New York - a Világ Legszebb Kávéháza kis hazánkban!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Jártál már a Világ Legszebb Kávéházában? Itt az ideje!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jártál már a Világ Legszebb Kávéházában? Itt az ideje!


2016/01/25

 

Talán már sokan tudják, de még mindig nem elegen, hogy a Világ Legszebb Kávéháza kicsiny hazánkban található, s ezért a magyarok hatalmas büszkesége! Ha még sosem látogattál el ebbe a patinás épületbe, akkor itt az ideje! 

New York Kávéház

…és hogy miért? Következzen az 5 legnyomósabb érv!

 

  1. Mert a New York Kávéház története összeforr az irodalommal

 

Ha Te is a művészetek szerelmese vagy, és az irodalmi művek rajongója, akkor tudnod kell, hogy számos magyar írónk, s költőnk alkotott a New York falai között. Kosztolányi itt szerzett ihletet csodás verseihez, s itt alkotott Heltai Jenő, Krúdy Gyula, és Molnár Ferenc is itt írta könyveit. Márai Sándor kifejezetten le is szögezte: „Kávéház nélkül nincs irodalom.”

 

A New York Kávéház tehát az 1800-as évek irodalmának otthont adó családi fészek volt, a maga nemes pompájával, és népszerűségével együtt.

 

  1. Mert a New York Kávéház a kortárs hírességek közkedvelt Kávéháza is

 

Nem kell messzire mennünk, ha össze szeretnénk futni Csíkszentmihályi Mihály Professzor Úrral, vagy esetleg egy autogramot kérnénk Dr. Bagdy Emőke Professzor Asszonytól. A kávéház falai között találkozhatunk Mattyasovszky-Zsolnay Zsófiával is, s netán még Kállay-Saunders Andrást is megpillanthatjuk, amint jóízűen iszogat egy gyümölcsös limonádét.

 

Nem meglepő, hogy az ismert és elismert hírességeink is leteszik voksukat a New York patinás miliője mellett, hiszen a kávéház eleganciával, és különleges történelmi pompával örvendezteti meg a betérő vendégeket.

 

  1. Mert rendszeresen megrendezésre kerül a Művész Páholy előadás

 

A New York Kávéház valóban a művészetek és a kultúra remek építménye. Nem véletlenül ad helyet egy olyan – rendszeresen megrendezésre kerülő – kulturális eseménynek, mely évek óta folyamatos telt házzal működik, s színvonalas, gondolatébresztő beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. Az előadássorozatról további infók is fellelhetőek a program Facebook oldalán.

 

...és még miért is? 


gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kompasz

Iránytű, tájoló.

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Nautic 330 Sport

A Nautic 330-as cég legújabb és legsikeresebb típusa. Igazi performance cruiser. A...

Abdrift

Az abdrift a hajó oldalra való sodródása, csúszása.

Üzleti rendezvényhelyszín

Az üzleti rendezvényhelyszín megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a rendezvény...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.