Játszótér a Tisza-tó vizén

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Játszótér a Tisza-tó vizén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Játszótér a Tisza-tó vizén


2019/06/23

A környező országok tengereinél járva biztosan ti is sokan láttatok már hatalmas úszó ballonokat víz tetején, amelyeken emberek rohangáltak, estek- keltek, s harsányan nevettek egymás botlásain, félrelépésein. Talán néhányan ki is próbáltátok ezeket a különleges játszótereket. Talán vagytok páran az olvasók között, akik azt sem tudjátok, miről beszélek.

Játszótér a Tisza-tó vizén

Vízi élményparkok Magyarországon

De néhány éve ezek a vízi élményparkok kisebb- nagyobb méretben megjelentek már a Balatonon, a Velencei-tavon s néhány kisebb tavunkon is. Általában egy sárga- zöld színvilágú játékpark- rendszer terjedt el környezetünkben, melynek elemei izgalmas kalandokra hívják a környékükön pihenő mozogni vágyó vendégeket.

 

Vízi élménypark a Tisza-tavon

2017-ben azonban valami teljesen újszerű Vízjátszótér érkezett Magyarországra. Május végén két németül beszélő szakember parkolta le autóját és utánfutóját a Tisza-tó Sarudi medencéjének partján, a Kaladpart területén. Nagy csomagokat, sok-sok kötelet, láncot és horgonyokat pakoltak szét a strand vízpartján. Békaruhát öltöttek magukra, csónakba ültek és elkezdték alaposan felmérni, szinte végigtapogatni az előttük található védett medence alját. Kikerült néhány kisebb bója, amelyek egy hatalmas területet határoltak. Nem látott még soha senki ilyet korábban felénk.

 


Közép- Európa Legnagyobb Aqauglide vízijátszótere a Tisza-tavon, Sarudon

A korábbi megbeszéléseink során közösen terveztük meg azt az egyedi játék-rendszert, ami a világon sehol máshol így meg nem valósult. Nagyravágyók voltunk. Szerettünk volna, ha egy olyan játszóteret építhetünk fel a Tisza-tó mellett, Sarudon, aminek a csodájára járnak, amilyen még nincs az országban.

 

Vízipark kicsiknek és nagyoknak

Olyan eszközparkot álmodtunk, meg ami megfelel a víz sajátosságainak, és egyszerre tudnak rajta kicsi és nagyok is játszani. Célunk volt, hogy az önálló játékon kívül versenyek, csapatépítések lebonyolítására is alkalmas legyen az új park, amit addig- addig tervezgetünk, alakítgattuk, bővítgettük, hogy a végén egy több, mint 2,000 m2 – es játékparkot raktunk össze.


Európa második legnagyobb úszó vízi élményparkja (2017)

Az első nap a pakolás jegyében telt, rögzítő kötelek százaira kerültek fém karabinerek és láncok, az egész egy hatalmas építőjátékhoz kezdett hasonlítani. De ekkor még minden felfújható elem összecsomagolva pihent a zöld fűben. Másnap a felkelő nap már a parton találta a csapatot, akik újra búvárruhába bújtak és elkezdték a horgonyokat elhelyezni a mederben. Nem látszott rajtuk az öröm az első kör után, mert olyan mély iszapba kellett elhelyezni a rögzítő elemeket, hogy volt ahol, a teljes felsőtestük eltűnt a nyálkás talajban. Úgy néztek ki, mint Shrek a mocsarában, csöpögött róluk a sár. Nem ilyen körülményekre számítottak, hiszen búvárként nem egy izgalmas élmény csupán tapogatás útján tájékozódni és így összeépíteni egy több száz elemből álló biztosító rendszert…

 

Így készült a vízi élménypark Sarudon


Pár óra múlva abbahagyták a dagonyázást, kibújtak védőruhájukból és végre csomagolni kezdték az első felfújható elemet. Amint a kompresszor felsüvített, a módszeresen összehajtogatott kék- fehér ponyva elkezdett életre kelni. Először csak lassan nyíltak szét a felületek, majd egyre magasabb légvár kezdett a szemünk előtt kialakulni…

 

