Füredi Jókai Napok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Jókai-napok Balatonfureden

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jókai-napok Balatonfureden


2017/04/26
  1. alkalommal kerülnek megrendezésre Balatonfüreden a Jókai-napok, melyeket ebben az évben április 28 és 29-én tartanak.
Izgalmas programokkal vár mindenkit a Jókai-napok

Jókai Mór és Balatonfüred kapcsolatát mindenki ismeri. Az író ezer szállal kötődött a városhoz. Azonban ez a vonzalom nem volt egyoldalú. Bizonyítván ezt immáron 26 éve, minden esztendőben megrendezik a Jókai-napokat, melyeke keretében rodalmi, táncos, zenei, valamint gasztronómiai programok várják a látogatókat.

 

Az idei esemény díszívendége Győr városa lesz.

 

A szervezőknek van egy fantasztikus meglepetésük is a látogatók részére. Legendássá vált anno a Jókai és Arany János közti barátság, mely rengeteg levélváltásban fejeződött ki. Ezen magánírásokat is megtekinthetik az érdeklődők, még hozzá az egyik legmodernebb látványvilágú Múzeumban, a Jókai Emlékházban.

 

Természetesen gondoltak a gyerekekre is, hiszen ők még a korukból is adódóan nem annyira fogékonyak a kultúra ezen szegletére. Számukra kalandorképző játékokat szerveznek, mely során korhű ruhákban kalauzolják őket körbe az Emlékházban.

 

A nyitó napon, péntek délelőtt a Jókai Villa kertjéből indul útjára a rendezvénysorozst. AGyőri Filharmonikusok gálaestet adnak, amelyen a rendezvény díszvendége, Győr városa is bemutatkozik.

Amásofik napon is egy sor izglmas programmal várják az érdeklődőket. Lesznek itt zenei- és táncegyüttes fellépések, de megtartják például a hagyományos Jókai bableves-főzőversenyt is, várhatóan mintegy ötven csapat részvételével. Ezenkívül  lesz játszóház és geotúra is.


Április 28. péntek 


10.00 Térzene Közreműködik az Ifjúsági Fúvószenekar

10.30 XXVI. Jókai Napok - ünnepélyes megnyitó
Köszöntőt mond: Bóka István, Balatonfüred város polgármestere. Beszédet mond: Somogyi Tivadar, Győr város alpolgármestere. Ünnepi versét felolvassa: Villányi László, József Attila-díjas költő

11.30 Folyóirat bemutató - Győri Műhely. Villányi László főszerkesztő, Cserép László osztályvezető (Bergmann Cukrászda (Zsigmond utca)
14.00- 15.00 Találkozás Jókai Mórral - Megelevenedik a Jókai Mór Emlékház.
Jókai és Laborfalvi Róza visszatér a falak közé, bemutatva a szívüknek kedves házat
15.00 Séta Jókai Mórral és Laborfalvi Rózával
A kortörténeti séta az 1860-70-es évek Balatonfüredét mutatja be. Gyülekező: Jókai Mór Emlékháznál. A séta a Vaszary Galéria teraszán fejeződik, a Jókai kiskönyv bemutatójával
15.00-18.00 Az Arany ember - Kalandorképző, játékos feladatokkal (Jókai Emlékház)
16.00 Jókai és Arany levelezése - előadás és mini kiállítás
Előadó: prof. Szörényi László irodalomtörténész (Vaszary Galéria)
18.00 Ünnepi műsor az Anna Grand Hotel dísztermében 
Közreműködik: a Győri Filharmonikusok, a Csajkovszkij vonósszerenád, Kéri Kitty színművész, a Kisfaludy Színház művészeti vezetője (A belépés ingyenes)


Április 29. szombat 
10.00 Jókai-bableves főzőverseny a Koloska-völgyben
Színpadi programok: 
10.00 Sellő Tánccsoport 
10.15-11.00 Balatonfüred Néptánc Együttes 
11.15-12.00 Koloska Senior Táncegyüttes és a Balatonfüredi Rézhúros Citera együttes 
12.00 Eredményhirdetés - a legötletesebb csapatnév 
13.45-14.45 Kisalföld Táncegyüttes 
14.45-15.30 Cserefa együttes
15.30 Főzőverseny eredményhirdetés

 

A tó mögötti területen: 
Gyerkőc népi játszóház 
Bakony-Balaton Geopark standja 
Három távon geotúra a Bakony-Balaton Geopark szervezésében


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások...

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney...

BAVARIA VISION 46

 A Bavaria 46 Vison bemutatása A giebelstadti hajógyár legújabb modelljét a Bavaria...

Ballaszt

A ballaszt meghatározásád lásd a tőkesúly szótárszónál.

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.