Jeanneau Nagydíj Horváth Boldizsár Emlékverseny 2009 - Nyert a Sirocco, Eredménylista

hirdetes

Jeanneau Nagydíj Horváth Boldizsár Emlékverseny 2009 - Nyert a Sirocco, Eredménylista

Dávid Júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A 41. Kékszalag főpróbájának tartott Jeanneau Nagydíj - Horváth Boldizsár emlékversenyt a Sirocco nyerte.

Balatonfüred, 2009. június 28.

 

Jeanneau Nagydíj Horváth Boldizsár Emlékverseny 2009 - Nyert a Sirocco, Eredménylista

Jeanneau Nagydíj - Horváth Boldizsár emlékverseny 2009 - Kékszalag előtti utolsó erőpróba

A Balatonfüredi Yacht Club újabb sikeres versenyt rendezett, ám ezen a hétvégén a nagyhajósok kerültek a nagy hagyományokkal rendelkező egyesület figyelemének középpontjába. Több mint félszáz egység közel 400 versenyzője vágott neki a Horváth Boldizsár – balatonfüredi orvos - emlékére rendezett Jeanneau Nagydíjnak, amely a Kékszalag előtti utolsó erőpróbája volt a hajósoknak. A Sirocco, Cittel Lajossal a kormánynál magabiztos vitorlázással végig vezetve nyerte meg a versenyt, a Paquita és a Madicken előtt.

 

Jeanneau Nagydíj - Horváth Boldizsár emlékverseny 2009 - Mindenki célba ért

 

Június 28-án vasárnap rendezte meg a BYC a Horváth Boldizsár emlékversenyt, mely az idei esztendőben először a Jeanneau hajók hazai forgalmazója – az Adex Yachting - támogatásával került megrendezésre. 52 hajó, közel 400 versenyzője sorakozott fel a füredi móló előtt elhelyezkedő rajtvonalon. Gyenge észak-keleti szélben vágtak neki a Balatonfüred – Palóznak – Tihany – Hajógyári öböl – Balatonfüred távnak. A szél az élmezőnyt sikerrel segítette az első pályajelig, ám ekkor szerényebb fokozatra kapcsolt. Már Palóznaknál a Sirocco állt a mezőny élén, és a megszerzett szerepéhez konokul ragaszkodott a nap további részén is. A versenyzők többsége türelemmel viselte a szél változását is, ami fokozatosan délkeletire változott, majd huzamosabb tétovázás után a befutóra felfrissült. A szervezők zsenialitásának – vagy csak a szerencséjüknek – köszönhetően így a vállalkozó szellemű hajósok a „maximális” időt szentelhettek kedvenc szabadidős tevékenységüknek, ám a limitidőn belül mégis mindenki beért a célba.

hirdetes

 

Jeanneau Nagydíj - Horváth Boldizsár emlékverseny 2009 - Remek felkészülés a Kékszalagra

 

A Jeanneau Nagydíj remek felkészülési lehetőséget biztosított a Kékszalagra készülő egységek részére is. Az elsőnek szerencsét próbálók közé sorolható Szujó Zoltán, aki 33-as osztályban a Westport fedélzetén vitorlázott, és hasonlóan tett Gundel Takács Gábor is, aki egy dragont választott közlekedési eszközül.

hirdetes

 

Jeanneau Nagydíj - Horváth Boldizsár emlékverseny 2009 - Jó hangulatú díjkiosztó

 

A sikeres verseny méltó befejezése volt a jó hangulatú díjkiosztó ünnepség, melyen kicsit átírták a hivatalos eredményeket. A személyes megjelenést elismerendő a hivatalos eredményeket kicsit megreformálva „minden ürügyet” megragadtak a szervezők és a támogatók, hogy az elismerésekhez tartózó nyereményeket kioszthassák. A Balatonfüredi Yacht Club mint szervező, saját egyedi készítésű érmeivel kedveskedett az eredményes hajósoknak, míg a Jeanneau értékes ajándékokkal fokozta az elégedettséget. A délután fénypontjaként vicces különdíjakat is gazdára találtak. A mezőny „legvidámabb kormányosa” Serke Imre (Víztec) lett, míg a „legdögösebb legénység” címet Orosz Árpád (Szélvhajhász) nyerte el.

Jeanneau Nagydíj - Horváth Boldizsár emlékverseny 2009 - EREDMÉNYLISTA

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél Tovább

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.