Jeges árhullám Mártélyon, ami helyenként a tanösvényt is eléri

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Jeges árhullám Mártélyon, ami helyenként a tanösvényt is eléri

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jeges árhullám Mártélyon, ami helyenként a tanösvényt is eléri


2024/01/16
ZH

Mártélyon a Tisza csendes partjain egy különleges látvány tárul a szemlélődők elé, ahogy a fagyos időben mozdulatlanul hömpölygő jeges árhullám eléri helyenként a tanösvényen.

jeges Martély

Martélyon is különleges jeges árhullám varázsol csodát a szemünk elé

Mártély varázslatos csendjébe érkezett egy különleges látványosság, amit mindössze egy-két bátor természetjáró szemlélhetett meg tegnap délután. A Tisza alsó szakaszán levonuló jeges árhullám a fagyos időben szinte megmerevedett, így Mártélynál a vízállás 595-596 cm között ingadozik, már két napja változatlanul. A látványt számos fotó örökítette meg, bemutatva a természet ezen különleges pillanatát.
 

 

 

Fagyos idő és mozdulatlan árhullám

A hűvös időjárásnak köszönhetően a Tisza vize a partok mentén is megmerevedett, és egyedi látványt nyújt Mártélyon. Az árhullám, amely a térségen áthalad, szinte kézzel fogható csendet hozott, és a vízállás már napok óta stagnál 595-596 cm között. Az út még mindig autóval járható a holtág felé, de a víz már megközelíti a partmenti sétányt, megmutatva a természet erejét és szépségét.

 

 

A Pallósor Tanösvényt is érinti a jegesedés

A híres-neves pallósorhoz vezető tanösvényen már érezhető a jeges árhullám hatása. Néhány részen a jeges víz már elérte a tanösvényt, de a hideg idő miatt a gumicsizma sem szükséges a járásnál. A pallósor, amely hetek óta megközelíthetetlen, most még izgalmasabbá vált, ahogy a jeges ár megérkezett a környékére. A fotókon látszik, hogy egyes részei teljesen a jeges víz alatt vannak, ezzel egy különleges, természet által létrehozott látványossággá válva.

 

A holtágon néhány szerencsés vagy éppen szerencsétlenül járt csónak a jég fogságába került, és ahogy a képeken látható, hattyúk is megpihentek a strand körül. Ezek a pillanatok megmutatják, hogy a természet változatosságában rejlő szépségek és kihívások mindig újabb élményeket hoznak a környék lakóinak és látogatóinak.

 

A Mártélyon megfigyelhető jeges árhullám nemcsak egy meteorológiai jelenség, hanem egy olyan természeti esemény, amely rámutat a Tisza erejére és az évszakok változására. A látványos fotók emlékeztetnek minket arra, hogy a természet mindig készen áll megmutatni lenyűgöző arcát, és érdemes kihasználni az ilyen különleges pillanatokat, amikor a táj átváltozik egy varázslatos téli csodává.
 


divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június...

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.