notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kitombolta magát az Irma

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Irma tombolásának komoly következménye lett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Irma tombolásának komoly következménye lett


2017/09/11

Előre nem látható következményekkel járt az Irma hurrikán tombolása. Hihetetlen képek érkeznek a tengeren túlról, melyektől mindenki "hasra esett".

Soha nem látott tombolás a hurrikántól

 

Eltűnt óceán, 2500 kilométer hosszú szárazföldi pusztítás, fosztogatók. Ezeket okozta Irma, illetve ez lett a következménye áldásos munkájának az eredménye.A leghihetetlenebb az összes közül valószínűleg az eltűnt víz jelensége lett. Erről a fizikusok azt mondják, hogy normális dolog és csak a laikusok számára tűnik elképesztőnek. 

 

Aki emlékszik a néhány évvel ezelőtti thaiföldi szökőárra és a tragédiára, az egy életre megtanulhatta, hogy a tenger visszahúzódása egyet jelent a pusztító víztömeg közeledésével. Ebben az esetben nem erről van szó, bár itt sem veszélytelen az, ahogyan visszatér a víz. 

 

Fizikusok persze nyomban találtak magyarázatot a jeleségre. Azt mondták, hogy a Irmának olyan nagy ereje van, hogy a közepén olyan erős a szívó légmozgás, hogy amerre halad, magához vonzza a még nagyobb tömegű óceánvizet is. Ez illetve a hurrikán mellett fújó szelek valósággal tolják a vizet maguk előtt. Ezért tűnik a víz. Azonban nem kell félni, mert visszatér. Ha nem is akkora sebességgel, mint egy cunami esetében, de visszatér. 

 

Soha nem látott tombolás a hurrikántól

 

Néhány hihetetlen adat a hurrikánról: Tampában a kikötőt négy és fél méter magas hullámok. Miami belvárosának utcáin két méter magasan áll az óceán víze. Floridából  összesen 6,3 millió embert evakuáltak, de sokaknak még északabbra kell költözniük. Az ivóvíz szennyezett lett és 4 millió háztartásban nincsen áram sem. 

 

És ha ez nem lenne elég, akkor az ember maga sem kegyelmez. Megjelentek ugyanis a fosztogatók ,akik a szabadon hagyott értékre csaptak le. ez idáig  32 embert tartóztattak le fosztogatás miatt az államban, zömüket Miamiban. Volt, hogy a SWAT kommandósainak kellett intézkedniük. 

 

Az Irma mostanra trópusi viharrá csökkent, de azért még mindig elég veszélyesnek számít. 

 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és...

Turbófeltöltő

A turbófeltöltő a belső égésű motoroknál használt feltöltők fajtája, kompresszorát...

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,...

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.

Formastabilitás

A formastabilitás a hajótest alakjától függő, a hajó dőlésével szemben mutatkozó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!