Viktoria Tolstoy a MÜPA-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Jazz a MÜPA-ban – Viktoria Tolstoy-koncert

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jazz a MÜPA-ban – Viktoria Tolstoy-koncert


2016/04/30

Mond valamit Lev Tolstoy neve? Bizonyára igen, vagyis azonnal beugrik a híres orosz író, aki a világirodalom egyik legnagyobb alkotója volt, és a realista orosz próza mestere. Nos, Viktoria Tolstoy kilépett a népszerű és világhírű rokon árnyékából, és megalkotta a maga világát: a jazzben megtalálta önmagát. Május-án a MÜPA-ban lép fel sokak örömére. 

MÜPA - Viktoria Tolstoy

 

Ha valaki szereti a jazzt, minden bizonnyal nem ismeretlen számára Viktoria Tolstoy neve.  Ez az első olyan művészeti stílus, amely az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki. Magának a stílusnak a legfontosabb jellegzetessége az improvizáció, ugyanis az előadók sokszor rögtönzött szólót játszanak, vagy úgymond válaszolgatnak egymás játékára. Nagyfokú kreativitást igényel, melyhez elengedhetetlen a tökéletes képzettség és rutin.

 

„A dzsessz olyasmi, amit a feketék találtak ki a legbensőbb gondolataik kifejezésére – nem csak rólunk és a mi szemszögünkből, hanem arról, hogy miről is szól valójában a számunkra új, demokratikus élet. A fajtánk méltóságát foglaltuk zenébe… megvan benne minden a rideg valóságtól a bonyolult bensőségig. Szerintem ez a legnehezebben játszható zene és ez adja leginkább vissza az egyén személyes érzelmeit a nyugati zene történetében.” – mondta a jazzről Wynton Marsalis Pulitzer-díjas afroamerikai zeneszerző, klasszikus- és dzsessztrombitás.

 

Mindez hatványozottan igaz, ha fehérbőrű ember áll neki, hogy most akkor ő jazzt fog énekelni. Nem könnyű, sőt, nagyon is nehéz, mert sokszor nem jön zsigerből, mint a feketéknél. Ugyanakkor ez is tanulható, és tökéletesíthető. 

 

Ha szeretitek a jazzt, és eljöttök ti is erre a koncertre, akkor nézzetek körül a MÜPA-ban, hiszen megannyi érdekességet és különlegességet rejt magában, mint például a Bohém Étterem, melyet ide kattintva közelebbről is megnézhettek! wink

 

 

Lapozz a videóért!

 

MÜPA - Viktoria Tolstoy

 

Viktoria Tolstoy különleges hangja, mely kellemesen lágy a jazzhez képest az alábbi videón meghallgatható. Minden bizonnyal sokak tetszését elnyeri, aki pedig ismeri őt és szereti, annak nem kell bemutatni. 

 

Viktoria már egy ideje a nemzetközi jazz élvonalához tartozik, ezt pedig egykori zenészpartnereinek előkelő névsora (mint például Esbjörn Svensson), valamint természetesen elbűvölő hangja is bizonyítja. Honfitársa, a harsonás-énekes Nils Landgren véleménye Viktoriáról, hogy természet adta tehetség, aki különös érzékkel önti formába a legkülönbözőbb zenei hangulatokat. Mindemellett nagyszerű a humorérzéke is, és egy igazán elbűvölő személyiség, akinek a mosolya mindenkit elvarázsol. 

 

 

A tragikus körülmények közt elhunyt Esbjörn Svensson nem csak zenészpartnere volt, hanem több számot is komponált Viktoriának. A Shining on You című lemezét a kritikusok agyondicsérték, hiszen dalai személyes hangvételűek és gyönyörűek. 
Legutolsó, A Moment of Now című lemezén legkedveltebb popszámait dolgozza föl, mellyel újabb rajongókkal gyarapíthatta már eddig is népes táborát.

 

 

 

 


gasztronómia hangszer kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Molett ruha webáruház

Molett ruha webáruház: online webáruház, ahol kifejezett teltkarcsú nők számára, előnyös...

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt. tudnivalók: A BH ZRt. kikötője közforgalmú, a...

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet.

8mOD

8mOD vitorlás hajó bemutatása A 8m OD egy 8 méter hosszú, könnyű, siklótestű...

Sloop vitorlás

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.