notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Isola Spring Cup 2009 - magyar 470 beszámoló

hirdetes

Isola Spring Cup 2009 - magyar 470 beszámoló

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Isolán (szlovénia) megrendezett Spring Cup 2009 versenyen több magyar egység is indult. A 470-es csapatból Bárdos Misó Mihály írt összefoglalót a versenyről.

Isola Spring Cup 2009 - magyar 470 beszámoló

Az izolai programunk egy hetet vett igénybe, ami 4 nap edzésből, és 3 nap versenyből állt. Az utazó csapat: Váradi Imi – Serke Áron (HUN 622), Szigethi Boti – Joó Kristóf (HUN 69), Szamódy Totó – Bárdos Misó (HUN 19) és a lányok nem utolsó sorban, Karácsony Réka – Loidl Nóri (HUN 12). Az edző Czégai Peti. Végre egy igazán jól bevált csapat:).

Füredről korán reggel indultunk, és délután már az Izolai naplementében vitorláztunk, amíg Peti a szállást intézte. Másnap kezdődött a komoly edzés munka. Minden reggel futás, majd reggeli, és le a klubba. A termik csak dél körül jött meg, volt, hogy később, ez a páratartalomtól függött. A vízen komoly feladatok vártak ránk. Gyakran edzettünk az osztrákokkal. A 4 magyar egység közel azonos szinten állt, de nagyon húztuk egymást (pozitív irányba:)). Talán ennek is köszönhető, hogy a verseny alatt végig javultak az eredmények, és végén a 3 fiú csapat 2 ponton belül végzett. A lányok is szépen szerepeltek. Az időjárás nekünk kedvezett, 4-es szélnél nem volt nagyobb soha, de jellemző a 2-es erősségű volt.

hirdetes

Jót tett a csapatnak, hogy nem volt rajtunk nyomás, tudtunk magunkat hozni, az elképzeléseink gyakran helyt álltak a vízen. Persze voltak szokatlan körülmények, de ezekre fel tudtunk készülni az edzésen és a versenyen már tudtunk ezekre a dolgokra figyelni. (pl.: áramlás). A mezőny nem volt különösebben erős, és szinte csak juniorok voltak. 15 fiú egységből Szigethi- Joó páros a harmadik, Váradi - Serke a negyedik, mi pedig az 5.-ek lettünk. A lányok a 3. helyen végeztek. Szoktuk az új edzőpartnereket meg a Petivel való együttműködést, bár ez nem volt nehéz. Minden nap tudtunk bőven vitorlázni, egyértelműen megérte lemenni.

hirdetes

Életünk talán egyik legjobb hangulatban telt edzőtábora volt. Érdemes lenne így folytatni a felkészülést. Következő kihívás Garda lesz májusban. Ide a Váradi – Serke páros sajnos nem tudnak jönni az érettségi miatt. De mi azért majd közvetítünk onnan is:)

Bárdos Misó

Jópáran Isola után sem pihennek, több magyar vitorlázó és szörfös ezekben a napokban Franciaországban, Hyeres-ben versenyez. Hazatérésük után újabb beszámolók várhatóak, addig is szurkoljon mindenki ifjú titánjainknak!

 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek... Tovább

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.7