notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

III. Dér Kupa 2009 - Versenykiírás

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > III. Dér Kupa 2009 - Versenykiírás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

III. Dér Kupa 2009 - Versenykiírás


2009/11/03
tóth mátyás

Forrás: vitorlazas.hu

A 2009-es versenynaptárból sem maradhat ki a szezon legutolsó versenye, az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő balatonlellei Dér Kupa.

III. Dér Kupa 2009 - Versenykiírás

III. DÉR KUPA 2009 - Versenykiírás

Nagyhajós túraverseny 
(Együtt érvényes a Magyar Vitorlás Szövetség 2009 évre kiadott Általános Versenyutasításával)

A verseny helye: Balatonlelle
A verseny ideje: 2009. november 7.
A verseny rendezője: BL APARTMENTS & YACHTCLUB ÉS LVE
A verseny célja: Szezonzáró túrafutam yardstick osztályok részére.
Versenyvezető: Beliczay Péter
Versenyorvos: dr. Balla György

Versenyszabályok: Nemzetközi Vitorlás Versenyszabályok 20059-2012 Az MVSZ 2009. évi Általános Versenyutasítása és Rendelkezései, az osztályelőírások és a jelen versenykiírás.

A résztvevő hajóosztályok: Ys I. Ys II. Ys III.

A nevezés helye: BL APARTMENTS & YACHTCLUB versenyirodája. Nevezést csak a kiíráshoz mellékelt nevezési lapon fogadunk el, mely másolható, sokszorosítható.

A nevezés ideje: 2009. november 6. 17:00 – 19:00 és 2009. november 7. 08:00 – 10:00 óra.

Előzetes nevezés leadható a +3685 550554-as faxon és E-mailben: marina@blyc.hu címen

Nevezési díj: 4.000.- Ft/fő + ÁFA

Versenyprogram, rajtidők és rajtjelzés:
10:55 ötperces előkészítő hangjelzés, megfelelő code lobogó fel
10:56 négyperces előkészítő hangjelzés megfelelő code lobogó fel
10:59 egyperces figyelmeztető hangjelzés, megfelelő code lobogó le
11:00 rajt, megfelelő code lobogó le
16:00 befutási limitidő

Infovonal: +36 70 9319563

Versenypálya: Lelle – Őszöd (Szemes) – Lelle – Boglár – Lelle, melyet a rendezőség kedvezőtlen szélviszonyok miatt lerövidíthet. Lelle – Őszöd (Szemes) – Lelle pályára. Ezt a versenyzők számára a V lobogó felhúzásával jelzi az öszödi pályajelnél.

A rajtvonal és célvonal a parthoz közelebb lévő zsűrihajó és a parttól távolabb lévő bója között, ahol az utóbbi a lellei fordító bója is.

Pályajelek: Sárga,- szürke felfújható bóják.

Értékelés: Yardstick I. II. III. osztályok.

Díjazás: Yardstick osztályonként az első három helyezett, valamint különdíjak.

Díjkiosztó: 2009. november 7. BL APARTMENTS & YACHTCLUB, vacsora után.

Egyéb rendelkezések: Minden résztvevő hajónak rendelkeznie kell érvényes felelősségbiztosítással. Ennek meglétét a versenyiroda nevezéskor ellenőrzi. Hiánya esetén a nevezést nem fogadja el. A versenyvezetőség a futam után, szúrópróbaszerűen, az induló hajók 5%-t ellenőrzi, a hajólevelében és az 2008. évi versenynaptár kiegészítő rendelkezéseiben előírt felszerelési tárgyak szempontjából. Azok bármilyen hiánya a hajó kizárását vonja maga után (DSQ).
A versenyzők kötelesek a rendező által előírt reklámot viselni.

Tekintettel a késő őszi időpontra, az kikötőből indulástól az érkezésig a mentőmellény viselése mindenki számára KÖTELEZŐ !

Óvási díj: nincs

Szavatosság kizárása: A versenysorozaton, illetve az azon való részvétellel kapcsolatos, vagy annak folyamán előforduló, vagy okozott személyi vagy vagyoni károkért a verseny rendezője semmiféle szavatosságot vagy felelősséget nem vállal.

A versenyen mindenki a saját veszélyére és felelősségére vitorlázik.

Jó szelet!

Versenyrendezőség

 

h2 after

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonboglár - BH Zrt.

Balatonboglári BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Nut

 Az árbocon és a bummon lévő horony, vájat, csatorna neve, amibe a vitorlát húzzuk bele.

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!