notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Viktoria Tolstoy a MÜPA-ban

hirdetes

Jazz a MÜPA-ban – Viktoria Tolstoy-koncert

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mond valamit Lev Tolstoy neve? Bizonyára igen, vagyis azonnal beugrik a híres orosz író, aki a világirodalom egyik legnagyobb alkotója volt, és a realista orosz próza mestere. Nos, Viktoria Tolstoy kilépett a népszerű és világhírű rokon árnyékából, és megalkotta a maga világát: a jazzben megtalálta önmagát. Május-án a MÜPA-ban lép fel sokak örömére. 

MÜPA - Viktoria Tolstoy

 

Ha valaki szereti a jazzt, minden bizonnyal nem ismeretlen számára Viktoria Tolstoy neve.  Ez az első olyan művészeti stílus, amely az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki. Magának a stílusnak a legfontosabb jellegzetessége az improvizáció, ugyanis az előadók sokszor rögtönzött szólót játszanak, vagy úgymond válaszolgatnak egymás játékára. Nagyfokú kreativitást igényel, melyhez elengedhetetlen a tökéletes képzettség és rutin.

 

„A dzsessz olyasmi, amit a feketék találtak ki a legbensőbb gondolataik kifejezésére – nem csak rólunk és a mi szemszögünkből, hanem arról, hogy miről is szól valójában a számunkra új, demokratikus élet. A fajtánk méltóságát foglaltuk zenébe… megvan benne minden a rideg valóságtól a bonyolult bensőségig. Szerintem ez a legnehezebben játszható zene és ez adja leginkább vissza az egyén személyes érzelmeit a nyugati zene történetében.” – mondta a jazzről Wynton Marsalis Pulitzer-díjas afroamerikai zeneszerző, klasszikus- és dzsessztrombitás.

hirdetes

 

Mindez hatványozottan igaz, ha fehérbőrű ember áll neki, hogy most akkor ő jazzt fog énekelni. Nem könnyű, sőt, nagyon is nehéz, mert sokszor nem jön zsigerből, mint a feketéknél. Ugyanakkor ez is tanulható, és tökéletesíthető. 

 

Ha szeretitek a jazzt, és eljöttök ti is erre a koncertre, akkor nézzetek körül a MÜPA-ban, hiszen megannyi érdekességet és különlegességet rejt magában, mint például a Bohém Étterem, melyet ide kattintva közelebbről is megnézhettek! wink

 

 

Lapozz a videóért!

 

MÜPA - Viktoria Tolstoy

 

Viktoria Tolstoy különleges hangja, mely kellemesen lágy a jazzhez képest az alábbi videón meghallgatható. Minden bizonnyal sokak tetszését elnyeri, aki pedig ismeri őt és szereti, annak nem kell bemutatni. 

 

Viktoria már egy ideje a nemzetközi jazz élvonalához tartozik, ezt pedig egykori zenészpartnereinek előkelő névsora (mint például Esbjörn Svensson), valamint természetesen elbűvölő hangja is bizonyítja. Honfitársa, a harsonás-énekes Nils Landgren véleménye Viktoriáról, hogy természet adta tehetség, aki különös érzékkel önti formába a legkülönbözőbb zenei hangulatokat. Mindemellett nagyszerű a humorérzéke is, és egy igazán elbűvölő személyiség, akinek a mosolya mindenkit elvarázsol. 

hirdetes

 

 

A tragikus körülmények közt elhunyt Esbjörn Svensson nem csak zenészpartnere volt, hanem több számot is komponált Viktoriának. A Shining on You című lemezét a kritikusok agyondicsérték, hiszen dalai személyes hangvételűek és gyönyörűek. 
Legutolsó, A Moment of Now című lemezén legkedveltebb popszámait dolgozza föl, mellyel újabb rajongókkal gyarapíthatta már eddig is népes táborát.

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb... Tovább

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 192

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia hangszer kreatív