Egy multimilliomos kalóz paradicsoma Anglia közepén

hirdetes

A multimilliomos kalóz paradicsoma Anglia közepén

Sz. D.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy multimilliomos férfi Angliában, Cambridge-től pár kilométerre építette fel a saját kincses szigetét. A kalóz paradicsom, melyet átjár, az akkori kor szelleme 60 hektáron terül el és elképesztő látványt nyújt a történelmileg hiteles kialakításával.

Kalóz

Cambridgeshire-ben egy privát birtokon alakították ki ezt a lélegzetelállító kalóz szigetet. James Challis, a Dickerson család tagja, nagypapája emlékére építette fel a saját kalóz paradicsomát.

 

A Challis sziget kiváló kikapcsolódást nyújt a gazdag vendégeknek, kik egy kis egzotikumra vágynak a hűvös és esős Angliában. A történelmileg hitelesen kialakított sziget, hűen tükrözi a 18. századi gyarmatosított karibi szigetek hangulatát, melyeket, annak idején előszeretettel használtak a kalózok búvóhelyül, vagy csak egy kis kikapcsolódásra a zsákmányszerző utak után. A Gregorián stílusú épületek a „The Master Wishmaker” nevű cég tervezésén alapszik, akik mindent kézzel építettek fel. Alapanyagként az épületek felépítéséhez pedig tölgyfát, fenyőt a tetőkhöz cédrust és szalmát használtak fel. Minden a kornak megfelelően van elkészítve semmi műanyag és csillogás, csak az adott időszaknak megfelelő alapanyagokkal dolgoztak.

KalózKalózKalózKalózKalózKalóz

Ahhoz, hogy a helyet még kedveltebbé tegyék a vendégek számára, igyekeztek visszaállítani a sziget növény és vadvilágát. Próbálnak minél színesebb helyet teremteni, most már újra fészkelnek a szigeten a szárcsák, a tóban újra halak úszkálnak, vagy éppen újra láthatunk hattyúkat a part mentén.

KalózKalózKalózKalózKalózKalóz

Remek élményekkel gazdagodhatnak a szigetre látogató vendégek. Egy igazi kalóz paradicsomban eltölteni pár napot, egy teljes egészében hiteles történelmi 18. századi környezetben, egyszerűen elképesztő lehet. Testközelből megismerni, hogy vajon, milyen is lehetett egy igazi kalóz sziget, amit a Karib-tenger kalózai című filmben láthattunk. Remélem egyszer lesz rá lehetőségem, hogy eljussak erre a mesés helyre.

KalózKalóz

Például egy pub a „The Black Dubloon-t” , melyben a vendégek egy igazi kalóztanyán érezhetik magukat. Akik inkább csak egy kis pihenésre vágynak, elvonulhatnak a vendégházba, vagy, ha szerencséjük van, élvezhetik a napfürdőzést a napozó teraszon, vagy a parton található kunyhóban.

KalózKalóz
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Latni

Vitorlamerevítõ vékony léc vagy mûanyag lap. Tovább

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes