Viktoria Tolstoy a MÜPA-ban

hirdetes

Jazz a MÜPA-ban – Viktoria Tolstoy-koncert

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mond valamit Lev Tolstoy neve? Bizonyára igen, vagyis azonnal beugrik a híres orosz író, aki a világirodalom egyik legnagyobb alkotója volt, és a realista orosz próza mestere. Nos, Viktoria Tolstoy kilépett a népszerű és világhírű rokon árnyékából, és megalkotta a maga világát: a jazzben megtalálta önmagát. Május-án a MÜPA-ban lép fel sokak örömére. 

MÜPA - Viktoria Tolstoy

 

Ha valaki szereti a jazzt, minden bizonnyal nem ismeretlen számára Viktoria Tolstoy neve.  Ez az első olyan művészeti stílus, amely az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki. Magának a stílusnak a legfontosabb jellegzetessége az improvizáció, ugyanis az előadók sokszor rögtönzött szólót játszanak, vagy úgymond válaszolgatnak egymás játékára. Nagyfokú kreativitást igényel, melyhez elengedhetetlen a tökéletes képzettség és rutin.

 

„A dzsessz olyasmi, amit a feketék találtak ki a legbensőbb gondolataik kifejezésére – nem csak rólunk és a mi szemszögünkből, hanem arról, hogy miről is szól valójában a számunkra új, demokratikus élet. A fajtánk méltóságát foglaltuk zenébe… megvan benne minden a rideg valóságtól a bonyolult bensőségig. Szerintem ez a legnehezebben játszható zene és ez adja leginkább vissza az egyén személyes érzelmeit a nyugati zene történetében.” – mondta a jazzről Wynton Marsalis Pulitzer-díjas afroamerikai zeneszerző, klasszikus- és dzsessztrombitás.

hirdetes

 

Mindez hatványozottan igaz, ha fehérbőrű ember áll neki, hogy most akkor ő jazzt fog énekelni. Nem könnyű, sőt, nagyon is nehéz, mert sokszor nem jön zsigerből, mint a feketéknél. Ugyanakkor ez is tanulható, és tökéletesíthető. 

hirdetes

 

Ha szeretitek a jazzt, és eljöttök ti is erre a koncertre, akkor nézzetek körül a MÜPA-ban, hiszen megannyi érdekességet és különlegességet rejt magában, mint például a Bohém Étterem, melyet ide kattintva közelebbről is megnézhettek! wink

 

 

Lapozz a videóért!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
gasztronómia hangszer kreatív

Szótár

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,... Tovább

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.