Egy nap alatt felpült a vízi játszótér

Közel 30 percig tartott az első kisebb elem felállítása. Amikor lezártuk az elem nyílásait, kíváncsian vizsgáltuk meg a ragasztásokat, a szelepeket, a rögzítő gyűrűket. Mindegyik profi munka volt. Először töltött el bennünket az a megnyugtató érzés, hogy valóban jól választottunk, s a cég vállalásainak minden szava igaz. Az első elem után sorra nőttek fel a semmiből a különleges alakú ballonok, s egy hatalmas felfújható játszótér épült fel egy nap alatt a parton. Talán még a lemenő nap is vidámabban tért nyugovóra aznap, utolsó sugaraival megcirógatva a természetben megpihenő játékokat.

 

 

A vízbe került az élménypark

Harmadik nap elkezdődött a legizgalmasabb része az építésnek. A hatalmas elemeket a zöld füvön becsúsztattuk a partról a vízbe és a több száz kilós játékok elkezdtek lebegni a víz tetején. Aztán szép lassan elkezdtük őket bevontatni a már precízen kimért helyükre. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen még egy gyengébb szél is Tiszanánáig sodort volna bennünket, ha játszadozni kezdett volna a vízijátszótér első elemével. De szerencsére a szélcsendben gyorsan kattantak a karabinerek a megfelelő gyűrűkben és pár perc múlva már ott lebegett a leendő vízi élménypark első eleme a nádasokkal övezett medence közepén.

 

Ámulva nézték a vízi élményparkot a járó-kelők

A kerékpárosok megálltak és ámulva nézték, hogy ebből bizony mi lesz. S a park szép lassan, de látványosan épült. Óránként újabb elemek kerültek be a helyükre, s a nagy elemek között elkezdtek hidak, átjárók épülni, amelyek egységbe rendezték az olykor 3-4- 5 méter magas elemeket is. A Játszótér kicsivel több, mint 4 nap alatt épült fel. Az AQAUGLIDE szakemberei néma csendben, szerényen és serényen tették a dolgukat. Igazi profik voltak, akik a semmiből építettek nekünk kevesebb, mint egy hét alatt egy látványos, igényes és izgalmas vízen úszó élményvilágot.

 

 

Magyarország legnagyobb vízi játsszótere

Így készült el az Élményfalu Vízijátszótere, ami egyben Magyarország első, Európa második legnagyobb AQAUGLIDE vízi élményparkja. Egyszerre akár 200 résztvevőnek biztosít különleges mozgásélményt, a gyerekektől kezdve a sportos nagyszülőkig mindenki számára.
A Vízijátszótér egy izgalmas, de veszélyes kaland is. Csak úszni tudó vendégek vehetik igénybe. Minden résztvevő számára biztonsági mellényeket biztosítunk, melyek viselése kötelező.


Aquaglide Vízijátszótér – Magyarország II. legjobb turisztikai attrakciója (szallas.hu)

Hatalmas elismerés érte Sarudot, ezt a hangulatos kis Tisza-tó parti települést, hiszen heteken át tartó vezetés után, az utolsó órákban szorult nagyon szoros versenyben a második helyre az ország legjobb turisztikai attrakciója címért folyó versenyben a Kalandpart legsikeresebb attrakciója. Bízunk benne, hogy ez a népszerűség és szeretet még évekig körülveszi a kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas vízi élményparkot.

 

A Vízijátszótér, a Kalandpart egyik leglátványosabb eleme 2019- ban terveink szerint május 25-től várja a vendégeit- időjárástól függően. A hidegebb időjárás esetén sem kell a résztvevőknek lemondani erről a különleges kikapcsolódásról, hiszen számukra neoprén ruhákat is tudunk biztosítani. A Vízijátszótér 2019-ben minden nap 10 és 20 óra között várja a játszótársait. Szeretettel vár benneteket az Élményfalu- a Tisza-tó Kalandközpontja, s legnépszerűbb attrakciónk, az Aquaglide Vízijátszótér!

 

Szerző: elmenyfalu.hu


sport utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti.

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger...

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer...

gyógyszerkiadó

gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.