J24 világbajnokság – közelít az utolsó nap

Kövess minket facebookon!
Főoldal > J24 világbajnokság – közelít az utolsó nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

J24 világbajnokság – közelít az utolsó nap


2009/05/11

Forrás: sailing.org

 Zord időjárás nehezítette a versenyzők és a rendezők dolgát a 2009-es J24-es világbajnokság utolsó előtti napján.
Annapolis, Maryland, USA, Annapolis Yacht Club, Chesapeake Bay

 

J24 világbajnokság – közelít az utolsó nap

Kemény időjárás az utolsó előtti napon 

 Változékony időjárás nehezítette a verseny menetét, a szél kis időre lejjebb állt, ekkor sikerült egy futamot megrendezni, majd a viharos széllökéseknek köszönhetően a versenyzés ismét lehetetlenné vált.

Andrea Casale és a Fiamma Gialla ez élen

A 79 hajót számláló mezőnyben a 2008-as világbajnok Andrea Casale(ITA) és Fiamma Gialla csapata nyerte ezt a futamot, amivel átvették a vezetést az eredménylistán. A csapat: Vittorio Rosso, Ernesto Angeletti, Enzo di Capua, Fabio Montefusco.

Elhivatott csapat

Casaleék felkészülése erre a versenyre még a 2008-as VB előtt elkezdődött. Olyan csapatot rakott össze, amely hosszútávon tudta garantálni a versenyzést, utazást és a csapattagságot. A 2004-es VB-n, Connecticutban, bérelt hajóval indult, ami csalódást okozott neki. Ezután döntött úgy, hogy csak a saját hajójával fog indulni és vállalja a szállítást.

Szponzor barát

Casale egyik barátja a Mediterranean Shipping Company elnöke. A cég nemzetközi szállítással foglalkozik és a csapat mellé állt, mint szponzor. Az ők segítségével ingyen szállítják felszereléseiket és hajójukat. Tehát Annapolisban is saját hajójával indult, egy erős csapattal és hatalmas optimizmussal a verseny végét illetően.

Tizedelt a vihar

Az utolsó előtti nap nagy kihívás volt a mezőny második felének. Kevesebb, mint a mezőny fele tudott befutni a vihar előtt. A szél nagyon felerősödött és 150 fokot fordult, óriási villámok kíséretében.

Nehéz rajt

A sűrű szélfordulók miatt többször kellett a rajtvonalat újra kitűzni, majd fekete lobogós rajt volt, ami után 6 hajót kizártak.

3 futam maradt az utolsó napra

A rendezőség az utolsó napon 3 futamot kíván megrendezni. Az első rajt időpontja 9.30, 14.30 után már nem rendezhetnek futamot.

Hivatalosan is megvan a világbajnokság

Eddig 4 futamot tudtak megrendezni, tehát a verseny hivatalos bajnokság. Az 5. futam után lesz kiejtő, ami erősen meg fogja kavarni az eredménylistát.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ...

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.

Bolcni

A bolcni jelentése csapszeg.

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.