New York - a Világ Legszebb Kávéháza kis hazánkban!

hirdetes

Jártál már a Világ Legszebb Kávéházában? Itt az ideje!

Bibók Barbara
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Talán már sokan tudják, de még mindig nem elegen, hogy a Világ Legszebb Kávéháza kicsiny hazánkban található, s ezért a magyarok hatalmas büszkesége! Ha még sosem látogattál el ebbe a patinás épületbe, akkor itt az ideje! 

New York Kávéház

…és hogy miért? Következzen az 5 legnyomósabb érv!

 

  1. Mert a New York Kávéház története összeforr az irodalommal

 

Ha Te is a művészetek szerelmese vagy, és az irodalmi művek rajongója, akkor tudnod kell, hogy számos magyar írónk, s költőnk alkotott a New York falai között. Kosztolányi itt szerzett ihletet csodás verseihez, s itt alkotott Heltai Jenő, Krúdy Gyula, és Molnár Ferenc is itt írta könyveit. Márai Sándor kifejezetten le is szögezte: „Kávéház nélkül nincs irodalom.”

 

A New York Kávéház tehát az 1800-as évek irodalmának otthont adó családi fészek volt, a maga nemes pompájával, és népszerűségével együtt.

hirdetes

 

  1. Mert a New York Kávéház a kortárs hírességek közkedvelt Kávéháza is

 

Nem kell messzire mennünk, ha össze szeretnénk futni Csíkszentmihályi Mihály Professzor Úrral, vagy esetleg egy autogramot kérnénk Dr. Bagdy Emőke Professzor Asszonytól. A kávéház falai között találkozhatunk Mattyasovszky-Zsolnay Zsófiával is, s netán még Kállay-Saunders Andrást is megpillanthatjuk, amint jóízűen iszogat egy gyümölcsös limonádét.

 

hirdetes

Nem meglepő, hogy az ismert és elismert hírességeink is leteszik voksukat a New York patinás miliője mellett, hiszen a kávéház eleganciával, és különleges történelmi pompával örvendezteti meg a betérő vendégeket.

 

  1. Mert rendszeresen megrendezésre kerül a Művész Páholy előadás

 

A New York Kávéház valóban a művészetek és a kultúra remek építménye. Nem véletlenül ad helyet egy olyan – rendszeresen megrendezésre kerülő – kulturális eseménynek, mely évek óta folyamatos telt házzal működik, s színvonalas, gondolatébresztő beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. Az előadássorozatról további infók is fellelhetőek a program Facebook oldalán.

 

...és még miért is? 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

gasztronómia

Szótár

Árbocfény

Az árbocfény, vagy másnéven topfény a vitorláshajók árboccsúcsán a Hajózási... Tovább

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes