notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

J24 világbajnokság – közelít az utolsó nap

hirdetes

J24 világbajnokság – közelít az utolsó nap

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Zord időjárás nehezítette a versenyzők és a rendezők dolgát a 2009-es J24-es világbajnokság utolsó előtti napján.
Annapolis, Maryland, USA, Annapolis Yacht Club, Chesapeake Bay

 

J24 világbajnokság – közelít az utolsó nap

Kemény időjárás az utolsó előtti napon 

 Változékony időjárás nehezítette a verseny menetét, a szél kis időre lejjebb állt, ekkor sikerült egy futamot megrendezni, majd a viharos széllökéseknek köszönhetően a versenyzés ismét lehetetlenné vált.

Andrea Casale és a Fiamma Gialla ez élen

A 79 hajót számláló mezőnyben a 2008-as világbajnok Andrea Casale(ITA) és Fiamma Gialla csapata nyerte ezt a futamot, amivel átvették a vezetést az eredménylistán. A csapat: Vittorio Rosso, Ernesto Angeletti, Enzo di Capua, Fabio Montefusco.

Elhivatott csapat

Casaleék felkészülése erre a versenyre még a 2008-as VB előtt elkezdődött. Olyan csapatot rakott össze, amely hosszútávon tudta garantálni a versenyzést, utazást és a csapattagságot. A 2004-es VB-n, Connecticutban, bérelt hajóval indult, ami csalódást okozott neki. Ezután döntött úgy, hogy csak a saját hajójával fog indulni és vállalja a szállítást.

hirdetes

Szponzor barát

Casale egyik barátja a Mediterranean Shipping Company elnöke. A cég nemzetközi szállítással foglalkozik és a csapat mellé állt, mint szponzor. Az ők segítségével ingyen szállítják felszereléseiket és hajójukat. Tehát Annapolisban is saját hajójával indult, egy erős csapattal és hatalmas optimizmussal a verseny végét illetően.

Tizedelt a vihar

Az utolsó előtti nap nagy kihívás volt a mezőny második felének. Kevesebb, mint a mezőny fele tudott befutni a vihar előtt. A szél nagyon felerősödött és 150 fokot fordult, óriási villámok kíséretében.

hirdetes

Nehéz rajt

A sűrű szélfordulók miatt többször kellett a rajtvonalat újra kitűzni, majd fekete lobogós rajt volt, ami után 6 hajót kizártak.

3 futam maradt az utolsó napra

A rendezőség az utolsó napon 3 futamot kíván megrendezni. Az első rajt időpontja 9.30, 14.30 után már nem rendezhetnek futamot.

Hivatalosan is megvan a világbajnokság

Eddig 4 futamot tudtak megrendezni, tehát a verseny hivatalos bajnokság. Az 5. futam után lesz kiejtő, ami erősen meg fogja kavarni az eredménylistát.

 

Forrás: sailing.org

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 176

Átlagos értékelés: 4.9