Interjú Kiraly Zsolttal, a Volvo High Tech Regatta versenyzőjével

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Interjú Kiraly Zsolttal, a Volvo High Tech Regatta versenyzőjével

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Interjú Kiraly Zsolttal, a Volvo High Tech Regatta versenyzőjével


2017/07/18
GA

Interjúsorozatunkat folytatjuk cikkünkben a Volvo High Tech Regattáról, Magyarország első csúcskategóriás vitorlásversenyéről. Ez alkalommal Király Zsoltot kerestük fel, a Raffica hajó kormányosát.

volvo high tech regatta

1. A Raffica-val tervez indulni a versenyen?

Igen, a Raffica csapata tervezi az indulást a Volvo High Tech Regattán!

 

2. A parton álló amatőrök, érdeklődők miről ismerhetik meg a hajóját?

Hajónkat könnyű felismerni hatalmas a víz fölé nyúló kereteiről, Piros színéről, trapézoló vitorlázóinkról. Ha ez sem lenne elég, nevünk a Raffica megtalálható a hajótesten.

 

3. Mi a célja a versenyen?

Ezen a versenyen is mint bármelyiken amin indulunk a fő célunk, hogy a maximumot nyújtsuk tudásunkból, szeretnénk nyerni de fontosabb számunkra az előbb említett szempont. Gyorsabb, jobb ellenfél minden versenyen lehet egy jó teljesítménynél viszont minden helyezés szép.

 

4. Mit jelent az Ön számára ez a verseny?

A Volvo High Tech regatta egy újszerű élményt hozhat csapatunk életében. Ritka hogy pályaversenyen induljunk és az sem megszokott hogy több kamerával ezt élőben közvetítsék. Mindíg hasznos kívülről látni magunkat, felfedezni majd javítani a látott hibáinkat. Úgy vélem sok hasznos tapasztalatot szerezhetünk a versenyen.

 

5. Kit/kiket tart a legfőbb riválisának? Kivel számít nagy harcra?

Fegfőbb riválisunk a Principessa csapata. Az ő hajójukkal a Kékszalagon is nagy csatákat vívunk évről évre. Várjuk az újabb megmérettetést velük. 

 

6., Miben lesz más ez a verseny Ön szerint, mint az eddigiek?

A Kékszalag egy hosszú és fárasztó verseny. A túraversenyeken a hosszú táv miatt van lehetőség javítani a kisebb hibákat melyeket esetleg elkövetünk. Egy pályaversenyen erre nincs sok lehetőség, rövidebb, koncentráltabb figyelmet igényel a csapattól.

 

7. Bár amatőrök nem indulhatnak, Ön szerint miért éri meg mégis az érdeklődőknek, hogy kimenjenek a versenyre?

Mindenkinek ajánlom, hogy ellátogasson a versenyre aki érdeklődik a vitorlázás iránt. Testközelből látni a manőverező hajókat egy pályaversenyen nem mindennapi látvány. Ritka lehetőség, élvezetes, látványos. Minden érdeklődőt várunk, hogy megnézzenek szurkoljanak a csapatoknak. Jó Szelet kívánunk minden résztvevőnek, vitorlázónak.

 

Köszönjük a válaszokat, és Önöknek is jó szelet kívánunk!


verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi!

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...

karácsonyi céges vacsora

Karácsonyi céges vacsora a nosztalgikus hangulatú Dunyha Étteremben! Tartsa meg karácsonyi...

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.