Most megtudhatod milyen volt régen a Balaton!

hirdetes

Ilyen volt magyar tenger, a Balaton régen

IZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ma már szinte csak képeink, és nagyapáink, dédanyáink emlékei mesélnek arról, milyen is volt a Balaton a régi időkben, most erről fogunk írni nektek.

Te láttad már milyen volt a Balaton régen?

Ilyen volt régen a Balaton

 

Mindenki tudja, mennyire megtépázta a történelem a hazánkat, és szétszakadása idején rengeteg olyan hely szűnt meg, amely lehetőséget adott a magyaroknak arra, hogy kikapcsolódhassanak, vagy épp pancsolhassanak egy jót valahol, így az 1920-as években kezdődött el a Balaton felfedezése, és ekkor kezdett el igazán fontossá válni mind a magyarság, mind a turizmus tekintetében, és később nem csak azoknak nyílt lehetősége a nyaralásra, akik társadalmilag feljebb álltak a ranglétrán, hanem a középosztálybeli polgároknak is megadatott ez a lehetőség, melyre lassan rá is ébredtek, és ki is használták.

hirdetes

 


És a magyar tenger sem volt ez alól kivétel, hiszen több embernek lett több szabadideje arra, hogy lejusson ide, és eltölthessen itt pár napot.

 


A harmincas években terjedt el a „weekend” is, és ez egy olyan időintervallum volt, ami két nap szabadidőt jelentett a munkások számára, ami szintén rásegített arra, hogy a tó forgalma és látogatottsága fellendülhessen, ráadásul 1923-tól a munkaidő is 8 órára maximalizálódott, melyhez fizetett szabadság is járult.

 

hirdetes

 


Mikor ez a turisztikával foglalkozó, és rá befolyással bíró szervekben tudatosult, rengetek energiát kezdtek el fektetni abba, hogy fejlődhessen is a hazai turizmus, mely itthoni turisztikai programajánlatokat, kedvezményeket jelentett, és ebben a MÁV, valamint az IBUSZ Rt. jelentősen kiemelkedett már akkor.

 


A MÁV gyakrabban indított vonatokat, óriási kedvezménnyel azoknak, akik a Balatonra szándékoztak menni a szabadidejüket tölteni, és rengeteg program, akció, és sok más „szponzorálta” a Balaton térségét, és ebben a magyarsággal szemben táplált mély érzések is jócskán szerepet játszottak, hiszen sokakat megviselt hazánk szétszakadása.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton érdekességek szerelem tenger,óceán utazás

Szótár

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer Tovább

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.