Kitombolta magát az Irma

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Irma tombolásának komoly következménye lett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Irma tombolásának komoly következménye lett


2017/09/11

Előre nem látható következményekkel járt az Irma hurrikán tombolása. Hihetetlen képek érkeznek a tengeren túlról, melyektől mindenki "hasra esett".

Soha nem látott tombolás a hurrikántól

Óriási a pusztítás mértéke

Eltűnt óceán, 2500 kilométer hosszú szárazföldi pusztítás, fosztogatók. Ezeket okozta Irma, illetve ez lett a következménye áldásos munkájának az eredménye.A leghihetetlenebb az összes közül valószínűleg az eltűnt víz jelensége lett. Erről a fizikusok azt mondják, hogy normális dolog és csak a laikusok számára tűnik elképesztőnek. 

 

A víz visszatér

Aki emlékszik a néhány évvel ezelőtti thaiföldi szökőárra és a tragédiára, az egy életre megtanulhatta, hogy a tenger visszahúzódása egyet jelent a pusztító víztömeg közeledésével. Ebben az esetben nem erről van szó, bár itt sem veszélytelen az, ahogyan visszatér a víz. 

 

A tudósok elemezték az esetet

Fizikusok persze nyomban találtak magyarázatot a jeleségre. Azt mondták, hogy a Irmának olyan nagy ereje van, hogy a közepén olyan erős a szívó légmozgás, hogy amerre halad, magához vonzza a még nagyobb tömegű óceánvizet is. Ez illetve a hurrikán mellett fújó szelek valósággal tolják a vizet maguk előtt. Ezért tűnik a víz. Azonban nem kell félni, mert visszatér. Ha nem is akkora sebességgel, mint egy cunami esetében, de visszatér. 

 

Hihetetlen adatok 

Néhány hihetetlen adat a hurrikánról: Tampában a kikötőt négy és fél méter magas hullámok. Miami belvárosának utcáin két méter magasan áll az óceán víze. Floridából  összesen 6,3 millió embert evakuáltak, de sokaknak még északabbra kell költözniük. Az ivóvíz szennyezett lett és 4 millió háztartásban nincsen áram sem. 

 

Fosztogatók jelentek meg

És ha ez nem lenne elég, akkor az ember maga sem kegyelmez. Megjelentek ugyanis a fosztogatók ,akik a szabadon hagyott értékre csaptak le. ez idáig  32 embert tartóztattak le fosztogatás miatt az államban, zömüket Miamiban. Volt, hogy a SWAT kommandósainak kellett intézkedniük. 

 

Az Irma mostanra trópusi viharrá csökkent, de azért még mindig elég veszélyesnek számít. 

 


érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...

Balatonalmádi Társasüdülő Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Társasüdülő...

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Bavaria 32

Bavaria 32 - Kötélzet és vitorlázat Nagyvitorla konvencionális...

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.