Magyar fiatalok kiemelkedő teljesítménye az ILCA 4 Ifjúsági Európa-Bajnokságon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Magyar fiatalok kiemelkedő teljesítménye az ILCA 4 Ifjúsági Európa-Bajnokságon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyar fiatalok kiemelkedő teljesítménye az ILCA 4 Ifjúsági Európa-Bajnokságon


2024/04/15
ZH

A szélsőséges időjárási körülmények ellenére Lackó Sára és Héder Benedek remekül helyt álltak, hozzájárulva a magyar vitorlássport sikereihez.

ilca 4 európa bajnokság lackó sára

Csodásan versenyeztek a fiatalok a szlovéniai versenyen


A Burja YC által szervezett ILCA 4 Ifjúsági Európa-Bajnokság a szélsőséges időjárási körülmények miatt kihívások elé állította a versenyzőket, de a magyar fiatalok közül Lackó Sára (BYC) kiváló teljesítményt nyújtva az ötödik helyen végzett.

 

 

Az időjárás szerepe a versenyben


A szlovéniai, izolai rendezésű kontinensbajnokság változatos időjárása minden tekintetben megkérdőjelezte a versenyek lebonyolítását. A szélsőséges széljárásoktól az alig fújó szellőig terjedő skálán mindent megéltek a versenyzők. Voltak olyan napok, amikor az erős szél miatt nem sikerült futamot rendezni, míg más napokon a kedvezőtlen szélviszonyok miatt a parton vagy a vízen kellett várakozni.

 

 

 

Magyar versenyzők kiemelkedő teljesítménye


A magyar fiatalok közül Lackó Sára és Héder Benedek is kiválóan szerepelt a verseny során. Lackó Sára két futamban is győzelmet aratott, és a verseny egy részét vezetve bizonyította tehetségét. Héder Benedek szintén három győzelmet szerzett, de néhány gyengébb futam miatt végül a 16. helyen zárt. Összességében a magyar fiatalok kitűnően szerepeltek az összesen 407 versenyzőből álló mezőnyben.

 


Fiú végeredmény


Lány végeredmény

 

 

 

Az utolsó nap izgalmaiű


Az utolsó napra szorult a döntés a dobogós helyezésekről. Lackó Sára 13 pontos előnnyel vághatott neki a záró napnak, és bár az utolsó futamok során nem sikerült tovább növelnie előnyét, stabil teljesítményének köszönhetően a verseny végén az ötödik helyen végzett.
Az ILCA 4 Ifjúsági Európa-Bajnokság kiemelkedő esemény volt a fiatal vitorlázók számára. A változatos időjárás kihívások elé állította a versenyzőket, de a magyar fiatalok kitartásukkal és tehetségükkel bizonyították rátermettségüket. Az esemény számos érdekes fordulatot hozott, és a résztvevők számára emlékezetes élményeket nyújtott.


autó Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonkenese Marina Port

 A Balaton keleti medencéjének keleti partján található a Kenese Port kikötője, mely...

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Topfény

Topfény: horgonyzáskoz bekapcsolt körbevilágító fehér fény.

Trepni

Trepni: padlódeszka  

Fall

lásd: felhúzókötél
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.