notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Újra Művész Páholy a New York Kávéházban

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Januárban ismét elindul a Művész Páholy a New York Kávéházban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Januárban ismét elindul a Művész Páholy a New York Kávéházban!


2015/12/29
vitorlazas.hu

A nagy sikerű Művész Páholy előadássorozat az ünnepek alatt ugyan szünetel, de a tervek szerint hamarosan újra várja a vendégeket, s az érdeklődőket a háziasszony, Juhász Anna, s meghívott vendégei, akikkel együtt beszélgethetünk a művészet jegyében!

 

Újra Művész Páholy előadás januárban

A Művész Páholy előadássorozat több éves múltra tekint vissza. A folyamatos teltházzal működő művészeti program minden alkalommal újabbnál újabb tematikával várja a látogatókat, legyen szó akár irodalomról, építészetről, zenéről, pszichológiáról, vagy a művészet bármely ágáról.

 

Ez az előadássorozat nem ismer határokat!

 

A lényeg, hogy valami újat, valami különlegeset mutasson, s értéket, érdekességet adjon át vendégeinek.

 

A történelem sokszor ködbe burkolja, s elhomályosítja a letűnt korok emlékeit. Bizonyos Művész Páholy estek pont azt a célt szolgálják, hogy fényt vigyenek a homályba, megrajzolják a hiányzó részeket, s utat mutassanak a jövő kérdéseinek megválaszolásához.

Máskor pedig zenei előadásban gyönyörködhetünk, vagy éppen egy emlékest keretében idézhetjük fel egy-egy nagyszerű ember csodás alkotásait, s mindazt, amit ránk és az utókorra hagyott műveivel.

 

Feszegethetjük az orvoslás és a pszichológia különféle tételeit, elméleteit, s megismerkedhetünk nagy múltú magyar családok sarjaival is, akik életük megrázkódtatásairól, s a siker áráról számolnak be nekünk.

 

Minden egyes előadás más, s mégis ugyanaz. A meghívott vendégek és a témák sokatmondóak, változatosak, színesek, de a színvonal, az átadott tudás, és a környezet pompája mindig ugyanaz.

 

Ahogyan az előadássorozat oszlopos tagjai elmondják, számukra ez egy kihagyhatatlan est minden egyes alkalommal. Egy est, ahol gondolatok ébrednek bennük, és ahol tanulnak, fejlődnek, beszélgetnek, új ismeretségeket kötnek.

 

A Művész Páholy előadássorozat január 18-án újra életre kel, s ezúttal a sport és a teljesítmény kerül majd fókuszba, a művészettel összekapcsolva. 

Ezen az estén találkozhatunk majd, többek között Erdei Zsolt (Madár) félnehézsúlyú profi ökölvívónkkal, és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkkal is. 

 

Az elmúlt év 12 előadása során olyan neves vendégekkel találkozhattak a résztvevők, mint Czeizel Endre és Csányi Vilmos professzorok, a Virtuózok, Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia, Kállay-Saunders András, Bagdy Emőke, és lánya, Császár Noémi, valamint Szabó Magda emlékére is felfűztek egy egész estés előadás a szervezők.- s ez csupán néhány név, a teljesség igénye nélkül.

 

Manapság minden, tudásra éhező, és gondolatokra szomjazó embernek ott a helye a Művész Páholy esteken, hiszen ez az élmény nem csak a színvonalas témák és nagynevű vendégek miatt érdekes.

Az előadássorozatnak ugyanis a Világ Legszebb Kávéháza ad otthont, s ez még tovább növeli a program presztízsét.

 

Térjen be Ön is a New York Kávéházba, ismerje meg a helyszínt, s látogasson el 2016 első Művész Páholy estjére, január 18-án!

 
érdekességek kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás.

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...

Iránylat

Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy egymáshoz...

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!