notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Élőben videózta Irma pusztító hurrikán tölcséreit – Félelmetes!

hirdetes

Élőben videózta Irma pusztító hurrikán tölcséreit – Félelmetes!

SZ.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon remélem, hogy soha nem fogok ilyesmit látni élőben, eszméletlenül félelmetes még videón is...Bízok abban, hogy hamar véget ér Irma tombolása, és minden visszatér a régi kerékvágásba! 

Élőben videózta Irma pusztító hurrikán tölcséreit – Félelmetes!

Röviden az Irma hurrikánról

 

Az Irma hurrikán ötös erősségű trópusi ciklon 2017 szeptemberében a Szélcsendes-szigetek, a Nagy-Antillák és a Bahama-szigetek térségében, valamint az Egyesült Államok délkeleti részén. Közel 300 km/h-s maximális szélsebességével az Irma volt a második legintenzívebb atlanti-óceáni hurrikán; egyedül az 1980-as Allen hurrikán haladta meg erősségben. 

A pusztító vihar nyomán súlyos károk keletkeztek. A hurrikánképződést nyomon követő meteorológusok 2017. augusztus 30-án észlelték, hogy az Atlanti-óceán keleti része feletti alacsony légnyomású légköri képződményben a szélsebesség meghaladta a trópusi vihar fokozat alsó határát jelentő 63 km/h-t. A keletkezett trópusi vihar az „Irma” nevet kapta. A ciklon ezen a ponton a Zöld-foki-szigetektől 675 kilométerre nyugatra volt, és 20 km/h sebességgel nyugat felé tartott. Ezen a ponton a maximális szélsebesség 85 km/h, a minimális mért légnyomás 1004 mbar volt.

hirdetes

 

Másnap a vihar drámaian felerősödött, és augusztus 31-én estére a trópusi ciklon 3-as fokozatú hurrikánná fejlődött. A szélsebesség 185 km/h, a minimális légnyomás 967 mbar volt. A hurrikán centruma ekkorra a Zöld-foki-szigetektől 1250 km-re nyugatra volt, és 19 km/h sebességgel nyugatnak tartott. A következő napokban a vihar tovább folytatta útját nyugat felé. Szeptember 5-én hajnalban az amerikai légierő hurrikánkövető repülőgépe észlelte, hogy a hurrikán 5-ös fokozatúvá erősödött: a szem körül a szélsebesség elérte a 280 km/h-t, a minimális légnyomás pedig 929 millibarra esett. A centrum ekkor Antiguától440 km-re keletre volt.

 

hirdetes

A hurrikán először szeptember 6-án a hajnali órákban ért el szárazföldet, Barbudánál, 295 km/h-s széllel és 914 millibaros centrális légnyomással. A nap folyamán a vihar szeme 25 km/h körüli sebességgel tovább haladt nyugat-északnyugat felé, Puerto Ricótól északra. Másnap a vihar hasonló intenzitással folytatódott, és változatlan irányban és sebességgel Hispaniolától északra haladt el, majd az esti órákban a Turks- és Caicos-szigeteken pusztított.

 

Szeptember 8-án a hurrikán szeme elhaladt a Kuba északi partja és a Bahama-szigetek között. A hurrikán a reggeli órákban négyes fokozatúvá gyengült, de még így is 240 km/h sebességű szelet mértek a centrum körül. A szem 110 kilométer sugarú körzetében hurrikán erősségű szél tombolt; a trópusi vihar zónája további 185 kilométerre terjedt ki. Az élő videót Florida közelében készítették, szeptember 9-én. A következő oldalon megnézhetitek ti is a félelmetes képsorokat! 

 

Élőben videózta Irma pusztító hurrikán tölcséreit – Félelmetes!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas) Tovább

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 143

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek utazás