Így készíts magadnak gyönyörű kagylónyakláncot a nyaralás kincseiből: kagylónyaklánc készítése otthon, egyszerűen

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Így készíts magadnak gyönyörű kagylónyakláncot a nyaralás kincseiből

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így készíts magadnak gyönyörű kagylónyakláncot a nyaralás kincseiből


2022/04/27
VN

Frissítve: 2024/04/09
Frissítette: ZH
Így készíts magadnak gyönyörű kagylónyakláncot a nyaralás kincseiből
kagylónyaklánc készítése egyszerűen

5. Fúrd át a kagylóhéjakat

Ahhoz, hogy felfűzhesd a kagylóhéjakat, mindegyiken fúrnod kell majd egy lyukat. Jelöld meg a kagylókat azon a ponton, ahol át szeretnéd fúrni őket.
Helyezz egy kagylóhéjat egy lapos felületre, majd óvatosan, de határozottan fúrj rajta egy apró lyukat a megjelölt részen. A fúrást belülről kifelé végezd.

Ha nincs fúród, akkor helyezz egy vékony szöget a megjelölt részre, majd óvatosan ütögesd bele a kagylóba, amíg át nem lyukasztod azt. Ez után forgasd a szöget addig a lyukban, míg elég széles nem lesz az átfűtéshez.

 

6. Helyezd a hasított gyűrűt a lyukba

Ezt a lépést kihagyhatod ugyan, de a hasított gyűrű segít, hogy a kagylóhéj megfelelően lógjon le a nyakláncról. A kombinált fogó segítségével feszítsd szét a gyűrűt, majd dugd át az egyik végét az előbb fúrt lyukon, végül pedig zárd vissza.

Ezt minden kagylóval és egyéb olyan dísszel ismételd meg, amiket szeretnéd, hogy egyenesen lógjanak le a zsinórról.

7. Fűzd fel a nyakláncot

Ha egyetlen nagyobb méretű kagylóhéjé lesz a főszerep nyakláncodon, akkor ezt fűzd fel elsőként, majd két oldalról mehetnek mellé az esetleges díszek is, ahogyan megálmodtad. Persze üresen is hagyhatod a zsinórt a kagylóhéjon kívül.

 

Függetlenül attól, hogy egy vagy több kagylóhéjat és díszt használsz-e, ügyelj rá, hogy a kagyló súlypontja mindig középen legyen. Ezt már a tervezési lépésnél érdemes figyelembe venni, de amíg össze nem zárod a zsinórt, nyugodtan kísérletezhetsz.

 

8. Zárd össze a zsinórt

A madzagból vagy műanyagból készült zsinórok végét elég egyszerűen összekötni, más zsinórok azonban egy extra lépést igényelhetnek.
A zsinór mindkét végére helyezz fel egy krimpet, majd egy kapcsos véget. A felesleges zsinórrészt egy hurokkal vezesd át a krimpen, majd húzd meg jó szorosan, hogy a krimp és a kapocs összeérjenek. Tartsd meg így a nyakláncot, közben pedig a kombinált fogóval rögzítsd krimpet. A maradék zsinórt egy ollóval vágd le.
 


divat érdekesség tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bilgepumpa

A bilgepumpa a fenékvíz szivattyú idegen elnevezése.

Evező

Az evező, vagy másnéven pádli a vitorláshajók tartozéka. A kenu evezőjéhez hasonló, egy...

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...

Kávézó Budán

A PRE-GO egy különleges kávézó Budán, ahova érdemes ellátogatnod, ha a minőségi kávézás...

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.