Most megtudhatod milyen volt régen a Balaton!

hirdetes

Ilyen volt magyar tenger, a Balaton régen

IZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ma már szinte csak képeink, és nagyapáink, dédanyáink emlékei mesélnek arról, milyen is volt a Balaton a régi időkben, most erről fogunk írni nektek.

Te láttad már milyen volt a Balaton régen?

Ilyen volt régen a Balaton

 

Mindenki tudja, mennyire megtépázta a történelem a hazánkat, és szétszakadása idején rengeteg olyan hely szűnt meg, amely lehetőséget adott a magyaroknak arra, hogy kikapcsolódhassanak, vagy épp pancsolhassanak egy jót valahol, így az 1920-as években kezdődött el a Balaton felfedezése, és ekkor kezdett el igazán fontossá válni mind a magyarság, mind a turizmus tekintetében, és később nem csak azoknak nyílt lehetősége a nyaralásra, akik társadalmilag feljebb álltak a ranglétrán, hanem a középosztálybeli polgároknak is megadatott ez a lehetőség, melyre lassan rá is ébredtek, és ki is használták.

hirdetes

 


És a magyar tenger sem volt ez alól kivétel, hiszen több embernek lett több szabadideje arra, hogy lejusson ide, és eltölthessen itt pár napot.

 


A harmincas években terjedt el a „weekend” is, és ez egy olyan időintervallum volt, ami két nap szabadidőt jelentett a munkások számára, ami szintén rásegített arra, hogy a tó forgalma és látogatottsága fellendülhessen, ráadásul 1923-tól a munkaidő is 8 órára maximalizálódott, melyhez fizetett szabadság is járult.

 

hirdetes

 


Mikor ez a turisztikával foglalkozó, és rá befolyással bíró szervekben tudatosult, rengetek energiát kezdtek el fektetni abba, hogy fejlődhessen is a hazai turizmus, mely itthoni turisztikai programajánlatokat, kedvezményeket jelentett, és ebben a MÁV, valamint az IBUSZ Rt. jelentősen kiemelkedett már akkor.

 


A MÁV gyakrabban indított vonatokat, óriási kedvezménnyel azoknak, akik a Balatonra szándékoztak menni a szabadidejüket tölteni, és rengeteg program, akció, és sok más „szponzorálta” a Balaton térségét, és ebben a magyarsággal szemben táplált mély érzések is jócskán szerepet játszottak, hiszen sokakat megviselt hazánk szétszakadása.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Utazzatok idén is a fényvitorláson!

2018-12-10

Utazzatok idén is a fényvitorláson!

2017-ben indult első útjára Balatonfenyvesen a fényvitorlás, a nagy siker miatt idén is van alkalom arra, hogy utazzatok rajta! Ismerkedjetek meg Nanával, a különleges fényvitorlással!

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Balaton érdekességek szerelem tenger,óceán utazás

Szótár

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az... Tovább

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.