két naposra tervezett rendezvény első napja tökéletes, napsütéses időjárást hozott, ami kedvezett a szép számban kilátogató helyi publikumnak. A változatos vásári forgatagban és a színes programlehetőségek között több ezer ember fordult meg és érezte jól magát. A pénteki napot Roy és Ádám fergeteges nagykoncertje koronázta meg, akiket a helyi közönség többszöri visszatapsolás után sem igazán szeretett volna hazaengedni.

 

 

„Nem is számítottunk ekkora érdeklődésre, teljesen meg vagyunk lepődve, hogy ilyen széles és ilyen nagy számú közönséghez sikerült eljuttatnunk a rendezvény hírét. Nagyon örülünk, hogy ennyi embert sikerült kicsalogatni a rendezvényre és egy kicsivel közelebb hozni őket ehhez a csodálatos sportághoz.” Mondta a rendezvény egyik szervezője feladatától feladatáig rohanása közben.

 

A kilátogatók a koncert után is szép számban mutattak érdeklődést a rendezvény szolgáltatásai iránt és sokan 11 óra után is maradni szerettek volna.

 

„Ha a családi nap ugyanezt az érdeklődést hozza a holnapi napon és nevezőink is megfelelő számban érkeznek, akkor úgy érzem sikeresnek mondhatom az idei rendezvényt is.” Mondta el a főszervező, Halenár István.

 

A második nap már nem volt túl jó idő

 

Másnap reggel az időjárás nem volt ilyen kegyes, de igazán rossznak sem volt mondható. A Vitorlázáshoz megfelelő szél, borús, de szakadozott felhőzet várta a több mint 30 nevezőt. A szombati napot Timo, a rendezvény moderátora és a Rise FM rádióállomás műsorvezetője nyitotta meg Czene Attila és Semjén Zsolt üdvözlő beszédeit felolvasva a versenyzőknek.

hirdetes

 

Majd következett a kormányosi értekezlet, amelyen Dániel Gábor a verseny szervezője tartott eligazítást és osztotta ki a különleges GPS technológiájú közvetítő rendszert, amellyel a publikum a parton is nyomon követhette a verseny alakulását.

A rajttal egy időben már fokozott érdeklődés mutatkozott a parti rendezvény iránt és délre a napsütés is megérkezett.

 

„A verseny rendben elindult, a látogatók is láthatóan jól érzik magukat, mi is megteszünk mindent, hogy ez így is maradjon” mondta a rendezvény egyik szervezője.

 

Délután Timo Palkovics Krisztiánnal és Holovits Hubával, Balatonföldvár polgármesterével készített interjút a színpadon. Megkérdezte továbbá a szervezők által meghívott iskolás csoportot is, hogy hogyan érzik magukat a rendezvényen. A gyerekek nagyon jól szórakoztak és egy olyan élménnyel gazdagodtak, ami a legtöbbjüknek még nem adatott meg.

 

A befutást követően a versenyzőket vacsorával várták, majd következhetett az eredményhirdetés. Díjazásra kerültek a hajóosztályok első, második és harmadik helyezettjei, valamint az abszolút befutó.

 

Az eredmény a következőképp alakult:

 

Abszolút befutó:

 

1. Krajcár, Balatonföldvár képviseletében, kormányos: Holovits Huba

2. HunCat, Keszthely képviseletében, kormányos: Rajnai István

3. Olsen, Soltvadkert képviseletében, kormányos: Dobszai Zoltán

 

YS I.

 

1. Carrera, Balatonföldvár képviseletében, kormányos: Holovits György

2. Olsen, Soltvadkert képviseletében, kormányos: Dobszai Zoltán

3. Krajcár, Balatonföldvár képviseletében, kormányos: Holovits Huba

 

YS II.

 

1. Kerecsen II, Balatonlelle képviseletében, kormányos: Dr. Hirsch Tamás

hirdetes

2. SailVész, Székesfehérvár képviseletében, kormányos: Halenár István

3. Albatrosz, Siófok képviseletében, kormányos: Kétszeri Csaba

 

YS III.

 

1. Slim Jim, a Marina Yacht Sport Kft. képviseletében, kormányos: Kövesdi Dénes

2. Party Naszád, Budafok képviseletében, kormányos: Naszádi Gábor

3. Okoska, Dunakeszi képviseletében, kormányos: Okos József

 

Az első helyezettek wellness hétvégével a második és harmadik helyezettek pedig számos értékes nyereménnyel gazdagodtak.

Az esti programot Christian Panthera fellépése kezdte meg, amely nagy sikert aratott főként a gyerekek körében, akik nagyon élvezték a varázslatokat és bűvészmutatványokat.

 

Az utcabál már a nagyközönség és a kikötő környékén bolyongó közönség kedvét is meghozta és elkezdtek nagy számban érkezni a rendezvényre. A sokak által várt Szekeres Adrien koncert is igazolta a várakozásokat.

 

„Fantasztikus a hangulat, nagyon jól érzem magam és a családom is élvezi a programokat, ha lehet ezután minden évben kilátogatunk!” mondta a közönség egy tagja.

 

Az esti program utcabállal folytatódott egészen a rendezvény fénypontját és egyben lezárását jelentő tűzijátékig.

 

„Összességében sikeresnek ítélem az idei rendezvényt, mi szervezők és a családjaink is nagyon jól éreztük magunkat és a továbbiakban is szeretnénk legalább ekkora sikerrel megrendezni a rendezvényt. Jó szélviszonyok között egy izgalmas és érdekes versenyt bonyolítottunk le. Nagyon remélem, hogy sikerült teljesítenünk az évről évre emelkedő elvárásokat és olyan programot adni a közönségünknek, amelyet nagyon sokáig nem felejtenek el.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,... Tovább

Mozgókötél

Mozgókötél - a vitorlák fel, le és kezelésére használt kötelek Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 4.8