J24 világbajnokság- Mauricio Santa Cruz az új világbajnok!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > J24 világbajnokság- Mauricio Santa Cruz az új világbajnok!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

J24 világbajnokság- Mauricio Santa Cruz az új világbajnok!


2009/05/14

Forrás: sailing.org

 A brazil Mauricio Santa Cruz nyerte a 2009-es J24-es világbajnokságot Annapolisban. Mauricio-nak és Bruschetta csapatának ez a harmadik VB győzelmük.

J24 világbajnokság- Mauricio Santa Cruz az új világbajnok!

 Sűrű utolsó nap

Az utolsó, izgalmakkal teli versenynapra három futamot sűrítettek be. A szél viszonylag későn jött meg és még a nap is kisütött.

Első futam: sokaknak a legrosszabb

Az első futam sok csapatnak a legrosszabbja volt és az eredménylista eléggé összekeveredett. A hazai vizeken versenyző Chris Larson (USA) harmadikként futott be, így átvették a vezetést. Mögöttük szorosan a kanadai Rossi Milev és csapata következett.

Mauricio Santa Cruz itt még csak második

A következő futamban Larsonék egy újabb harmadik hellyel lettek gazdagabbak, ezzel kicsit növelték előnyüket de még mindig csak 2 ponttal előzték meg a 2006-2007-es világbajnok Mauricio Santa Cruz-t és csapatát. Mauricioék a második futam után már Milevék elé kerültek és óriási izgalommal várták az utolsó, mindent eldöntő futamot, ahol kiderült, hogy ki lesz a 2009-es J24 világbajnok a 76 hajót számláló mezőnyben.

Mauricio Santa Cruz és a Bruschetta Team a világbajnok

Az utolsó futamban Santa Cruz és a Bruschetta Team harmadik helyen futott be, ami elegendő volt arra, hogy harmadszor is világbajnokok legyenek. Ezzel a második legeredményesebb kormányos a J24 osztály történelmében. Az amerikai Ken Read tartja a rekordot hat világbajnoki címmel. Santa Cruz az első külföldi, aki VB-t nyert az államokban.
A Bruschetta Team tagjai: Mauricio Santa Cruz, Daniel Santiago, Alexandre Saldanha, Paolo Boido és Alfredo Rovere. Hat éve vitorláznak együtt.
Az olasz csapat erősen kezdett egy hatodik és egy első hellyel az első két futamban. Sikerült elkerülniük a fekete rajtos büntetéseket, ami nagy előnyük volt a mezőnnyel szemben. A következő gyenge szeles futamban csináltak egy 63. helyet, amit sikerült kiejteniük. Nem mentek 16.-nál rosszabbat és négyszer az első 10-ben futottak be.

Nem Larsonéknak fújt most a szél

Larsonék nem voltak ilyen szerencsések, ők bekerültek a fekete rajtosok közé. A gyenge szeles napon összeszedtek egy 43. helyet is, ami tovább rontotta az esélyeiket.

Litkey Farkasék az 52. helyen végeztek

A Litkey Farkas által kormányzott Sagem az 52. helyen zárta a versenyt. 

EREDMÉNYLISTA:

https://www.j24worldchampionship2009.com/index.php?option=com_content&view=category&id=35:results&layout=blog&Itemid=127

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa.

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.