notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

New York - a Világ Legszebb Kávéháza kis hazánkban!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Jártál már a Világ Legszebb Kávéházában? Itt az ideje!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jártál már a Világ Legszebb Kávéházában? Itt az ideje!


2016/01/25
Bibók Barbara

 

Talán már sokan tudják, de még mindig nem elegen, hogy a Világ Legszebb Kávéháza kicsiny hazánkban található, s ezért a magyarok hatalmas büszkesége! Ha még sosem látogattál el ebbe a patinás épületbe, akkor itt az ideje! 

New York Kávéház

…és hogy miért? Következzen az 5 legnyomósabb érv!

 

  1. Mert a New York Kávéház története összeforr az irodalommal 

Ha Te is a művészetek szerelmese vagy, és az irodalmi művek rajongója, akkor tudnod kell, hogy számos magyar írónk, s költőnk alkotott a New York falai között. Kosztolányi itt szerzett ihletet csodás verseihez, s itt alkotott Heltai Jenő, Krúdy Gyula, és Molnár Ferenc is itt írta könyveit. Márai Sándor kifejezetten le is szögezte: „Kávéház nélkül nincs irodalom.”

 

A New York Kávéház tehát az 1800-as évek irodalmának otthont adó családi fészek volt, a maga nemes pompájával, és népszerűségével együtt.

 

  1. Mert a New York Kávéház a kortárs hírességek közkedvelt Kávéháza is

 

Nem kell messzire mennünk, ha össze szeretnénk futni Csíkszentmihályi Mihály Professzor Úrral, vagy esetleg egy autogramot kérnénk Dr. Bagdy Emőke Professzor Asszonytól. A kávéház falai között találkozhatunk Mattyasovszky-Zsolnay Zsófiával is, s netán még Kállay-Saunders Andrást is megpillanthatjuk, amint jóízűen iszogat egy gyümölcsös limonádét.

 

Nem meglepő, hogy az ismert és elismert hírességeink is leteszik voksukat a New York patinás miliője mellett, hiszen a kávéház eleganciával, és különleges történelmi pompával örvendezteti meg a betérő vendégeket.

 

  1. Mert rendszeresen megrendezésre kerül a Művész Páholy előadás

 

A New York Kávéház valóban a művészetek és a kultúra remek építménye. Nem véletlenül ad helyet egy olyan – rendszeresen megrendezésre kerülő – kulturális eseménynek, mely évek óta folyamatos telt házzal működik, s színvonalas, gondolatébresztő beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. Az előadássorozatról további infók is fellelhetőek a program Facebook oldalán.

 

...és még miért is? 
gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál.

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.

Reacher

Reacher: Könnyű anyagból szabott, nagy, háromszögletű vitorla, éles, félszeles menetekre.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!