J24 EB 2009 vitorlás verseny Souda Görögország - Harmadik nap

Kövess minket facebookon!
Főoldal > J24 EB 2009 Souda - Harmadik nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

J24 EB 2009 Souda - Harmadik nap


2009/10/30

Forrás: vitorlazas.hu

Az Európa-bajnokság második versenynapján ismét három futamra került sor, amelyeket a magyar csapat remek eredményekkel fejezett be, így jelenleg a hetedik helyen áll az összetettben.

J24 Európa-bajnokság
2009. október 24-30. Souda (Görögország)

J24 EB 2009 Souda - Harmadik nap

J24 EB 2009 Souda - Spontán buli után a harmadik nap

Mivel kedden nem került sor futamra, a rendezők egy spontán esti bulival igyekeztek kárpótolni a versenyzőket. A jó hangulatú szórakozás után reggel vágyakozó tekintetek nézték a tükörsima vizet, és amikor egy kis frissülés érkezett a kikötőbe, a versenyzők a zsűrinél gyorsabban reagálva kimentek az öbölbe vitorlázgatni. Nem sokkal később aztán a rendezők kitűzték a pályát, igaz ugyan, hogy messzebb a kikötőtől, mint eddig, a kreutz bóját pedig az egyik állomásozó tanker mellé tették ki, hogy felélesedjen mellette a szél. Az első futamot teljes káosz jellemezte, harminc fokos szélfordulókkal és két pályamódosítással. Litkey Farkas és legénysége hetediknek futott be az első futamban, amelyben az addig vezető német hajó nem kis meglepetésre csak a 25. helyen ért célba.

J24 EB 2009 Souda -Második futam

A második futamban már egyenletesebb szél fújt, ekkor a magyar csapat harmadikként vette az első bóját. A pályán álló tanker egyre nagyobb taktikai szerepet kapott, mivel a szél egészen érdekesen viselkedett körülötte. Az első és a második futamot is az angol csapat nyerte meg, és mivel a negyedik helyen célba ért német hajót utólag kizárták, az eredetileg ötödik helyen végzett magyar egység egy negyedik hellyel erősítette meg az összetettbeli pozícióját.

J24 EB 2009 Souda -Litkey Farkas és jó szereplés után a hetedik helyen áll

A harmadik futamot általános visszahívással kezdte a mezőny, majd a második rajtnál Litkey-ék a bal oldalon elsőnek rajtoltak. A bóját is elsőként vették, szorosan mögöttük érkezett a német csapat, de aztán a lenti kapuban rossz oldalt választottak, és egy újabb negyedik helyet sikerült elérniük. A rendezők megpróbáltak elindítani egy negyedik futamot is, de azt végül a rajt után nem sokkal a gyengülő szél miatt lelőtték. A Naviscon hat futam után már a hetedik helyre jött fel az összetettben.

J24 EB 2009 Souda aktuális eredmények:

https://www.hunsail.hu/uploads/files/J24_results_2.pdf

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Flatterolás

A flatterolás a vitorla lobogtatása.

Tőkesúlyos hajó

Tőkesúllyal és kabinnal rendelkező vitorlás hajó. Nevezik még kielernek is.

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Trepni

Trepni: padlódeszka  

Hajótest szélessége

A hajótest szélessége a hajótest legnagyobb, keresztirányban és vízszintesen mért mérete...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.