III. Dér Kupa 2009 - Versenykiírás

Kövess minket facebookon!
Főoldal > III. Dér Kupa 2009 - Versenykiírás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

III. Dér Kupa 2009 - Versenykiírás


2009/11/03

Forrás: vitorlazas.hu

A 2009-es versenynaptárból sem maradhat ki a szezon legutolsó versenye, az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő balatonlellei Dér Kupa.

III. Dér Kupa 2009 - Versenykiírás

III. DÉR KUPA 2009 - Versenykiírás

Nagyhajós túraverseny 
(Együtt érvényes a Magyar Vitorlás Szövetség 2009 évre kiadott Általános Versenyutasításával)

A verseny helye: Balatonlelle
A verseny ideje: 2009. november 7.
A verseny rendezője: BL APARTMENTS & YACHTCLUB ÉS LVE
A verseny célja: Szezonzáró túrafutam yardstick osztályok részére.
Versenyvezető: Beliczay Péter
Versenyorvos: dr. Balla György

Versenyszabályok: Nemzetközi Vitorlás Versenyszabályok 20059-2012 Az MVSZ 2009. évi Általános Versenyutasítása és Rendelkezései, az osztályelőírások és a jelen versenykiírás.

A résztvevő hajóosztályok: Ys I. Ys II. Ys III.

A nevezés helye: BL APARTMENTS & YACHTCLUB versenyirodája. Nevezést csak a kiíráshoz mellékelt nevezési lapon fogadunk el, mely másolható, sokszorosítható.

A nevezés ideje: 2009. november 6. 17:00 – 19:00 és 2009. november 7. 08:00 – 10:00 óra.

Előzetes nevezés leadható a +3685 550554-as faxon és E-mailben: marina@blyc.hu címen

Nevezési díj: 4.000.- Ft/fő + ÁFA

Versenyprogram, rajtidők és rajtjelzés:
10:55 ötperces előkészítő hangjelzés, megfelelő code lobogó fel
10:56 négyperces előkészítő hangjelzés megfelelő code lobogó fel
10:59 egyperces figyelmeztető hangjelzés, megfelelő code lobogó le
11:00 rajt, megfelelő code lobogó le
16:00 befutási limitidő

Infovonal: +36 70 9319563

Versenypálya: Lelle – Őszöd (Szemes) – Lelle – Boglár – Lelle, melyet a rendezőség kedvezőtlen szélviszonyok miatt lerövidíthet. Lelle – Őszöd (Szemes) – Lelle pályára. Ezt a versenyzők számára a V lobogó felhúzásával jelzi az öszödi pályajelnél.

A rajtvonal és célvonal a parthoz közelebb lévő zsűrihajó és a parttól távolabb lévő bója között, ahol az utóbbi a lellei fordító bója is.

Pályajelek: Sárga,- szürke felfújható bóják.

Értékelés: Yardstick I. II. III. osztályok.

Díjazás: Yardstick osztályonként az első három helyezett, valamint különdíjak.

Díjkiosztó: 2009. november 7. BL APARTMENTS & YACHTCLUB, vacsora után.

Egyéb rendelkezések: Minden résztvevő hajónak rendelkeznie kell érvényes felelősségbiztosítással. Ennek meglétét a versenyiroda nevezéskor ellenőrzi. Hiánya esetén a nevezést nem fogadja el. A versenyvezetőség a futam után, szúrópróbaszerűen, az induló hajók 5%-t ellenőrzi, a hajólevelében és az 2008. évi versenynaptár kiegészítő rendelkezéseiben előírt felszerelési tárgyak szempontjából. Azok bármilyen hiánya a hajó kizárását vonja maga után (DSQ).
A versenyzők kötelesek a rendező által előírt reklámot viselni.

Tekintettel a késő őszi időpontra, az kikötőből indulástól az érkezésig a mentőmellény viselése mindenki számára KÖTELEZŐ !

Óvási díj: nincs

Szavatosság kizárása: A versenysorozaton, illetve az azon való részvétellel kapcsolatos, vagy annak folyamán előforduló, vagy okozott személyi vagy vagyoni károkért a verseny rendezője semmiféle szavatosságot vagy felelősséget nem vállal.

A versenyen mindenki a saját veszélyére és felelősségére vitorlázik.

Jó szelet!

Versenyrendezőség

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás...

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot...

Bum

A bum meghatározását lásd a nagyvitorlarúd szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.