Kitombolta magát az Irma

hirdetes

Irma tombolásának komoly következménye lett

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Előre nem látható következményekkel járt az Irma hurrikán tombolása. Hihetetlen képek érkeznek a tengeren túlról, melyektől mindenki "hasra esett".

Soha nem látott tombolás a hurrikántól

 

Eltűnt óceán, 2500 kilométer hosszú szárazföldi pusztítás, fosztogatók. Ezeket okozta Irma, illetve ez lett a következménye áldásos munkájának az eredménye.A leghihetetlenebb az összes közül valószínűleg az eltűnt víz jelensége lett. Erről a fizikusok azt mondják, hogy normális dolog és csak a laikusok számára tűnik elképesztőnek. 

 

Aki emlékszik a néhány évvel ezelőtti thaiföldi szökőárra és a tragédiára, az egy életre megtanulhatta, hogy a tenger visszahúzódása egyet jelent a pusztító víztömeg közeledésével. Ebben az esetben nem erről van szó, bár itt sem veszélytelen az, ahogyan visszatér a víz. 

hirdetes

 

Fizikusok persze nyomban találtak magyarázatot a jeleségre. Azt mondták, hogy a Irmának olyan nagy ereje van, hogy a közepén olyan erős a szívó légmozgás, hogy amerre halad, magához vonzza a még nagyobb tömegű óceánvizet is. Ez illetve a hurrikán mellett fújó szelek valósággal tolják a vizet maguk előtt. Ezért tűnik a víz. Azonban nem kell félni, mert visszatér. Ha nem is akkora sebességgel, mint egy cunami esetében, de visszatér. 

 

Soha nem látott tombolás a hurrikántól

 

hirdetes

Néhány hihetetlen adat a hurrikánról: Tampában a kikötőt négy és fél méter magas hullámok. Miami belvárosának utcáin két méter magasan áll az óceán víze. Floridából  összesen 6,3 millió embert evakuáltak, de sokaknak még északabbra kell költözniük. Az ivóvíz szennyezett lett és 4 millió háztartásban nincsen áram sem. 

 

És ha ez nem lenne elég, akkor az ember maga sem kegyelmez. Megjelentek ugyanis a fosztogatók ,akik a szabadon hagyott értékre csaptak le. ez idáig  32 embert tartóztattak le fosztogatás miatt az államban, zömüket Miamiban. Volt, hogy a SWAT kommandósainak kellett intézkedniük. 

 

Az Irma mostanra trópusi viharrá csökkent, de azért még mindig elég veszélyesnek számít. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta... Tovább

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes